Vaki,Adaptacija traje, nekad tjedan dana , nekad dva a nekad mj dana i vise.Svi smo mi razliciti tako i djeca. Djeca osjecaju nas strah/brigu/nervozu/ocekivanja i pogotovo ako ih mi sa strahom ili nepovjerenjem vodimo u vrtic oni si misle kakvo je to mjesto gdje idem ako je mamu/tatu strah.Dijete tako reagira na novu okolinu i najnormalnije je da nece kominicirati … zasto bi odmah sve s nekim koga ne poznaje, da li bi Vi? Pustite ga da izrazi svoje emocije i budite tu za njega… Pogotovo je tesko djetetu koje je prvi put u vrticu ili je dugo bilo doma, sve su to promjene j rutini.
Samo hrabro i polako. Kad dijete stekne rutinu i sigurnost sve ce bitj lakse.
Kao odgajateljica potpisujem ovo. Svako dijete reagira drukčije i to je sasvim uredu. Ne treba roditeljima biti neugodno,zbog djetetovr reakcije ulaskom u vrtic, pogotovo u početnoj fazi. Kao roditelj bitno je biti siguran u odluci, kada se dijete prepušta odgajateljicama, da dijete samo osjeti da mama/tata znaju što rade i nemaju strah pri tome. Djeca imaju urođena "ticala" i osjećaju i više nego što znaju (još) izraziti i pokazati :)
Hvala kolegice :)
Cure, hvala vam. No, mene buni to što se on veseli odlasku u vrtić, a tamo se ponaša skroz neprilično. U grupi ih je 24, a on je jedini koji ne sluša.
Ja radim u školi, ali u prednetnoj nastavi pa očito moje metode ne pale kod mlađe djece. Ajde, barem sam zaboravila na strahove oko bebe.
Mrvičak i Isabela - još jednom, jako mi je žao zbog vaših gubitaka. ❤️
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Mrvicakdrago mi je da si se javila i da si koliko toliko dobro. Nadam se da ipak neces trebati na kiretazu.
Od bolova u leđima danas ništa 😇 Jedna ili dvije mučnine za čitav dan. E ovo je dobar dan 😁
Ok sam. Misiila sam da cu bit gora, ali ne dam se. Inace sam jaka osoba i ne dam se ja tek tako. Najgore mi je kada legnem i kada imam vremena za razmisljanje. Je li i kojoj koja je imala spontani iz ove grupe prije ili sada krenulo ovako sa laganom smeđim krvi i bolovima kao menstrualnim?
Ja sam imala tako jednom kada je nastupio spontani u 6tt... drugi dan krenulo baš pravo i sama se očistila...
Neka ti sve što prije prođe ...
Mrvicakdrago mi je da si se javila i da si koliko toliko dobro. Nadam se da ipak neces trebati na kiretazu.
Od bolova u leđima danas ništa 😇 Jedna ili dvije mučnine za čitav dan. E ovo je dobar dan 😁
Ok sam. Misiila sam da cu bit gora, ali ne dam se. Inace sam jaka osoba i ne dam se ja tek tako. Najgore mi je kada legnem i kada imam vremena za razmisljanje. Je li i kojoj koja je imala spontani iz ove grupe prije ili sada krenulo ovako sa laganom smeđim krvi i bolovima kao menstrualnim?
Ja sam imala tako jednom kada je nastupio spontani u 6tt… drugi dan krenulo baš pravo i sama se očistila…
Neka ti sve što prije prođe …
Ima li ikakvih posljedica sto je plod mrtav u meni duze od tri tjedna? Čitala sam nešto da mi može poremetiti zgrušavanje krvi. Baš me strah svega
Vaki,Adaptacija traje, nekad tjedan dana , nekad dva a nekad mj dana i vise.Svi smo mi razliciti tako i djeca. Djeca osjecaju nas strah/brigu/nervozu/ocekivanja i pogotovo ako ih mi sa strahom ili nepovjerenjem vodimo u vrtic oni si misle kakvo je to mjesto gdje idem ako je mamu/tatu strah.Dijete tako reagira na novu okolinu i najnormalnije je da nece kominicirati … zasto bi odmah sve s nekim koga ne poznaje, da li bi Vi? Pustite ga da izrazi svoje emocije i budite tu za njega… Pogotovo je tesko djetetu koje je prvi put u vrticu ili je dugo bilo doma, sve su to promjene j rutini.
