Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    17. Ožujak 2020. 18:29

meddleO407

Cure sad vidim da sam nakupovala hrpu stvari koje mi uopće ne trebaju, za rodilište pogotovo, nisu mi trebale ni ni tri spavaćice, ni ogrtač ni dvoje šlape, a kamoli oni topići i potkošulje za dojenje. Čarape sam bezveze nosila, vlažne maramice, šampon…haha. znate što sam koristila - velike uloške 1 paket i načela drugi, i jedan paket vir uložaka ali to mi nije trebalo. Toaletni vlažni papir je dobro došao i papirnate maramice jer je falilo toaletnog papira a i za sve ostalo umjesto papirnatih ručnika. Čaša mi je dobro došla, pravila sam cedevitu i pila vodu iz pipe. Gel za tuširanje, dvaput sam se otuširala, sredstvo za dezinfekciju ruku obavezno.ono sve ostalo stvarno nije trebalo. Nisam stigla ni mazat ruke kremom ni brijat se ni bilo šta osim oprat zube i umit se i počešljat. A ja se natrpala bože sačuvaj. Kupila sam i po dvije kutijice multimam kompresa i kreme, one mamine kapi, ne znam gdje mi je bila pamet🙄 novaca potrošila, a šta sad s tim kad mi ne treba nemam pojma.
    I da, jedinu stvar koju su mi sestre preporučile nisam imala- mrežaste gaćice🙄

Vidiš kako se to razlikuje od rodilišta do rodilišta... Kod nas se presvlačiš svaki dan u novu pidžamu, a ako krvariš onda i češće. Potkošulje su dobre kad je vruće u sobama pa onda staviš nju i donji dio, u ostalim slučajevima nemaju pretjerani smisao. Kreme, kapi i komprese nemam... 🤭 Zaboravila sam na WC papir, dobro si me sjetila... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• mumtobe
    17. Ožujak 2020. 19:00

Uzmite i dezifekcijske maramice, meni je to babica jedna rekla za wc skoljku ukoliko vas bude puno u sobama. Jer nikad ne znas, a nekima je nezgodno piskit iz zraka

Agnees
    17. Ožujak 2020. 19:22

marta90

Jom12

Agnees

sinjorinagusarica

ima li kakva trudnica iz splita da ima brzo roditi? sto kazete na trenutnu situaciju? ima li tko da je nedavno bio u rodilistu, mene malo trta hvata….

Meni je termin 15.5.,ali zbog skraćenog cerviksa porod mozda bude ranije… iako nema jos potvrdenih slucajeva corone u Splitu, nije mi svejedno! Ne znam oce li nam zabraniti pratnju :( jos su nam dva gin.iz rodilista u samoizolaciji!

Znači u Splitu još nije zabrana pratnje na porodu ili? Pokušavam nać negdje tu info, ali ne piše

To i mene zanima, gdje se te informacije uopće mogu naći? Ja sam trudna 36+2 pa ne znam ništa

Možda nazvati rodilište telefonom..ili provjeri sa svojim ginekologom. Ja ću sve ispitat na iducem pregledu 1.4. 

15.05. 👶

• Jom12
    17. Ožujak 2020. 19:29

Agnees

marta90

Jom12

Agnees

sinjorinagusarica

ima li kakva trudnica iz splita da ima brzo roditi? sto kazete na trenutnu situaciju? ima li tko da je nedavno bio u rodilistu, mene malo trta hvata….

Meni je termin 15.5.,ali zbog skraćenog cerviksa porod mozda bude ranije… iako nema jos potvrdenih slucajeva corone u Splitu, nije mi svejedno! Ne znam oce li nam zabraniti pratnju :( jos su nam dva gin.iz rodilista u samoizolaciji!

Znači u Splitu još nije zabrana pratnje na porodu ili? Pokušavam nać negdje tu info, ali ne piše

To i mene zanima, gdje se te informacije uopće mogu naći? Ja sam trudna 36+2 pa ne znam ništa

Možda nazvati rodilište telefonom..ili provjeri sa svojim ginekologom. Ja ću sve ispitat na iducem pregledu 1.4.

Evo sad sam vidila na fejsu da je napisala neka žena da je zabranjeno do daljnjeg 

Boa35
    17. Ožujak 2020. 19:59

Poz curke moje! 
    Ja nikako da se uključim, ima dosta zahtjevnu bebu, a i upoznajemo se sa svim 🙈 
    Uglavnom bilo nam je veselo u bolnici, ali to sve ovisi koja je sestra i smjeni..ima ih tako nadrkanih i neljubaznih, a neke predivne.. al sve i svemu zadovoljna sam bolnicom i osobljem. 
    Danas smo popodne došle doma 💪
    Curica je super, papa i spava, malo i dohrane dajemo 2-3x dnevno..jer ima situacija da se baš uznemiri i još nisam našla način kako da je smirim..al dobro, svakim danom je sve lakše! 
    Mellorine čestitke na bebici 💞
    I da, danas me zvala patronažna da sutra dolazi kod nas..znači ipak neke dolaze, ali očito ne sve.. 
    Idem sad čitati zaostatke, a imam bome 20tak stranica 🙈

• MiniMa
    17. Ožujak 2020. 21:19

Zemske moje drage.... 
    Jel beba moze biti "preaktivna"?
    Zadnja dva dana je bas aktivan sve u 16, doslovno onako valovi idu po trbuhu i to zna dosta potrajati...
    Mislim si, bolje tako nego da se skroz smiri.... Plus jos uvijek muku mucim s iscjedkom zbog kojeg sam bila na hitnoj, i dalje je dosta vodenast, al evo primjetim na dnevnom ulosku da bude zuckast...... Plus veceras evo pocela temp lagano rasti (sad smo na 37,2; inace sam ja hladnokrvna 😋, pa je rijetko iznad 36,5)Subjektivno se dobro osjecam, lijena sam cijelu trudnocu pa se oko toga ne brinem.....
    Al sad uzevsi sve u obzir nisam pametna.... Pokusat cu se strpiti do cetvrtka do pregleda, al eto ako imala koja situaciju, da cujem vase misljenje..... 

• socka22
    17. Ožujak 2020. 21:45

Čisto info... malo strašna, ali mislim da je dobro znati. Merkur ne prima trudnice na preglede prije 39tt, sve otkazuju...I ako se na porod dođe s temperaturom ide se u tzv. prljavo rodilište uzima se uzorak, nakon čega se 6-8 sati čeka nalaz, ako u tom periodu dođe do poroda dijete se automatski stavlja u izolaciju.., a ako nalaz i dođe negativan i dalje se ostaje u izolaciji jer kao ne zna se status ostalih koji su tamo.

My baby
    17. Ožujak 2020. 21:51

socka22 hvala na info jer mislim gore rodit a nekako se nadamda ce se to smirit do petog mjeseca..pa da ce biti bolje..
    MiniMa moja druga trudnoca je bila kcer koja je bila 0-24 aktivna,tolikoda je ruzno reci ali islo mi je to na zivce od 36 tjedna jer me bas bolilo njeno ritanje 😂.Kad se rodila bila je dobra beba osim sto je sisu obozavala a kad je prohodala..e onda je bio sou..prezivahna je bila..
    Tako da moguce da ces roditi zivlju bebu 🤗 to je sve ok i normalno

Jahanara
    17. Ožujak 2020. 21:57

MiniMa i moj bebac je bas aktivan. Udara na sve strane, trbuh se sav trese. Bude i bolno cesto. Cak i po noci me ti udarci probude i onda nikako docekat da se smiri kako bi zaspala ponovno. Imam isto neki iscjedak, bude i zuckasto. Non stop trcim na wc  vidjet jel sve ok.

• Pupi30
    17. Ožujak 2020. 22:38

MiniMa moj bebac je toliko aktivan da se nekad prepadnem sto mu je da se toliko trza 🙃 Bas ima svakakve pokrete...i nagle...i te lagane valove,rastezanje...cak na trenutke imam osjecaj kao da mi je ptica poletila u trbuhu 🤣🤣🤣 Bez obzira sto je nekad malo smeta jer ne mozes zaspati jako volim osjetiti svaki pokret i ne veselim se uopce zadnjim tjednima kad kao uspore jer mislim da cu biti u panici zasto je tako miran 🤦‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.