Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    My baby
    03. Travanj 2020. 18:10

A ne znam moglo bi ti se pokrenuti za dan dva ali ni to ne mora znaciti..vidjet ces kroz ove dane kako ce ti biti 🤗.a kako mislis da ti je beba procijenjena na 34 tjedna?po cemu?

• Lady33
    03. Travanj 2020. 18:14

Po mjerama je AC(abdominalna) za 34 tjedna izmjerena :) ostale mjere su otprilike za tjedne odgovaraju

url=https://lilypie.com]

Fever
    03. Travanj 2020. 18:14

Ako sam dobro skuzila po uzv mjerama abdomena bebe ( meni je cijelo vrijeme procjenjena na tj vise nego sto ssm trudna, zbog ranije ovulacije npr) 
    lady u svakom slucaju sretno, moze bit danas a moze i za par dana 

It’s a baby boy💙

My baby
    03. Travanj 2020. 18:57

Meni je po AC isto procijenjena manja za par dana a po bedrenoj i tjemenoj vise za skoro dva tjedna.znaci i tvoja ce biti manekenka 🤗

happyivy
    03. Travanj 2020. 18:57

Curke koje ste rodile kak stojite s kilama nakon poroda? Frendica dobila 12kg i tjedan dana nakon poroda se vratila na staru kilazu, a pak cujem da nekima dosta ostane. Ja sam trenutno na plus 8 ali mene ima, imala previse i prije neg ostala trudna. 

https://lbdf.lilypie.com/Zhjup1.png

Fever
    03. Travanj 2020. 19:12

Vecina izgubi onoliko koliko je dobila pri samom porodu i u iducih par mj ( pogotovo ako doji) 
    Ovaj visak od prije tesko da ce otici porodom i tim, za to ipak treba papati zdravo i krenuti s nekim vjezbicama kad gin da zeleno svjetlo ( ako ti smetaju ) :-)

It’s a baby boy💙

Jahanara
    03. Travanj 2020. 19:16

Lady bitno da je sve drugo u redu sa bebom, a trbuscic ce se buckati kad se rodi.

• MiniMa
    03. Travanj 2020. 19:23

Kod nas HC i AC veci za tjedan dana, a femur manji za tjedan dana.. u bolnici stalno govorili da opcenito kao beba "kasni" dva tjedna.... Bila kod privatnika u 30tt na pokusaju 4d (neuspjelom, jer se glavica vec spustila u zdjelicu) i reko da te mjere jako ovise o starosti i kvaliteti uredaja, a i o samom tehnicaru koji radi uzv...

Bilo je neki dan govora o pucketanju u trbuhu.... 
    Meni maloprije opet zapucketalo, onako ko prstima kad pucnemo.... Isla ja malo istrazivat po netu 🙈
    Navodno da bebe pusu baloncice dok vjezbaju disanje i da je to zapravo dobro, jer je znak da su pluca pri kraju sa razvijanjem... Bilo je jos svakakvih teorija, al ova mi nekako najvise drzi vodu....e sad jel je to to 🤷‍♀️

03. Travanj 2020. 20:16

happyivy ja sam dobila 12 kg, a zasad sam izgubila 9 i mislim da ce tu i stati obzirom koliko jedem, stalno sam gladna i nesto zvacem 😂
    MiniMa i ja sam kad mi se to pucketanje dvaput pojavilo pitala tu na forumu i onda isla citat po netu i isto to mi se cinilo najlogicnijim od svega procitanog 😀
    Mi danas bili u prvoj setnji, predivan je dan bio i naravno daleko od grada i ljudi smo bili 😊

Boa35
    03. Travanj 2020. 21:35

meddleO407

Koliko često kupate bebe? Ja svoju svaki dan otkad je pupak otpao, pokušavamo neku rutinu ulovit. Ona vam se obično budi oko 6, e onda jede i malo dremne i želi se nosat i to tako do negdje 9.30-10. Onda zaspe i spava sat pa jede pa opet spava i tako do negdje 14.30-15. nakon toga nema šanse da zaspe. Jede, žmiri, nosam ju, zabavljam kako znam, leđa me ubijaju, ali spavanje nula bodova. Izmedju 18 i 18.30 ju okupam, obučem u pidjamu i onda ju uspavljujem opet do 20 h. Haha. Onda dremne dva sata, u deset ju premotam i više ju ne diram do jutra. Po noći se budi svakih ajmo reći dva sata.
    Nekad ubacim dohranu kad mislim da treba, ali koliko mi se čini njeno cendranje nije povezano s gladi jer sam joj jučer pravila triput dohranu i nije htjela više od 10 ml i onda je samo bljucala nakon toga. U ponedjeljak idemo na prvu kontrolu pa ćemo vidjet šta doktorica kaže.
    Kako vi provodite dan s vašim bebama?

Mi našu kupamo u kadici 2x tjedno, a svaki dan je prebrišem blazinicom i toplom vodom, oko 20h. 
    Moja malecka jedino kad odspava 3h u komadu je od ponoći do 3h ujutro..nakon tog cica, presvlačenje pelene jer uvijek bude malo ukakana i onda joj dam još dohrane..odspava nakon toga 2h, pa opet buđenje, pa spavanje sat-sat i pol.. uglavnom ujutro oko 6-7 se dižemo jer više ne želi spavati..u 8-9 već opet spava.. preko dana 2-3h bude budna, sat-dva spava.. 
    Zna i ona imati te faze cendranja kad ni sama ne zna što bi, takav nam je cijeli dan jučer bio.. uglavnom nama jako pomogne napa.. ona je odmah smiri.. 🤷 malo jr nosamo u kuhinji uz napu i zaspe brzo..čak smo je jedan dan s kolicima stavili u kuhinju, napa radila, ona spavala 2.5h 🙈 
    Ja i stan očistila, ručak skuhala..niš joj nije smetalo.. 
    Probaj i fen zna tako upaliti i smiriti ih..možda ti barem malo olakša 🙂
    A ovako kad je budna malo je nosimo, pa je stavim u hranilicu, onda ona gleda okolo ili polegnem na kauč.. voli kad joj se priča nešto.. i tako, dan proleti brzo 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.