Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Lipanj 2018. 13:05

ita87

Gumbek

mmama2

Gumbek

Oči iskljičivo fiziološka. Nikakva kamilica, mlijeko pogotovo. Ako je infekcija u pitanju mlijeko je savrseno hraniliste da bakterije buknu

majčino mlijeko ravno iz prsa je sterilno, najbolje potražit savjet od pedijatra ili patronažne naravno..

Mlijeko je sterilno, al ako u oku ima bakterija mlijeko je savrsen medij za rast bakterija. Fino slatko, puno secera, masnoce, proteina. Divota za nakotit se

😱😱
    Moja mama ima problema sa suhocom ociju, a doktorica joj preporucila mlijeko ako ima od koga, i tako ja njoj vec tjednima dajem 10ak kapljica dnevno i kaze da joj je bolje nego od kapi sto inace koristi. Nemam pojma…
    A mala mi je jedan dan imala krmeljavo oko, ne znam jel od propuha ili od cega i ja joj nakapala mlijeka i proslo. Onda vise necu to raditi, imam fiziolosku doma pa cu bas probati s tim ako joj opet bude.

Ita, pa zamisli koji je to raj za bakterije, fino toplo, vlazno, slatko, puno fine papice.
    Ako su oci suhe vjerujem da ta masnoca iz mm pogodno djeluje, al ako ima bakterija one samo mogu u takvom okruzenju buknut jer fino papaju

m-mama
    16. Lipanj 2018. 17:53

Mi stigli na more, M. Lošinj. Od kako smo sjeli u auto pa do Krka sam zaboravila da se i beba vozi, pisnuo nije, papao je i ma trajektu, bez problema preživljavamo 1. dan na moru. Samo spava i jede. Ne plače puno, baš je dobar. ❤️❤️

• ivaanaaa
    16. Lipanj 2018. 18:23

ita87

Ivaanaa kod mene prva dva tjedna, ona cijeli dan na sisi i vristi kad nije, spavanje nula bodova, ja se brinula sta joj je a dijete bilo gladno. Tad sam krenula s ad i milina, prije svakog obroka sam joj dala prvo sisu, iako je jedna bradavica bila doslovno raspolovljena i nju nisam dala prva 3 dana, poslije da. Ad je dobivala oko 4 obroka dnevno i uvijek manje nego sta pise na kutiji jer je i sisala prije svake bocice. Sad ima 2mj i dam joj oko podne 120ml i oko ponoci 120ml, znaci samo dva obroka ad i ostalo sisa.
    Razlog zbog ceg sam ja uvela ad je trodnevno stagniranje na kilazi i cjelodnevno vristanje danima.
    Mislila sam da nemam dosta mlijeka i patim dijete. Zadnja dva dana sam probala samo dojit, u jednoj bradavici se opet pojavila bol jer je skoro pola dana sisala, drugi dan je kakica bila vise zelenkasta i vodenasta, pa sam ipak dala prije spavanja bocicu.
    Otkad joj dajem espumisan cini mi se da bolje spava, od ponoci do podne, uz 2,3 budjenja za sisanje.

Ja imam mlijeka  izdojim svaka tri sata 120ml iz cice.. dijete mi nikad neplace i netrazi jesti.. u 15 dana je dobila samo 200 grama. Danas je popila samo 100ml mojeg mlijeka na bocicu i vise nista nezeli. Bila je jos dva puta na cici po 2-4 minute. Jednostsvno dijete nezeli  jest. Sad se spremamo u bolnicu jel meni to nije normalno.. ja sam na rubu zivaca..

Honey
    16. Lipanj 2018. 19:46

m-mama kako je na Losinju? Mi smo cesti gosti Losinja, moj najdrazi otok 😍 koliko je stara tvoja beba? Mi planiramo u 9mj na Losinj ❤

Honey
    16. Lipanj 2018. 19:49

Jao Ivaaanaaa bas mi je zao 😕 nadam se da je sve ok i da ce sve biti ok 🙏💕🙏💕🙏

Honey
    16. Lipanj 2018. 19:55

Mi smo fino spavali proslu noc. Od 12 do 3 pa od pol4 do skoro 7. I jos je cijeli dan eskstra dobra 💗 Bili smo 2 sata vani u skitnji, rucali i prosetali. Ona prespavala sve. Bas cemo vidjeti kakva bude vecer tj noc 😁 Ja se svaki dan sve bolje osjecam, jedva cekam da se i ulozaka rijesim 😅 mojoj povremeno zna bit malo udubljena fontanela, ne stalno. To je normalno? 

• LilyVanily
    16. Lipanj 2018. 20:28

Ivanaaa javi sta kazu u bolnici. Mozda nema snage plakat jer premalo jede...a ako je dojiš mislim da bi sad na početku trebala cesce jest. 

• Litta
    16. Lipanj 2018. 20:49

M-mama uzivajte ☺
    Ivanaa bas mi je zao. Javi sto su ti rekli. Nadam se da ce biti sve ok.
    Honey super za setnju. Ja bila jednom 20min i nisam mogla vise, poceo me boliti rez. Stvarno je istina za carski da je duzi oporavak. Ja ju ne mogu jos ni nositi u kosari za kolica. Pretesko mi je. Samo vi uzivajte u setnjama. Treba iskoristiti dok ne pocnu prave vrucine.

m-mama
    16. Lipanj 2018. 21:56

Mame, sisama mi treba 3 h da se napune i da budu tvrde, onda beba lakše sisa i pošteno se najede. A kad jede cesce onda su mekane. Ako ga 1. Ne uspava obavezno mu dajem 2.Brinem se da mu onda nije dovoljno. Vasa iskustva? 

16. Lipanj 2018. 22:06

m-mama

Mame, sisama mi treba 3 h da se napune i da budu tvrde, onda beba lakše sisa i pošteno se najede. A kad jede cesce onda su mekane. Ako ga 1. Ne uspava obavezno mu dajem 2.Brinem se da mu onda nije dovoljno. Vasa iskustva?

Moje sise ne budu tvrde ni nakon cijele noci, moj prespava noc uz jedno budjenje i tu malo doji i to samo jednu. 
    A ne zaspi nikad na sisi. 
    Dobio je vise od dve kile u 2 mj do tako da mu je sigurno dosta. 
    Izdojila nisam ni kapi, nit ne pokusavam, tako da ni ne znam koliko ostane kad se on najede. 
    Ne moraju sise bit tvrde ko kamen da bi bilo mlijeka, to je na pocetku samo, to je dobar put prema upalama i problemima.
    Ja sam prvu dojila skoro 2 godine, poludila bi da se stalno javljala ta prepunjenost

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.