Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Ožujak 2020. 10:13

Kako čuvati izdojeno mlijeko?
    Kolostrum, odnosno prvo majčino mlijeko može se čuvati do 12 sati na temperaturi od 27 do 32 stupnja.
    Zrelo mlijeko možete čuvati 24 sata na temperaturi do 15 stupnjeva, 10 sati na sobnoj temperaturi (do 22 stupnja), 4 – 6 sati na temperaturi do 25 stupnjeva, a 4 sata na temperaturama od 30 do 38 stupnjeva (bočica u posudi s vrućom vodom).
    Zrelo mlijeko možete čuvati i u hladnjaku (0-4 stupnja) i to do osam dana.

Mlijeko možete čuvati i u zamrzivaču. Ako je riječ samo o posebnoj polici unutar hladnjaka, mlijeko se tako može čuvati do dva tjedna. U posebnom dijelu zamrzivača mlijeko može ostati tri do četiri mjeseca, a u škrinji ga možete čuvati šest mjeseci i dulje.

• meddleO407
    20. Ožujak 2020. 10:18

Karla, ja sam drugi dan doma oplakala, pa nisam mogla izdržat, ova dreči plače, ne mogu je smirit, grozno sam se osjećala. Nema tu ništa loše, friško smo rodile, peru nas hormoni

20. Ožujak 2020. 10:22

Evo kojoj zatreba, ja bas trazila za sebe jer imam puno mlijeka pa se moram izdajati da nedođe do upale. Uglavnom pola na kraju bacim jer izdojim preko 125, a ona mi tolko ne pojede do sljedeceg izdajanja. Sutra nadam se kuci pa cu zamrzavati visak.
    Znaci prvo se izdojeno mlijeko ohladi kratko na sobnu temp pa se stavi u hladnjak i tako onda nekolka izdajanja ovisi koliko vam je mlijeka visak. Onda to mlijeko ohlađeno u hladnjaku se moze preliti skupa u jednu vrecicu i u zamrzivac. Bitno je da neide toplo mlijeko na hladno, moraju biti iste temp kad se spajaju. Neka me netko ispravi ako krivo pisem.

Lavica27
    20. Ožujak 2020. 10:31

Karla i cure to kenjkanje nisu grcevi, kao sto mickey kaze vec im se probava regulira,trajat ce koji tjedan i preko noci nestati. Ako puno puno prde i placu onda u vidu espumisan ili sab simplex uzimati,a bio gaia ili waya im nece bas oko toga pomoći kao sto ni nama ne pomaze npr. Probiotik kad smo puni plinova. 
    Karla,mellorine,skoljka, vasi su u skoku rekla bi prema opisu situacije ii tickerima (3,6,9),i moj je i samo se nacicava od jucer pa nikad kraja(9 tj). Nocas je bio valjda 90% pristekan na mene. Izdržite cure. 
    Mellorine kad vidim da  6.dan izdajas preko 125ml u nesvejest padam🙈🙈 Blago ti se!
    Skoljka, sorry nisam odg,ja sam bas iz grada :)

Fever
    20. Ožujak 2020. 10:59

Medlleo mozes na zrak naravno, iskoristi dan dok nije zahladilo kao sto su najavili :-)

It’s a baby boy💙

• Pupi30
    20. Ožujak 2020. 11:32

Koja je procedura u TA u Vinogradskoj? Rade li sam ctg i uzv ili i vaginalni pregled? Jucer sam im poslala mail a danas sam vec dobila odgovor da sam narucena u iduci petak :) I koliko ti sve skupa traje?

Boa35
    20. Ožujak 2020. 11:40

Pupi30

Koja je procedura u TA u Vinogradskoj? Rade li sam ctg i uzv ili i vaginalni pregled? Jucer sam im poslala mail a danas sam vec dobila odgovor da sam narucena u iduci petak :) I koliko ti sve skupa traje?

Prvo imaš vag pregled, pa ideš na uzv, pa na ctg u dnevnu bolnicu te pošalju.. 
    Ja sam svaki put došla do 8, pa sam bila do 11h gotova sa svim. 

Boa35
    20. Ožujak 2020. 11:44

Lavica27

Karla i cure to kenjkanje nisu grcevi, kao sto mickey kaze vec im se probava regulira,trajat ce koji tjedan i preko noci nestati. Ako puno puno prde i placu onda u vidu espumisan ili sab simplex uzimati,a bio gaia ili waya im nece bas oko toga pomoći kao sto ni nama ne pomaze npr. Probiotik kad smo puni plinova.
    Karla,mellorine,skoljka, vasi su u skoku rekla bi prema opisu situacije ii tickerima (3,6,9),i moj je i samo se nacicava od jucer pa nikad kraja(9 tj). Nocas je bio valjda 90% pristekan na mene. Izdržite cure.
    Mellorine kad vidim da 6.dan izdajas preko 125ml u nesvejest padam🙈🙈 Blago ti se!
    Skoljka, sorry nisam odg,ja sam bas iz grada :)

Pa sve nam je novo, tak da šok od svega..a najgore jer ne znam kako joj pomoć osim da je prištekana na sisu i da spava ma njoj..skinem je, ona za 10min plače.. 
    Evo jutros nam krenulo od 10h.. ne znam. 
    .
    A kako se bioGaia daje? Piše 5 kapi dnevno.. jel to ide odjednom ili pomalo po kap kroz dan?? ,🤔

• Pupi30
    20. Ožujak 2020. 11:49

Karla89

Pupi30

Prvo imaš vag pregled, pa ideš na uzv, pa na ctg u dnevnu bolnicu te pošalju..
    Ja sam svaki put došla do 8, pa sam bila do 11h gotova sa svim.

Aha hvala ti 🤗

• Anita91
    20. Ožujak 2020. 11:51

Cure citam vas i sad vise neznam cega me vise strah, poroda ili ovog sveg sta me ceka nakon?kako cu ja znat sta napravit u kojem trenutku? Uff 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.