Tina cestitam 🥳🥳🥳🥳💝💐
Vaki jel ga bas moras dizati sad prvih dana. Stavi ga na stranu na poviseno, to je dovoljno. Ja sam dugo svog tako stavljala, i sve je bilo ok. Jesi zaboravila obrisati trednicki lilypie? 🤪
LaLuna kako tvoja mala spava, koliko? Jel je dojis ili je na dohrani, koliko puta jede u toku 24h.?
Kako bi rekli ovi iz stožera Hvala vam na tom pitanju… mala spava po noci dobro, po danu manje ali i dalje ima 2-3 puta dnevno po sat-dva. Noću je obično budim nakon 3 sata od početka hranjenja, noćas sam ju pustila i odvalila je 5h. Kad je došla iz bolnice pa dok nije prešla 3,5 kg smo davali 2x dohranu, svakih 12h cca, nakon toga 1x…obicno navecer, oko 140-150ml. U toku dana jede 10ak puta, ali mislim da ima konfuziju bradavice jer cica 5-8min max i onda je ljuta, plače… pa izdajam i dajem joj na bočicu…tužna sam zbog toga ali ne znam jesam li spremna krenuti je odvikavati od boce, iako sad vec imam dosta mlijeka i neke dane niti ne dajemo ad
Nema na cemu ministre…., izvolite ministre….. 🙈😂👍🏻
Aha, ok, a jel ti mlijeko pocelo samo nadolaziti. Pa mogla bi poceti kad vec imas dovoljno mlijeka. Mozda kad se bradavica razmeksa, mozda je to nervira, jer se na bocu navikla.
Meni moj pocne razvlaciti bradavicu, kao igra se. Ja stalno mislim kako nemam dovoljno mlijeka, al opet ne bi napredovao da nemam, dohranu mu dajem samo navecer oko 21h 60ml da mene ne nacicava da se cice malo napune do 11h kad i zaspi poslije hranjenja, a od nekih 18h do 21h trazi svako malo cicu i povuce i onda samo drzi pa sve tak. I ujutro je gladniji. I moj jede tak svako 3 sata, samo po noci kad odvali nebudim ga, al nocas se budio redovno oko 3h i oko 6h, sad evo opet cica i vjerpvatno ce opet zaspati.
Iskreno, mislim da je redovito izdajanje navuklo količinu... i trudim se piti dosta tekućine...
mislim da sam otkrila zašto neće dugo papati cicu, nosić joj je malo začepljen...a i umori se. Ipak, rekla bih da beba s 5+ kila već može fino papat 🤷🏼♀️
Fever, ja sam znala pupak s hidrogenom čistit, da digne malo to sve unutra i onda sterilnom dobro posušit i onda prašak... tako je rekla patronažna
Netko je pitao za svjetlo- ja koristim lampicu, imam i onaj neki oblak iz ikee ali još je zapakiran 🤦🏼♀️
Meddleo mi smo prvi tjedan bebicu prebrisavali samo zbog pupka, drugi tjedan smo je se usudili jednom okupati prije nego patronazna dođe i onda je ona rekla da taman tako i treba s obzirom ma pupak, a i inace zbog bebine koze da je dosta 2x tjedno sto sam i sa prvom tako radila. Znam da vas vecina zeli rutinu i mirno spavanje od kupanja, ali oni dok su tako mali, a i kasnije netreba ih stalno kupati jer se tako skida taj zastitni sloj sa koze, eto tako je moje misljenje.
Majuska moju su vidili nasi roditelji sa obje strane i samo oni dolaze u posjetu jer su blizu i cuvaju ionako stariju curku. Kod nas u zupaniji ima 3 samo zarazenih, a nasi su u mirovini ili rade sa malim brojem ljudi, a dosad su ionako na godisnjem. Da zivim u zg vjerojatno nebi nikome pustila da dolazi.
Skoljka dobro si ti to sve isplanirala, a muz te sabotira 😀 mene je moj pustio do 6 da odspavam uz jedno buđenje za izdajanje jer sam se sinoc sa starijom borila do ponoci, ona bi pricala pa pricala 😂
Jutro,
Lady33 izgleda da će i tvoja bebica uskoro van 🤗 sretno i držim 🤞da sve bude ok 🙂
.
Sad u ovo vrijeme nebi pustila posjete, a mislim da nebi ni oni htjeli dolazit.
Moji su ionako u drugoj županiji tako da ni nebi mogli do nas. A muževi su blizu i sad su cijelo vrijeme doma, al nikad ne znaš, odu do dućana. Sad ne viđamo ni njih ni šogoricu s klincima, fale nam malci, al tak je najbolje. A vidjet ćemo do 5.og mjeseca kakvo će stanje bit sa svime 😕
Joj ja kad se raspisem nezam stat 🙈, ali sad da ja svoj izvjestaj podnesem 😂
Ugl..
Jutros se probudim i odlucim da cu pokusat bebaca naviknut da mi odspava prije podne jednu rundu i poslije podne jednu rundu i navecer u 21h u NJEGOV krevetic na spavanac do jutra. ( Inace ujutro se probudi oko 7-8 do 10 budan uz nacicavanje i cendranje i onda spavanje uz budjenje samo za jelo do 16h onda nacicavanje uz urlanje itd do 10 pa, cendranje u polusnu do 11-12)
Ugl.. Evo kako je teklo ispunjavanje tog plana 🤪
Probudi se jutros oko 7:30, presvlacenje, hranjenje, igranje, hranjenje, 10h spavanje pa do 12h 👍🏻. Za pocetak dobro me krenulo. Do 14h ga uspijem nekako zabavljat i odrzat budnim bez plakanja, uz dva dojenja, povracanje jer se prejeo. Oko 14h dohrana i spakovala ga u kolica i van do 16h. Bio mi je plan da se probudi oko 16h, al on je odvalio do 17h. Onda presvlacenje, hranjenje, igranje, hranjenje, malo je bilo cendranja, napokon se pokakao( sad mi kaka svako drugi dan, pelena puna od jednog do drugog kraja, jos jednom pohvala Pampers activebaby), kupanje u 21h, dohrana, smjestila ga u krevetic dala dudu i djete se ljeo uspavljivalo i sve super bilo ja odradila pegla je robice, cistila peglu, sasta nesto. Vidim muz ide u sobu spavat, malo poslije ja dodjem provjerit malog, vidim muza prenosi ga iz krevetica u nas krevet 🙈, velim pa zasto, veli pa place, a mali spava 🙈…. Eto, cijeli dan uspijem odraditi kako sam zamislila i muz pokvari 😂
Sad cekam da se malo promeskolji pa da cica i da pajkimo bar do 5 h🤪
Pa usprkos mužu, bravo za skoro ostvaren plan 🙂
Školjka baš si me nasmijala s planom 🙈😀😀😀 muž ti je predobar! 🤪
Inače nama nije dobro jutro..ne znam kako da nazovem jutro nakon neprospavane noći.. mala ne lijepo spavala jučer cijeli dan, čak i malo više nego inače..navečer oko 20h je okupali, nahranili i spavala do 23..ii tada krećemo kad se probudila..najela se i ne želi dalje spavati 🙈 borili se do 1, pa je spavala nekih sat i pol..i onda budna od pola 3-6 🙈🙈 ja više nisam znala kako se zovem i nisam gledati mogla..malo je nosili, napa isto nije palila uopće, mi jedva držimo oči otvorene, a ona kao sova 🤦
Sad je od pola 6-8 odspavala i opet budna.. uopće ne znam što joj je bilo..nismo još takvu noć imali..kao da je zamijenila dan i noć 🤷
Nadam se da ste vi imale bolju noć od naše!
Trudnicee, ajdeee čekamo sljedeću bebuuu 🥰💜
Ne sjećam se jel koja pisala o otvaranju komplikacija ili porodiljnog sad preko maila 😕
Ja prošli petak poslala dokumentaciju za otvaranje komplikacija od 3.03 na pisarnica-zagreb@hzzo.hr,
dobila samo automatski odgovor da je mail zaprimljen.
A ovaj tjedan više nije samo jedan mail za Zg, nego otvorili i mailove po kvartovima, proslijedila ovaj četvrtak prvi mail s dokumentacijom na pisarnica-zagreb-jukiceva@hzzo.hr, jer po kvartu spadam tamo i objasnila da sam slala u petak i da provjeravam da je to ok. I pitala što treba za otvaranje porodiljnog koji mi počinje 6.04 i dal je ok poslat krajem mjeseca isto kad i doznake za komplikacije za 4.mjesec.
Pa nema odgovora ni tu 😕
Telefon nemoguća misija 🙄
Evo cure da se i ja javim, cestitke novim mamama jer ne citam redovno vise ni ne znam tko je rodio i tko treba 😊 u cetvrtak bila na pregledu bebica je super 2138g (ocekujemo veliku bebu kao i seka kaj je bila) sve je dobro zasada zatvorena sam, ali je bebica jako nisko u zdjelici tak da moram mirovat i iduci pregled imam za 2 tj 🙂
Jutro cure!
Haha bas sam se nasmijala Skoljka, sve si odradila kako si zamislila i onda muz😅
.
Karla kod vas je veselo bome...
.
Sagi kako nama porodiljni pocinje u dan razmaka a termin nam je isti dan🤔 meni od 5.4.
Ugl zvala sam jucer nas Hzzo, i rekao mi je da ga nazovem krajem mjeseca pa da cemo se dogovoriti kad da donesem doznake jer moram popuniti zahtjev i da mi nista drugo ne treba od papira. A sve mi se cini da je Fever pisala da je njoj vise papirologije trebalo za otvaranje. Tako da mislim da svaki hzzo ima neku svoju politiku.
Jahanara ne znam, možda je moj stavio 6.jer je pon 🤔
Da, i ja sma čitala razližita iskustva po različitim hzzo-ima, stvarno svatko ima svoju politiku 🙄
Ovo s mailovima je super kad bi odgovarali na njih 😁
Mellorine, hvala ti na savjetu, ja nemam pojma koliko ju često kupati, kažem pokušavam neku rutinu uvesti, ali da mi se da baš svaki dan to radit-NE. Tim više što sam često sama s njom pa dok kadicu dok vodu, otelim se sva.
Jučer je beba preko dana spavala a noću se svaki sat budila.
Krepana sam.
I sad nikako da zaspe pošteno.
Ta bi se samo nosala, ali da gleda naprijed i da hodam dok ju nosam😅
Sortiraj odgovore
Najstariji