Vaki,Adaptacija traje, nekad tjedan dana , nekad dva a nekad mj dana i vise.Svi smo mi razliciti tako i djeca. Djeca osjecaju nas strah/brigu/nervozu/ocekivanja i pogotovo ako ih mi sa strahom ili nepovjerenjem vodimo u vrtic oni si misle kakvo je to mjesto gdje idem ako je mamu/tatu strah.Dijete tako reagira na novu okolinu i najnormalnije je da nece kominicirati ... zasto bi odmah sve s nekim koga ne poznaje, da li bi Vi? Pustite ga da izrazi svoje emocije i budite tu za njega... Pogotovo je tesko djetetu koje je prvi put u vrticu ili je dugo bilo doma, sve su to promjene j rutini.
Samo hrabro i polako. Kad dijete stekne rutinu i sigurnost sve ce bitj lakse.
Morat cu se i ja odjavit s ove teme. Opet sam izgubila bebu. Cetvrti put, ne znam kaj bi rekla. Kak je moguce da je jucer srce kucalo, a danas je sve gotovo
Draga, suosjecam s tobom i svim curama koje prozivljavaju isto sto i mi. Meni jje prvi spontani pa sam koma, ne mogu ni zamisliti kako je tebi tesko.
Ja sam na pregledu bila na 6+2, a bebi je stalo srce sutradan. Jednostavno nesto nije bilo ok. S tim se moramo pomiriti. Mene ceka kiretaža, u pon sam tek u anesteziologa, a u petak ću saznati kada mi je kiretaža. Možda ode i prirodno, što bih voljela jer evo krenuo je tamno smeđi iscjedak i menstrualni lagani bolovi. Do ponedjeljka, utorka se možda i očistim sama.
Morat cu se i ja odjavit s ove teme. Opet sam izgubila bebu. Cetvrti put, ne znam kaj bi rekla. Kak je moguce da je jucer srce kucalo, a danas je sve gotovo
Draga, suosjecam s tobom i svim curama koje prozivljavaju isto sto i mi. Meni jje prvi spontani pa sam koma, ne mogu ni zamisliti kako je tebi tesko.
Ja sam na pregledu bila na 6+2, a bebi je stalo srce sutradan. Jednostavno nesto nije bilo ok. S tim se moramo pomiriti. Mene ceka kiretaža, u pon sam tek u anesteziologa, a u petak ću saznati kada mi je kiretaža. Možda ode i prirodno, što bih voljela jer evo krenuo je tamno smeđi iscjedak i menstrualni lagani bolovi. Do ponedjeljka, utorka se možda i očistim sama.
Hej, nadala sam da ces nam se javiti.
Bit ce to sve ok, nema razloga da nesto pode po zlu. Pogotovo ako ti je vec samo krenulo.
Grozan je osjecaj ali bit ces bolje. Jako puno prvih trudnoca tako zavrsi... vjerujem da cete do kraja jeseni vec imati novu bebicu na putu!
Mrvicak drago mi je da si se javila i da si koliko toliko dobro. Nadam se da ipak neces trebati na kiretazu.
Od bolova u leđima danas ništa 😇 Jedna ili dvije mučnine za čitav dan. E ovo je dobar dan 😁
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Vaki,Adaptacija traje, nekad tjedan dana , nekad dva a nekad mj dana i vise.Svi smo mi razliciti tako i djeca. Djeca osjecaju nas strah/brigu/nervozu/ocekivanja i pogotovo ako ih mi sa strahom ili nepovjerenjem vodimo u vrtic oni si misle kakvo je to mjesto gdje idem ako je mamu/tatu strah.Dijete tako reagira na novu okolinu i najnormalnije je da nece kominicirati … zasto bi odmah sve s nekim koga ne poznaje, da li bi Vi? Pustite ga da izrazi svoje emocije i budite tu za njega… Pogotovo je tesko djetetu koje je prvi put u vrticu ili je dugo bilo doma, sve su to promjene j rutini.
Kao odgajateljica potpisujem ovo. Svako dijete reagira drukčije i to je sasvim uredu. Ne treba roditeljima biti neugodno,zbog djetetovr reakcije ulaskom u vrtic, pogotovo u početnoj fazi. Kao roditelj bitno je biti siguran u odluci, kada se dijete prepušta odgajateljicama, da dijete samo osjeti da mama/tata znaju što rade i nemaju strah pri tome. Djeca imaju urođena "ticala" i osjećaju i više nego što znaju (još) izraziti i pokazati :) samo hrabro!
Cure, htela sam vas pitati kad ste cule prvi otkucaje srca? :) Ja sutra imam pregled, bice mi 6+1,tako da me zanimaju vas iskustva, i da vidim moja beta od pre 7 dana (5+1, 22749) zbog cega je bila tako visoka 😁 Imam tremu bas 🙈
Vaki,Adaptacija traje, nekad tjedan dana , nekad dva a nekad mj dana i vise.Svi smo mi razliciti tako i djeca. Djeca osjecaju nas strah/brigu/nervozu/ocekivanja i pogotovo ako ih mi sa strahom ili nepovjerenjem vodimo u vrtic oni si misle kakvo je to mjesto gdje idem ako je mamu/tatu strah.Dijete tako reagira na novu okolinu i najnormalnije je da nece kominicirati … zasto bi odmah sve s nekim koga ne poznaje, da li bi Vi? Pustite ga da izrazi svoje emocije i budite tu za njega… Pogotovo je tesko djetetu koje je prvi put u vrticu ili je dugo bilo doma, sve su to promjene j rutini.
Kao odgajateljica potpisujem ovo. Svako dijete reagira drukčije i to je sasvim uredu. Ne treba roditeljima biti neugodno,zbog djetetovr reakcije ulaskom u vrtic, pogotovo u početnoj fazi. Kao roditelj bitno je biti siguran u odluci, kada se dijete prepušta odgajateljicama, da dijete samo osjeti da mama/tata znaju što rade i nemaju strah pri tome. Djeca imaju urođena "ticala" i osjećaju i više nego što znaju (još) izraziti i pokazati :)
Hvala kolegice :)
Cure, htela sam vas pitati kad ste cule prvi otkucaje srca? :) Ja sutra imam pregled, bice mi 6+1,tako da me zanimaju vas iskustva, i da vidim moja beta od pre 7 dana (5+1, 22749) zbog cega je bila tako visoka 😁 Imam tremu bas 🙈
Ja sam ti isla sa 6+3 i vidjeli smo nasu malu bebicu kojoj je pulsiralo srce. Betu sam vadila samo jednom, bila je 565 na 2 dan izostanka M.
Mrvicakdrago mi je da si se javila i da si koliko toliko dobro. Nadam se da ipak neces trebati na kiretazu.
Od bolova u leđima danas ništa 😇 Jedna ili dvije mučnine za čitav dan. E ovo je dobar dan 😁
Ok sam. Misiila sam da cu bit gora, ali ne dam se. Inace sam jaka osoba i ne dam se ja tek tako. Najgore mi je kada legnem i kada imam vremena za razmisljanje. Je li i kojoj koja je imala spontani iz ove grupe prije ili sada krenulo ovako sa laganom smeđim krvi i bolovima kao menstrualnim?
Da, tako je meni krenulo smedje i nakon jedan dan je bas krenulo sve. Bilo je bolno. Ali ja sam tad bila 11 tjedana. Uspjela sam se sama ocistiti bez tableta i icega. Samo je u vratu maternice ostalo malo sto je vakumom moj ginic izvukao.
🧔39
👧31
Sortiraj odgovore
Najstariji