Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mare08
    18. Lipanj 2018. 13:47

Koliko lijepih slika i slatkih bebaca ☺😊

I nama je patronazna bila tri puta, vagala je bebu i gledala pupak. Doci ce jos sljedeci tjedan da vidimo tezinu... Nakon danasnjeg vaganja sam bas zalosna i zabrinuta jer u tjedan dana ne da nismo dobili na tezini, nego imamo manje 10 grama. A po cijele dane bi jeo. Predlozila je da uvedemo dohranu, imate kakvih prijedloga koju odabrati? Uz to ga i nadutost muci pa smo se jucer do dva sata u noci nosili i ljuljali dok nije ispustio vjetrove...

Sarita_00
    18. Lipanj 2018. 13:53

kathryn

Nama je bila ukupno 3 puta, kad smo dosli doma, za 2 dana opet da ga vagne, dosla na kupanje tjedan dana nakon sto je pupak otpao i sad je rekla da ce jednom tjedno doci da vidimo kako dobiva na kilazi! A opet ak ju zatrebamo nesto moze doci kad god…
    Ajme 4500g, to mi je jos dalekooo.. ja cekam da dodemo na 3500g 😄 a s obzirom kak papa bude brzo! 😃

Lara je rodena sa 3950, tako da... 
    Mislim da je nama bila 4 puta. Jedino mi je ajd to vaganje bilo bitno, mada sam se svaki puta bas zivcirala oko toga. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

Frajla
    18. Lipanj 2018. 14:12

Meni je bila ukupno 4 puta, zadnje je bilo sa 3 tjedna, s mjesec dana smo ionako isli na sistematski, pa smo se tamo vagali. Isto je rekla da zovem ako sta trebam i da ce doci prije uvođenja dohrane.

18. Lipanj 2018. 14:23

Nama je bila 2 puta, i to jer joj je prvi put vaga bila na servisu pa nas je dosla dtugi puta samo vagnut. Inace ju nebi ni zvala drugi puta, nisam vula nista sto nisam znala. 
    A za dohranu ne da ju ne mislim zvat, vec bi ju izbacila naglavacke van jer znam da se zalaze za uvodjenje s 4 mjeseca i davanje SOKICA... uzas, mislim da bi barem one trebale radit po smjernicama WHO, a ne moje babe Luce. Mojim susjedama je bila i gluposti samo natrabunjala i zbunila ih do maksimuma. 

Dare12
    18. Lipanj 2018. 15:05

A bas su sve bebe medene, al nina tvoja cupica posebno. 😍 Nama sutra dolazi patronaza 3 put za kupanje i ja mislim da ce to bit to, ipak mi je trece..😂😂

<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3

• ivaanaaa
    18. Lipanj 2018. 15:46

Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom u slucaju da se netko nade u slicnoj situaciji. Naime mi se borimo sa bebinim jelom od 3 tjedna. Beba je jako slabo dojila i vremenski i kolicinski, pa je u prvi mjesec dana dobila 650 grama sto je jos i ok s tim kako slabo jede. Bila sam uvjerena da ce drugi mjesc bit bolji,al nazalost krenulo je sve losije, beba stagnirala sa kilazom. Znaci dojila sam ju cijelo vrijeme na zahtjev!, stim da beba nikad neplace i netrazi jest. Inace kad je budna dobre je volje. Ima puno popisanih pelena sto je i najvaznije, a kaka jednom u 7 dana. U zadnjih tjedan dana uopce nije htjela cicu, pa sam se pocela izdajat i davat na bocicu. U subotu je cjeli dan popila samo 160ml. Otisli smo na hitnu, gdje bi se ustanovilo da je beba zdrava, krv i urin odlicni. Pao mi je kamen sa srca. A sa jelom cemo se i dalje borit. Cilj nam je popiti 470 ml kroz 6 obroka, tj idealno bi bilo 520.ml. doktorica me pitala dali zelim ostat 3 dana u bolnici, ili cemo kod kuce pisat dnevnik koliko pojede. Ipak sam se odlucila ic kuci i bit u miru i tisini. U slucaju nepostignuca cilja moramo se opet javit.. uspjeli smo popit 400ml sti je opet bolje od 160. Glavno da je ovak sve ok. Rodila se sa 3585 i duga 53. Sad imamo 4500kg i duga 59. Znaci narasla 6cm sto je opet super. Samo nazalost mislim da se vise nece uspjet vratit na cicu..

EveM
    18. Lipanj 2018. 16:53

Ivanaa .. drago mi je da je beba ok. Da li znaju uzrok tome? Zasto se to desava? Da li zato nije cesto kakala? Sad joj dajes samo Ad ili se izdajas pa joj dajes na flasicu?Pitam jer mi se cini da imam slican problem.. nakon 9 dana mi se pokakala beba ali zadnjih par dana mi se cini da slabo jede... tj jede ali ne kao do sada..u 10 dana je dobila samo 130g i bas me to sad brine.

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

18. Lipanj 2018. 17:42

ivaanaaa

Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom u slucaju da se netko nade u slicnoj situaciji. Naime mi se borimo sa bebinim jelom od 3 tjedna. Beba je jako slabo dojila i vremenski i kolicinski, pa je u prvi mjesec dana dobila 650 grama sto je jos i ok s tim kako slabo jede. Bila sam uvjerena da ce drugi mjesc bit bolji,al nazalost krenulo je sve losije, beba stagnirala sa kilazom. Znaci dojila sam ju cijelo vrijeme na zahtjev!, stim da beba nikad neplace i netrazi jest. Inace kad je budna dobre je volje. Ima puno popisanih pelena sto je i najvaznije, a kaka jednom u 7 dana. U zadnjih tjedan dana uopce nije htjela cicu, pa sam se pocela izdajat i davat na bocicu. U subotu je cjeli dan popila samo 160ml. Otisli smo na hitnu, gdje bi se ustanovilo da je beba zdrava, krv i urin odlicni. Pao mi je kamen sa srca. A sa jelom cemo se i dalje borit. Cilj nam je popiti 470 ml kroz 6 obroka, tj idealno bi bilo 520.ml. doktorica me pitala dali zelim ostat 3 dana u bolnici, ili cemo kod kuce pisat dnevnik koliko pojede. Ipak sam se odlucila ic kuci i bit u miru i tisini. U slucaju nepostignuca cilja moramo se opet javit.. uspjeli smo popit 400ml sti je opet bolje od 160. Glavno da je ovak sve ok. Rodila se sa 3585 i duga 53. Sad imamo 4500kg i duga 59. Znaci narasla 6cm sto je opet super. Samo nazalost mislim da se vise nece uspjet vratit na cicu..

Jesi probala prije obroka malo ju izmorit? Znam da zvuci glupo, al recimo ja bas skuzim da mali bolje jede nakon aktivnosti tipa okrecem ga na trbuh, zveckicom ga animiram da prati lijevo-desno, gore dolje, pa ga vratim na ledja pa vjezbamo kukice, pa opet na trbuh i tako kao vjezbamo 20ak min, obicno ga to slomi i bude jako gladan i pospan. 

• ita87
    18. Lipanj 2018. 18:03

Super savjet Gumbek!
    Nisam nikad cula da moze dohrana od 4.mj

18. Lipanj 2018. 18:41

ita87

Super savjet Gumbek!
    Nisam nikad cula da moze dohrana od 4.mj

Ita, to su oni skroz zastarjeli savjeti, al nazalost puno ih i danas krece tako rano. Pogledaj na kasicama u ducanu, masa ih ima od navrsenog 4 mj😑 i  mame se time povedu jer eto tako hipp je to napisao. Mislim da su i neke nase zimske krenule s 4 mj.

Koma

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.