Samo hrabro i polako. Kad dijete stekne rutinu i sigurnost sve ce bitj lakse.
Kao odgajateljica potpisujem ovo. Svako dijete reagira drukčije i to je sasvim uredu. Ne treba roditeljima biti neugodno,zbog djetetovr reakcije ulaskom u vrtic, pogotovo u početnoj fazi. Kao roditelj bitno je biti siguran u odluci, kada se dijete prepušta odgajateljicama, da dijete samo osjeti da mama/tata znaju što rade i nemaju strah pri tome. Djeca imaju urođena "ticala" i osjećaju i više nego što znaju (još) izraziti i pokazati :)
Hvala kolegice :)
Cure, hvala vam. No, mene buni to što se on veseli odlasku u vrtić, a tamo se ponaša skroz neprilično. U grupi ih je 24, a on je jedini koji ne sluša.
Ja radim u školi, ali u prednetnoj nastavi pa očito moje metode ne pale kod mlađe djece. Ajde, barem sam zaboravila na strahove oko bebe.
Mrvičak i Isabela - još jednom, jako mi je žao zbog vaših gubitaka. ❤️
Slusal bude kad se navikne na to mjesto.
Odgojiteljice imaju metoda kojima djeca suraduju/slusaju. Uostalom, alo ste Vi tamo to mu je zalede i oslanja se na Vas... A ako niste, njemu treba vremena 3 dan mu je... Zamislite sebe na njegovom mjestu.
Sve ce biti ok 💜
O pa super🙏😇 Ja se nadam da cu cuti sutra..
Ne znam tacno do koje nedelje najkasnije bi se trebalo cuti, eto da se ne uplasim odmah ako ne dodje do toga sutra. Hvala tebi i svima koje ste tako ljubazne i odgovorite na moj pitanje... Bas mi znaci kad je neka pozitiva oko mene😇.
Ja sam imala tako jednom kada je nastupio spontani u 6tt… drugi dan krenulo baš pravo i sama se očistila…
Neka ti sve što prije prođe …
Ima li ikakvih posljedica sto je plod mrtav u meni duze od tri tjedna? Čitala sam nešto da mi može poremetiti zgrušavanje krvi. Baš me strah svega
Ma mislim da ne. Mi smo onda otkrili mrtvi plod cca 3 dana nakon sto je stalo srce pa mi je gin rekao da cu, ako ne zelim na kiretazu, cekati sigurno neka 3 tjedna do krvarenja jer mi je maternica bila kao da se nista nije dogodilo.
Mrvičak ja sam se pokušala opustiti,nije neki savjet ali meni je pomoglo, pila sam rakiju, koju ne podnosim ali nakon par casica bas se opustis. I vrlo brzo nakon sto sam prestala razmišljati je krenulo. Čim mi se tijelo opustilo.
🧔39
👧31
Ja sam 5+4 i tek sljedece sedmice imam prvi termin kod doktora 🙈 tako sam uzbudjena
Sta vi praktikujete od hrane da izbjegavate ?
Kod mene je također u 6 tjednu isto se to desilo, također sam počela smeđarit poslije i krvarit sa bolovima i otisla sutradan na redovnu kontrolu već je tijelo počelo samo odbacivati plod, i sutradan sam već bila na kiretaži, sto se tiče kiretaze bila sam na dvije za isti dan, fizičkog bola nije bilo nikako, niti sam poslije krvarila, samo psihički te dotuče ali proći će i čuvat ćeš tu mrvicu negdje u srcu. Čuvaj se samo kada to prodje, moraš odležati najmanje 7 dana, 3 menge neka prodju i odma u nove pobjede sa srećom, dodju poslije i lijepe vijesti 🙏🏽❤️
Ja se trudim da ne pijem gazirano, i da ne jedem nezdrave grickalice. Slatko sam smanjila na minimum i pre trudnoce. Ostalo sve, ali zaista umereno. Nemam neka napade gladi. Slate, voce, proteini ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji