Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    24. Lipanj 2019. 11:30

Ako joj idu zubi onda joj vjerojatno nije do jela. I mi neki dan ne jedemo skoro nista, mislim da se doci dan kad ce pojesti pola frizdera :) kojoj pedijatrici idete? 

Frajla
    24. Lipanj 2019. 11:46

M-mama nemam ti sta pametnog savjetovati za spavanje. I sami se borimo s tim..A i ono sto pali kod jednog djeteta, na zalost ne pali kod drugog
    Oliver vec dvije veceri ide spavati u 9, a budi se u pol 6. Naravno da se ne stigne naspavati, a ni ja se ne naspavam, pa smo svi skupa nervozni i cendravi 🤪
    Iskrica, ako se curka ne zali u smislu da trazi jesti kroz noc i sl nece joj nist biti ako papa malo manje par dana, jos ako zubic ide... ali znam kako je to kad se mi mame brinemo. Btw. vidila sam negdje kao ideju za zubice, zenska je uzela onu kasicu na cuclanje (u vrecici sto bude), na papir za pecenje istisne to u stapice, kruzice i sl., smrzne i onda to da bebi za cuclati
    Mislim da je ta preporuka za 0,5 l mlijeka do 1 god. Ja radim 2x po 210 (+prah), ali rijetko popije sve, obicno ostavi 60-90 ml u svakoj boci
    Dala ja tako oliveru rucak nekidan, on probroljo nesto i cendra li ga cendra. Stavim ga spavati, i evo ga za pol sata opet place. Ja izvukla sve zivo sto voli, jagode, maline, bananu, perece, stapice, kao nek pojede bilo sta, a on samo place. Uzeo si muz juhu za jesti kad evo dolazi O u krilo i sve mu pojeo. Ocito je prvi put bio preumoran za jesti, a drugi put je htio "pravu" hranu, a ne ovo sto inace dobije za meduobroke 🙈 
    Kod nas je novo da se naucio popeti sam na kauc i to mi je bas problem. Teoretski zna sici, ali ako spazi nesto sto mu je jako zanimljivo to se ide na glavu 🤦🏼‍♀️ jos dodatno mi moze pasti preko naslona jer nije cijelom duzinom iza zid. I frajer nema nikakvu prostornu orijentaciju, kleci uz rub i samo najednom okrene guzu u sjedne u prazno 🙈

m-mama
    24. Lipanj 2019. 12:23

I moj se penje na sva život 😒 neki dan sam ga uspalavala i ostavila ba krevetu i otisla u dnevni boravak i kazem ja nesto mj se culo da je budan a on vec dopuzio do vrata srce mi je stalo kad sam ga vidjela da je sam sišao s kreveta. 

Sarita_00
    24. Lipanj 2019. 20:03

Moje dijete vec spava 😱😱 Prvo sam imala dijete koje nece spavat prije ponoci, onda se unormalila na 22, pa na 21, pa na 20. Ali ovo mi je sok! Al ok, danas je popodne spavala svega sat vremena i vise nije mogla zaspat.
    Kod nas vec 2 dana lagana temperatura i rjeda stolica. Danas je i temperatura otisla gore, a stolica postala jos rjeda. Sigurno smo joj 15 puta promijenili pelenu, ali izgleda ne dovoljno brzo, pa se opet osula i dobila ranice 😔😔 
    S jelom smo kako kad. Evo u zadnja 24 sata je popila 6 bocica po 220 ml. Inace je na 2 do 3. Ostalu hranu nekad hoce, nekad nece. Bas vidim da ju muce cetvorke. Stalno slini, ruke su u ustima, cendrava je i samo bi se nosila.
    Imamo tu i tamo neki korak 😁 Sad vec cesto stoji sama, pa kad ju uhvatim da tako stoji i da nije blizu icega da se uhvati ju dobijem da zakoraci prema meni. Treba joj malo duze da odvaze hoce li ili ne, ali napravi korak 😁 
    Penjanje i spustanje s kreveta nam je kao dobar dan sad vec. Krene jos nekad na glavu, ali u vecini slucajeva lijepo odradi. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

Iskrica
    25. Lipanj 2019. 05:57

Malci su nam postali pravi vragolani! Moja se zasad još ne penje po kauču, pokušava se popesti na stolić kod kauča i redovito me pogledava dok to radi dal se ljutim, a neki dan se krenula penjati po stepenicama za gornji kat, promrzla sam dok sam ju zatekla na 5.stepenici - dolazi nam aktivni period da ćemo malce morati stalno nadzirati.
    M-mama, mi spadamo k pedijatrici u Vžu - rekla je da nema veze ako dijete u toj dobi ne želi mlijeko, da niti ne treba, a niti za jelo općenito se ne zabrinjava, a za kašalj je preporučila sirup Bisolvon za iskašljavanje pa nek dođem opet za tjedan dana ako se zakomplicira.
    Mi se jučer prvi put vozile na biciklu, sjedalo je straga pa ne vidim curku kaj radi, no kolko sam se uspjela okrenuti sam vidjela da se smije i uživa 😊

m-mama
    25. Lipanj 2019. 20:52

I moj malac zaspao ranije nego inace, hvala bogu nekako se sad sve unormalilo..... jedino mu je žao da smo pola dana u stanu, izademo ujutro od 7-8 do 9, i poslije 5,6. Sat vremena, ako ostanemo dulje onda je preumoran, danas je bilo bas pakleno....nadam se da cemo iduce ljeto i sva poslije biti vise vani kad ce biti veci i manje spavati po danu 

m-mama
    27. Lipanj 2019. 23:01

Kako sam citala postove o fredovom sam bila malo skepticna, ali danas smo isprobali i super je. Malac se tocno nasloni kao sto mora, ooobooozava vodu i pliva sam, bas sam zadovoljna. Na plazi je u stanju sjedit igratisat vremena a doma nema mira 1 min

Iskrica
    27. Lipanj 2019. 23:36

m-mama

Kako sam citala postove o fredovom sam bila malo skepticna, ali danas smo isprobali i super je. Malac se tocno nasloni kao sto mora, ooobooozava vodu i pliva sam, bas sam zadovoljna. Na plazi je u stanju sjedit igratisat vremena a doma nema mira 1 min

Ooo super za igru i plivanje! Morala sam sad googlat fredov jer nisam znala da se to tako zove 😄
    Sad već i meni postaje vruće, inače dobro podnosim toplinu, no vruće je doma nutra, a obukla sam maloj za spavanje bodić kratkih rukava i hlače sa stopalima i mirno spava uz otvorena vrata da joj dolazi zrak iz druge sobe gdje je otvoren prozor. Kak vi oblačite svoje za spavanje kroz noć? 

Iskrica
    27. Lipanj 2019. 23:40

Mojoj je sad nova fora da dubi na glavi u nekakvom joga-položaju i smijulji se pri tome, jako mi je slatka kak ju to zabavlja 🤗💗😁

m-mama
    28. Lipanj 2019. 01:12

Hahaha da i mojem je fora, bas je sladak nikako da ga uhvatim u toj pozi za fotku. Moj je gol 😂😂ja sam skoro gola ,uzasno je vruce uopce nema zraka

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani