Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina220210
    08. Travanj 2020. 00:00

Jahanara

Tina rekla bi da se super snalazite👏😀
    Zbilja, nakon koliko dana si pustena iz bolnice?
    .
    Fever tako je i meni uzeo bris bez spekuluma, ja sam pomislila da me zato i nije bolilo. Vidis kako isti postupak a razlicit dozivljaj.
    Kod mog sestra nikad nije u ordinaciji i to mi je super. Kod bivse ginicke sestra je bila prisutna od pocetka pa do kraja pregleda, jos smo mali grad gdje se svi znamo tako da mi je to bas bilo bzvz. Zaviri se dolje isto kao i doktorica🙈

3.dan, u četvrtak sam isla doma, u ponedjeljak rodila. 
    Bas sam se sad nasmijala na ovo za sestru od ginića😂

Corinne
    08. Travanj 2020. 00:01

Pozdrav zene, imate li nekakve prijedloge sto od hrane uzeti u bolnicu? Onako da se nađe za svaki slucaj. Tu di ja idem, vecera je u 6 popodne a onda nista do dorucka u 8 ujutro. 

Tina220210
    08. Travanj 2020. 00:03

Pupi30

Tina220210

Bok cure, skorz sam vas zaspostavila🤔nama jučer bilo tjedan dana. Između dojenja, kuhanja, spremanja i igranja sa starijom curkom dan proleti…
    Moram pročitati kaj je sve bilo kod vas…
    Fever svakako bolje da ideš kod svog ginića što dalje. Meni svaki odlazak u bolnicu bio stres, ovako si ipak manje izložena.
    Jahanara super za nalaz, meni je u prvoj trudnoći bio pozitivan tako sa je olakšanje kad je dobar.
    Pupi nemoj ni citati, sve stigneš naknadno procitati a ako ti se sad neda nemoj se forsirati nego uživaj u stvarima koje te zanimaju

Tina meni je sad pozitivan..u kojem trenu mi daju antibiotik i da li ih ja moram podsjecati na to ako postoji mogucnost da zaborave 🤦‍♀️ Isto tako moram primiti neko cjepivo odmah nakon poroda jer sam negativna krvna grupa…nadam se da ce se sjetiti svega 🙈

Ja sam ti bila.pozitivna u 31.tjednu, dobila antibiotik, bila.negativna u 33. Da bi mi kćer nakon poroda dobila neku infekciju na ocima. Nakon prve kontrole mi ginić napravio briseve i bila sam opet pozitivna, rekao mi je da sam sigurno bila i na porodu i da je zato ona imala infekciju. Prerano su mi ponovili bris nakon antibiotika... 

Tina220210
    08. Travanj 2020. 00:07

Daisy30

Hej cure… Ja sam jucer bila na pregledu i izgleda da malac zaostaje s kilazom… Prva naznaka za to je bila na pregledu prije 2 tjedna kada je gin. komentirala da je nesto manji, a jucer je ta razlika jos veca. Zaostaje 2 tjedna - tezak je 2.250 g. Placenta je u redu, plodne vode ima dovoljno, protoci su uredni, CTG također… Moj trbuh je manji (vidljivo a i po mjerama), no to kao moze biti i zato sto se on smjestio jako nisko u maternici.
    Je li se koja od vas susrela sa zastojem u rastu bebe u maternici? Ovo me zateklo i iznenadilo :/ Moj bebac je i dalje s ovom tezinom "unutar gabarita" al na donjoj granici… :( Iduci pregled mi je za 10 dana, nastojim ne brinuti, ali razmisljam sto mogu napraviti i mogu li uopce ikako utjecati na to koliko si on uzima. Strah me da za 10 dana prirast tezine ne bude jos manji

Ja bi ti samo preporučila ležanje na lijevom boku pošto kažu da je dobro za bolji protok prema bebi. I samo bez stresa do sljedeće kontrole, to najviše šteti bebi a više od toga da odmaraš sad nemožeš napraviti😘

Tina220210
    08. Travanj 2020. 00:14

Corinne

Pozdrav zene, imate li nekakve prijedloge sto od hrane uzeti u bolnicu? Onako da se nađe za svaki slucaj. Tu di ja idem, vecera je u 6 popodne a onda nista do dorucka u 8 ujutro.

Poučena prvim iskustvom i boravcima u bolnici ja sam ponijela svega- grancereale, lizalicu, kinderbueno, gumene bonbone, krekere, kviki perece, suhe šljive, jednu vodu s okusom i jedan sok na slamku, i vodu naravno. Najviše mi odgovarao grancereale ali njega i inače mogu pojest paket😂😀 

Daisy- i meni su sada 3 sata prije poroda radili ultrazvuk i rekli 4300 a rodila 3590, svakako da ultrazvuk pogriješi, a ocito puno ovisi i o onome tko radi ultrazvuk...

• Pupi30
    08. Travanj 2020. 00:20

Tina220210

Pupi30

Tina220210

Bok cure, skorz sam vas zaspostavila🤔nama jučer bilo tjedan dana. Između dojenja, kuhanja, spremanja i igranja sa starijom curkom dan proleti…
    Moram pročitati kaj je sve bilo kod vas…
    Fever svakako bolje da ideš kod svog ginića što dalje. Meni svaki odlazak u bolnicu bio stres, ovako si ipak manje izložena.
    Jahanara super za nalaz, meni je u prvoj trudnoći bio pozitivan tako sa je olakšanje kad je dobar.
    Pupi nemoj ni citati, sve stigneš naknadno procitati a ako ti se sad neda nemoj se forsirati nego uživaj u stvarima koje te zanimaju

Tina meni je sad pozitivan..u kojem trenu mi daju antibiotik i da li ih ja moram podsjecati na to ako postoji mogucnost da zaborave 🤦‍♀️ Isto tako moram primiti neko cjepivo odmah nakon poroda jer sam negativna krvna grupa…nadam se da ce se sjetiti svega 🙈

Ja sam ti bila.pozitivna u 31.tjednu, dobila antibiotik, bila.negativna u 33. Da bi mi kćer nakon poroda dobila neku infekciju na ocima. Nakon prve kontrole mi ginić napravio briseve i bila sam opet pozitivna, rekao mi je da sam sigurno bila i na porodu i da je zato ona imala infekciju. Prerano su mi ponovili bris nakon antibiotika…

Meni su samo jednom radili bris u 34 tjednu...i gin mi je dao antibiotik (3×dnevno 10 dana) i vaginalete 12 dana i to mi je bio zadnji pregled kod njega.Nakon toga sam krenula u vinogradsku u TA i pitala sam ih jel trebam opet bris a oni su mi rekli da ne jer cu na porodu ionako primiti antibiotik i da ga nisam trebala uzimati nikakvu terapiju jer da to nema smisla posto bi mi ionako dali na porodu.I sad se mislim ko je tu lud...jesam li stvarno pila sve to bezveze 😤

Maja 3
    08. Travanj 2020. 07:11

Ja sam u komadu jos!🙈🙉🙊

sagi
    08. Travanj 2020. 07:58

Jutro, 
    Maja na tebe puni mjesec nije utjecao 🙈
    Al imamo još Mickey, Sirenitu i Minnie 😉

• MiniMa
    08. Travanj 2020. 08:02

Pupi to pricas za bris na streptokok da je raden u 34tt?
    Ja moram sutra na pregledu pitati sta je s tim, pitala sam jos prosli put pa mi je receno da to tek u 37 tt... 

Majo ti ces se porodit kad se neces ni nadat 🙈

Ostale cure se jos ne javljaju, mozda smo dobile nocas bar jednu bebu, ako ne i sve 3 🤞🏼

skoljka
    08. Travanj 2020. 08:10

Sta je rec, nije valjda da ste sve u komadu 🙉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.