Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sagi
    03. Ožujak 2020. 18:18

Vaki trebalo bi bit i u konzumu, možda ti ima i ktc, ili kod običnog voća ili kod sušenog.
    Inače ima i dm. 
    Ako ne nađeš tu, reci mužu da u Zg kupi usput, interspar il dm će ti imat 😉
    Tina super za pregled 🙂
    Karla bome si se pripremila, ja ću te samo kopirati. 

skoljka
    03. Ožujak 2020. 18:24

meddleO407

Meni su rekli heferol na prazan želudac, to ujutro kad idem na wc popijem i onda se vratim nazad u krevet, nisam primjetila da mi smeta. Imam još za dva tjedna tableta, ponijet ću u bolnicu pa ću vidjet šta će reći, da pijem do kraja ili šta već.
    Školjkajedva čekam da razmjenjujemo iskustva, samo daj Bože da sve dobro prođe.
    Razmišljam sad o stvarima za rodilište, jel ti pada na pamet nešto što ti je trebalo a nisi imala ili nešto što ti uopće nije trebalo a ponijela si?
    Smislila sam si dodatno uzet jednu cedevitu i žličicu pa da samo trunku stavim u vodu, za slučaj ako je njihova bolnička fuj okusa.

Naravno da ce sve biti uredu 🤞🏻
    Nije mi nista falilo osim ulozaka, jer sam ja ponijela nekih 12kom, nije mi se nosio cijeli paket chicco. Ponesi nesto od hrane, neko pecivo , kekse, sok ili vodu, bit ces gladna, ja sam umirala od gladi a i sve cure u sobi nakon poroda. Neznam jel ti pametno cedevitu, meni su rekli citruse izbjegavat pa neznam jel se odnosi i na umjetne sokove. 
    Nije mi trebao grudnjak uopce, ogrtac, carape,obicne gace ( s obzirom da ces ti na carski onda ces ti i moci obicne jedino ako ti mogu stat ulosci unutra 🙈) druge papuce, ja sam samo koristila na kraju japanke u kojima sam se i tusirala. Ja sam u sobi imala najmanji kofer i nista mi nije nedostajalo, a cure su ponijele velike kofere i razna cudesa u njima, jedna se presvlacila tri puta u danu 🙉

skoljka
    03. Ožujak 2020. 18:27

Tina1803

Hello curke, evo nas s pregleda. Ctg uredan, kontrakcije tu i tamo, otvorena za 2 prsta i za 2 dana opet ctg pa cemo vidit
    Meddle🤞🤞🥳 bebica stižeee

Aaaa sad ce to brzo, hopsaj 😂😂😂, jos ces i prije Medleo 🙉

sagi
    03. Ožujak 2020. 18:32

Jahanara

Evo nam jos jedne bebe uskoro💕
    Ajme kako je to krenulo sada, a kad se sjetim kad sam pocela pisati ovdje kako se sve cinilo daleko…
    .
    Vucica prvi dan kad sam popila heferol sam se ispovracala, tj popila sam ga navece al je puno sati proslo od jela. Odkad ga pijem nakon rucka, sve mi je ok.
    .
    Ne javlja se Tina?🤔
    .
    Sto se tice TSH, da li se on redovno treba kontrolirati svima ili samo kad je terapija uvedena? Na pocetku vadila, bio je ok, poslije me nije slao.

Meni je na početku TSH bio ok, i sad mi je opet dao da vadim kad sam radila ogtt. Valjda svatko ima drugu praksu. 

skoljka
    03. Ožujak 2020. 18:37

Karla89

Vaki

Cure, gdje ste kupile datulje? Kod nas ih nigdje nema, čak ni u voćarnama.
    Jučer su me u TA svi gurali na CTG (kroz ista vrata se ulazi na CTG i kad ti uzimaju bris), mora da izgledam opako blizu termina. Doslovno sam 10 puta ponavljala da sam tu zbog brisa.
    Tina - polako i možda stvarno stigneš do termina…
    Karla - ti si stvarno dobro pripremljena…
    Mickey - ja ne mogu držati korak sa svojim klincem, previše je aktivan pa smo smanjili aktivnosti na otvorenom dok ne rodim.
    Minnie255 - bit ćeš uskoro spremna., ako ne prije onda možda kad više ne bude postojao položaj u kojem ti bude udobno. 😁 Vidiš kako Jahanara odjednom voli datulje.
    Skoljka - moj je imao gotovo 4 kg kad se rodio, ali je isto uvijek bio u tom jastučiću, tako mi je bilo sigurnije.

Datulja imaš u svim većim dućanima..ja sam uzela u intersparu, tamo čak im i u rinfuzi.
    Monalisa čestitam na urednom pregledu! 😊
    Tina1803 čaj od lista maline.. imaš u bio&bio na poluotoku, ja kupila u subotu 🙂
    Vucica čaj od lista maline i datulje se uzimaju kad se uđe u termin, znači iza 36tj za lakši porod i brže otvaranje! E sad, nekome pomogne, nekome ne.. vidjet ćemo kako će biti.

Ja sam se expresno otvarala, e sad jel mi pomoglo neznam, pila sam caj jednom dnevno, a datulje sam jela puno vise od 6 kom sto se kao preporuca, jela sam ih kroz cijeli dan kad mi se nesto jede oko tjedan dana. 

happyivy
    03. Ožujak 2020. 18:37

Ajmeee stizu polako bebice 🤗 milina.... Sto se datulja tice imate one jeftinije i skuplje. Ja se osobno ne kuzim al kaze mi mama da su nebo i zemlja. E sad dal ima razlike s ucinkom nemam pojma. 
    Neznam kak vi hendlate ovu juzinu al ja po noci od bolova a sad pocelo i po danu nikak se ne namjestit koliko me leda i rebra bole. Danas mi je uzasan dan. Krenuo onaj famozni umor treceg tromjesecja i sve mi teze. Otusiram se i moram se odmoriti 🙈

https://lbdf.lilypie.com/Zhjup1.png

MickeyMouse
    03. Ožujak 2020. 18:56

Karla koje ti probiotike piješ? Kod mene u ljekarni nisu imali Bio Kult pa su mi dali Biorelu 🤔
    Ja živim blizu granice s Bosnom pa tamo kupujem datulje - imaju neke premekane i sočne, bas se kuži razlika od nekih jeftinijih kod nas, a tamo su dosta povoljne.
    Mene prepone počele sve jače i jače boljeti. Danas sam popeglala 10 bodija i 10 hlacica i nemrem mrdnut, tak da ću po malo svaki dan pa ću valjda do termina sve složit i pripremit

Vucica
    03. Ožujak 2020. 18:56

Hmmm nisam mislila da je od juzine al i mene zadnjih par dana kriza i ledja ubijaju iako sam tek 26 tjedana... Jos sam u sred selidbe u drugi grad pa je zabavno 

03. Ožujak 2020. 19:12

Super cure sve za dobre preglede 👏👏
    Bas me Tina zanima oces ubrzo, navali na datulje onda 😀
    Meddleo oces carski pod opcom ili spinalnom. Ti se mozes onda lipo pripremiti kad znas tocan dan 😊
    Datulje imate svagdje za kupiti, kod nas i konzum i plodine i vecina trgovina, kod susenog voca stoje. Ako ih stavite sa susenim sljivama u istu posudu lipo omeksaju ako potrefite neke suhe datulje.
    Vidim ja svima neke pripreme pocele moglo bi nam se zaredati bebica 😍😍
    Skoljka tebi su mozda stvarno onda malo datulje pripomogle 😊

Boa35
    03. Ožujak 2020. 19:27

sagi

Vakitrebalo bi bit i u konzumu, možda ti ima i ktc, ili kod običnog voća ili kod sušenog.
    Inače ima i dm.
    Ako ne nađeš tu, reci mužu da u Zg kupi usput, interspar il dm će ti imat 😉
    Tinasuper za pregled 🙂
    Karla bome si se pripremila, ja ću te samo kopirati.

Hehe, samo daj, ako nam imalo pomogne, zašto ne 🤗
    Ja volim datulje, pa mi to uopće nije problem..jedino velim taj čaj je meni oduran, kao da sijeno pijem! 🤪 Al kad stavim malo meda bude fini 😊
    Hvala školjka za info što ti je trebalo, a što ne..imam ja jedno pitanje..na porodu si ti imala svoju spavaćicu ili njihovu? Koliko ti ih je još trebalo za ta 3 dana? Ja sam spremila jednu za porod, dvije za kasnije+pidžama jedna.. ne da mi se više tog nositi, ako će trebat lako mi muž donese.. 
    Mickey Mouse uzela sam biokult..al mislim da koje god piješ odmoći neće sigurno! 
    .
    Zna li koja od vas jesu li zabrane i za pratnje na porodu zbog ovog cirkusa s koronom?? Vidjela sam na vratima u vinogradskoj da piše da su posjete zabranjene..al sam zaboravila pitat što je s pratnjom.. popizdit ću ako će i to zabranit! 
    Drugo pitanje 😆 je li ijedna od vas krenula s masiranjem međice???? Ja nešto kao masirala neku večer, pa me kasnije baš peklo, možda sam previše za prvi dan..mada nisam uopće sigurna jesam li radila to dobro 🙈 poslje više nisam, jer je to takva tlaka..ne vidim ništ dolje, od ulja mi sve sklisko bilo..zapravo sam se samo namučila i naživcirala 🤪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.