Super savjet Gumbek!
Nisam nikad cula daIta, to su oni skroz zastarjeli savjeti, al nazalost puno ih i danas krece tako rano. Pogledaj na kasicama u ducanu, ĺmuj8 ih ima od navrsenog 4 mj😑 i mame se time povedu jer eto tako hipp je to napisao. Mislim da su i neke nase zimske krenule s 4 mj.
.
Koma
https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png
Ivanaa .. drago mi je da je beba ok. Da li znaju uzrok tome? Zasto se to desava? Da li zato nije cesto kakala? Sad joj dajes samo Ad ili se izdajas pa joj dajes na flasicu?Pitam jer mi se cini da imam slican problem.. nakon 9 dana mi se pokakala beba ali zadnjih par dana mi se cini da slabo jede… tj jede ali ne kao do sada..u 10 dana je dobila samo 130g i bas me to sad brine.
Da kazu da zato nekaka jel slabo papa, a i majcino mlijeko je skoro 100 posto iskoristivo pa zato nema sto izbaciti. Ja se izdajam, imam stvarno dosta mlijeka pa bar to nije problem. I doktori su rekli da naravno da je bolje majcino mlijeko, da je isto kaloricno kao i AD, stim da AD sadrzi neki enzim koji se teze probavlja pa dijete ima osjecaj duze sitosti sto nama u ovom slucaju nije potrebno. A sto se tice dohrane od 4 mj, neznam bas da je zastarjelo malo je to prestroga rijec.najbolje je naravno da se ceka do 6 mj ukoliko dijete doji, dobro napreduje, al se moze krenut i ranije. Svaki ce doktor preporucit dohranu ranije ako za to ima indikacije. Drugo je sto ima dosta ne educiranih mama pa bez razloga pocnu svasta davat djeci sa 4 mj (tipa keks sa mlijekom). Ja nazalost i sa prvim malcem imala problema sa jelom, nije htio cicu ni adaptirano, dan danas nije bas neki ljubitelj mlijeka.nije dobivao na kilazi, a isto svi nalazi bili ok. Uz dogovor sa pedijatrom krenuli sa dohranom sa 4 mj i malac se preporodio.. nekad je potrebno drugacije pristupit, a ne se strogo drzat nekih normi, tabela i brojki.. ja ocito ima djecu koja slabo jedu.. izludila sa prvim, a i sad nisam daleko. Najlakse bit trudan i rodit..
Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom u slucaju da se netko nade u slicnoj situaciji. Naime mi se borimo sa bebinim jelom od 3 tjedna. Beba je jako slabo dojila i vremenski i kolicinski, pa je u prvi mjesec dana dobila 650 grama sto je jos i ok s tim kako slabo jede. Bila sam uvjerena da ce drugi mjesc bit bolji,al nazalost krenulo je sve losije, beba stagnirala sa kilazom. Znaci dojila sam ju cijelo vrijeme na zahtjev!, stim da beba nikad neplace i netrazi jest. Inace kad je budna dobre je volje. Ima puno popisanih pelena sto je i najvaznije, a kaka jednom u 7 dana. U zadnjih tjedan dana uopce nije htjela cicu, pa sam se pocela izdajat i davat na bocicu. U subotu je cjeli dan popila samo 160ml. Otisli smo na hitnu, gdje bi se ustanovilo da je beba zdrava, krv i urin odlicni. Pao mi je kamen sa srca. A sa jelom cemo se i dalje borit. Cilj nam je popiti 470 ml kroz 6 obroka, tj idealno bi bilo 520.ml. doktorica me pitala dali zelim ostat 3 dana u bolnici, ili cemo kod kuce pisat dnevnik koliko pojede. Ipak sam se odlucila ic kuci i bit u miru i tisini. U slucaju nepostignuca cilja moramo se opet javit.. uspjeli smo popit 400ml sti je opet bolje od 160. Glavno da je ovak sve ok. Rodila se sa 3585 i duga 53. Sad imamo 4500kg i duga 59. Znaci narasla 6cm sto je opet super. Samo nazalost mislim da se vise nece uspjet vratit na cicu..
Jesi probala prije obroka malo ju izmorit? Znam da zvuci glupo, al recimo ja bas skuzim da mali bolje jede nakon aktivnosti tipa okrecem ga na trbuh, zveckicom ga animiram da prati lijevo-desno, gore dolje, pa ga vratim na ledja pa vjezbamo kukice, pa opet na trbuh i tako kao vjezbamo 20ak min, obicno ga to slomi i bude jako gladan i pospan.
Pa u principu tako i radim, zato sto najbolje pojede kad je umorna i u nekom polusnu.. ako joj dam cicu tj.sad flasicu a ona puna energije nema sanse da jede 2 minute..
Mi za sada nemamo problema s papanjem. Jede svakih 1.5-2.5h ovisno kako spava i koliko se najede. Danas bili na vaganju,ima 5600g i 60cm, pedijatrica pre zadovoljna s obzirom da samo sisa. Bas se vidi kako je narastao a bome me i leda sad bole od dizanja, ipak je sad dosta tezak
Curke, preslatke su vam bebiceee 😍
NINA draga tvoja Elena kose za pletenice skoro ❤ koji secer secer! A m-mama i tvoj bucko, prelijep, a oci ko more 💙 Gustate vi na losinju vidim, tako treba! Dare treci sin ti neko milo dijete, bar mu tako na licu pise 😅 Bombon 💙
Ja sa svojom danas vodim borbe oko guze. Zacrvenila nam se guza pa ju pece i vristi dok ju presvlacim. Tako da je cijeli dan uz mene, na sisi ili spava uz sisu. Nadam se da ce ju proci, meni se place dok ju gledam. Izgleda da je od agrsivne stolice. Ja pojela prezacinjeno i bum.
Sema super decko napreduje, bravo za oboje!
Ivaanaaa hvala Bogu da je sve ok zapravo. A sto se dohrane tice, i meni patronazna rekla da se moze krenuti cak od 4.mj. ali da je zapravo najvaznije prepoznati potrebe djeteta. Uobicsajeno je sa 6 valjda.
Bude takvih dana Student, svaki dan nesto. Moja je sad odspavala napokon 2 ipol sata, a da nije bila zalijepljena uz mene. Sad cemo vidjet kakva ce biti poslije podoja.
Nama isto nije bas neki dan, spava mu se, uzasno je nervozan, stipa se, mlati nogama, a nikako zaspati kako treba. Zaspe, trgne se za 5 min, onda opet 20 min uspavljivanja i tako u krug. Imamo osjecaj da ga cijeli dan uspavljujem, a neznam da je ukupno odspavao sat vremena.
Vidim da nismo jedine koje ne spavaju.. Greta je od petka nervozna, po danu tesko zaspi. Jucer je bas tesko bilo, danas je malo bolje.. ali uzas.. kad krene plakat to je takva deracina da me sve srce boli.
Sortiraj odgovore
Najstariji