Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Rujan 2019. 08:58

12 + 4

05. Rujan 2019. 09:03

Čudi me što me to bolucka samo dok lezim, a kad se krećem onda ne. Za poludit

Boa35
    05. Rujan 2019. 09:09

velica

Ja sam 5+4 i tek sljedece sedmice imam prvi termin kod doktora 🙈 tako sam uzbudjena
    Sta vi praktikujete od hrane da izbjegavate ?

Dobila sam uputu od doktora da izbjegavam konzervirano, paštete i prerađene salame.. uglavnom stvari koje sadrže konzervanse, jer oni štete plodu, kad je tako maleni..
    Školjke nikako jesti, a tunu smiješ ako je u našem moru ulovljena i to jednom mjesečno.. ne češće..
    Kavu smanjiti na dvije dnevno.. uglavnom ostalo normalno

ILoveCats
    05. Rujan 2019. 09:15

Trudnicama se preporuca raznolika prehrana i u manjim obrocima 5-6 puta dnevno. Zelenoga povrca cim vise pogotovo u prvim tjednima.
    Tekucina 2-3 l.
    Ne preporucaju se skoljkasi, tuna i ribice iz konzerve.
    Hrenovke, pastete i sve te preradevine se i inace ne preporucaju ali mislim da povremeno ne skodi.
    Preporuka je 2 put tjedno riba.
    Mlijeko,sirevi da ako su pasterizirani... 

skoljka
    05. Rujan 2019. 09:33

meddle0407

12 + 4

Znaci iste smo po tjednima ( daj stavi potpis ispod lakse nam je pratiti jedna deugu 😉) , pa neznam sta moze biti, mene je recimo prekjucer tako jako dole probadalo ali ispod maternice kao dda su jajnici da sam savijena hodala, ne cijeli dan negdje podvecer i navecer bas kad sam lezala, a jucer recimo ovaj rep kraljeznice, neznam kako se tocno zove, ma bas me bolio, al et ja smatram da je to nesto normalno jer nam sad maternica ubrzano raste i gura sve oko sebe.

skoljka
    05. Rujan 2019. 09:35

Znaci med slobodno, super. 
    Nemojte vi misliti da ja samo jedem hrenovke i pastete 😂😂😂😂 to samo kad mi dodje ne ustrucavam se pojesti... Inace sam na svemu sto je zdravo naravno😅

05. Rujan 2019. 09:37

Valjda je normalno, čitam malo o tim nekim rastezanjima koja počnu ulaskom u drugi trimestar, mozda je to to. Majko mila, a jesam dugo bila bezbrizna, jedan dan 😂 
    Stavit ću crtu samo dok dok dodjem doma, lakše mi je na kompu s tim se zezat😁

Smiley
    05. Rujan 2019. 09:42

Pozdrav cure. Evo mene kod vas. Nakon 2 spontana u zadnjih godinu dana nadam se da će ovo biti treća sreća🤞sada sam 7+1,prošli tjedan sam bila na pregledu sa 6+2 i vidjela se mrvica od 3mm i titranje srca, eto za sad sve ok. Nemam baš neke jake simptome, samo sam jednom povraćala i zna mi se mučkat u trbuhu, i sise su mi se napuhale al ne bole pretjerano. Neke dane se ni ne osjećam da sam trudna pa se sva zabrinem. Sad sam na terapiji sa fragminom i andolom, pa nadam se da će sve bit ok. Pregled tek 20.9,za poludit do tad. Čestitam svim curama i želim lijepe trudnoće. 

Boa35
    05. Rujan 2019. 09:49

Smiley dobro na došla i samo bez stresa
    Cure, meni se danas ujutro pojavio neki prozirni iscjedak.. kad sam ustala iz kreveta točno sam osjetila kako se iscjedilo iz mene.. na prvu sam pomislila da sam prokrvarila i trk u wc.. a ono prozirni neki iscjedak.. jel to normalno? nije mi se do sada to pojavljivalo.. imam samo od utrića ono standardno.. došla mi i urinokultura uredan nalaz, nema nikakvih beštija.. 

Boa35
    05. Rujan 2019. 09:53

skoljka

meddle0407

12 + 4

Znaci iste smo po tjednima ( daj stavi potpis ispod lakse nam je pratiti jedna deugu 😉) , pa neznam sta moze biti, mene je recimo prekjucer tako jako dole probadalo ali ispod maternice kao dda su jajnici da sam savijena hodala, ne cijeli dan negdje podvecer i navecer bas kad sam lezala, a jucer recimo ovaj rep kraljeznice, neznam kako se tocno zove, ma bas me bolio, al et ja smatram da je to nesto normalno jer nam sad maternica ubrzano raste i gura sve oko sebe.

Mene isto jako bole leđa kad dugo sjedim ili stojim u komadu.. baš tupa bol mi bude u lumbalnom dijelu.. to ti je to..
    a bome i sve češće osjećam peckanja u trbuhu malo s lijeve, malo s desne strane pupka, kako kad..
    a valjda je sve normalno, pitat ću sutra dr.. valjda ću se sjetit pola toga pitat, koliko imam pitanja..
    Na zadnjem pregledu sam imala 10tak pitanja..a kad sam vidjela to malo čudo na ekranu kako maše rukama sve sam zaboravila od uzbuđenja.. niš nisam pitala doktora tek kad sam došla doma, sam se sjetila za pitanja

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.