Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    02. Lipanj 2019. 20:03

Ajme bas nam je mrtva tema, totalno :( oce me netko dodati na fejs? 
    Mi smo uhvatili vikend na moru, predivno je i vruce 😳 malac i ja smo uzivali, plaza, igralista, more, voznja kolicima, odlicno! Mame u cemu planirate da vam bebe spavaju ljeti? U bodićima ili romperu? Jos nam fali par stvar za ljeto, uvijek volim sve pripremiti prije nego mi treba da ne moram onda letit po dućanima. 

• Student24
    04. Lipanj 2019. 14:29

Hej ekipa, kako ste? 
    Dani lete, za vikend putujemo na more i kad se vratimo vraćam se na posao, a mm ostaje doma. Veselim li se?! Više NE! :D 
    m-mama predivna vam ova slika uz more :) MI smo spremni za ljeto :) trenutno spava u bodiju kratkih rukava i jednodjelnoj pidžamici, a kad baš baš bude pakleno biti će samo u bodiju pokriven tetrom. uzela sam i ljetnu vreću tanku pa ćemo kombinirati. 
    Sarita bravo za veliku spužvu! :D 
    Nama su prošli tjedan praćeni gljupom turom izašla dva nova zuba, gornje četvorke :D 
    m-mama ja se veselim plaži, moru, soli... ne planiram biti mazga, ali kuća nam je stvarno blizu tako da rađe ću ja njega na ruke i hop hop nego nosit xy tisuća stvari, a on na kraju se igra sa kamenčićem :D 
    Frajla- do navršenog 2.-og rođendana kao bi im trebali narasti svi zubići ;) Još samo 10 :D 

Sarita_00
    04. Lipanj 2019. 18:38

Moja zasad jos spava u jednodjelnoj pidzami, bodu ispod smo skinuli. A spavati ce vjerojatno samo u bodiju. Ako bude kao i lani, mozda cak i samo u peleni. Jako lose spava ako joj je vruce. Rijetko kad je pokrivena, cak sam se i prestala truditi da ju pokrivam. 
    Mi imamo 5 min do mora, a poznavajuci sebe ce to biti mini seoba naroda svaki puta 😂

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

Iskrica
    06. Lipanj 2019. 23:55

Baš sam zakazala sa pisanjem  Počela sam raditi i ostajem svaki dan i dulje na poslu tako da baš malo vidim svoju mrvu. Sva sreća da se curka dobro privikla na vrtić. Tata sada odvaljuje većinu posla s njom i prima većinu veselja od nje. 
    A za ljeto nismo spremni ni blizu! Jadno dijete nema baš prikladni odjeću tj. nema tanku odjeću za noge, još nisam stigla kupiti tanke tajice ni kratke hlačice, to ovaj vikend trebam pokupovati prije nego dijete zakuha 

m-mama
    07. Lipanj 2019. 09:23

Vjerojatno i druge mame ne stignu pisati jer rade. Ja sam još doma, oko 1.7. bi trebala početi na 4 sata,vidjet ćemo. Nego..... jeste li primjetile da kad je više ljudi da su bebani gori? 
    Npr. Sad na moru nas je bilo više i kad smo svi ujutro ustali on nije mogao sjediti(nismo imali hranilicu pa smo sjedili na puzlama. ) 15 sekundi da pojede 1 zlicu doručka u miru. Stalno je za nekim puzao i nije se ni pošteno najeo. Drugo jutro smo ustali prije svih, pojeo je cijeli dorucak bez problema. Ili druga situacija je kad se pojavi netko tko ga nosa odmah pruži ruke i cvili kad ga taj netko spusti ili mu neda ono što želi.  Naravno da su usljedili komentari da se dijete mora socijalizirati jer smo nas dvoje sami u stanu od rođenja. Vikendom nas je malo više kad dođu s terena.... ali ono, kažu da  je neposlušan jer nije socijaliziran 🤔😳🙄 na igralištu smo bili nas dvoje, igrali se, smijali, penjao se..... kad je dosla ta x osoba odmah je počeo  pružiti ruke i kad mu nešto nije bilo po volji- cvilio je. Meni to stvarno nema logike i znam da nije problem u tome što smo mi sami( cijeli vrijeme mi ta x osoba to nabija na nos) ,nego su djeca u toj dobi jednostavno takva. Sjećam se situacije kad je jedna mama isla sa cijelom rodbinom na more sa jednogodišnjakom i sve ih je izmorio. malo jednom, malo drugom na nosanje itd.  Ali me zanima kako su vasi bebani, čisto da eliminiram sumnje i bude 100% sigurna da nije problem u nama nego je to samo faza.  

Stvarno mislim da moje dijete nije zakinuto jer nas nema 20 u kući. Nije da sam ga zatvorila u bunker i nema van do penzije. Mislim baš sam ljuta. 99,99 posto mama je  polovicu, ako ne i više dana samo s djetetom. Zar onda nitko nije socijaliziran? Ili oni koji odmah neidu u vrtić isto nisu socijalizirani? Iako znam da se nebi trebala uzrujavati na tuđe komentare, ali nije u pravu. Znam da nije sve što radim 100% ispravno i ako netko uvidi da radim nešto krivo voljela bih da mi na to ukaže, ali ovo mi ne drži vodu jer se sjećam da smo se pred nećacima skrivali kad bi odlazili jer bi bio plač. Zašto se ljudi ne sjete sebe prije nego počnu osuđivati 😔 kako god,odgajam  ga bez nekih granica ili zabrana. Za sad, maknem što nesmije, kažem ne kad dođe do struje i odvratim mu pažnju nekom igračkom.  

• Litta
    07. Lipanj 2019. 10:45

Dobro jutro :)
    Mi imamo malo ljetne robice ali i ja se sad spremam na shopping. Nekako je odjednom zatoplilo. Nisam htjela unaprijed puno kupovati jer nisam bila sigurna za broj.
    M-mama i ja sam s bebolinom vise od pola dana sama. 1-2 puta tjedno odem do mojih, dođu nam drugi dida i baka, idemo u park pa su tamo i druga djeca. Nije mi ona ista kad sam sama s njom ili kad je netko. Vec ona zna od koga moze sto traziti. Normalno da bi se ona nosila. Ja to izbjegavam jer ne mogu cijeli dan i onda kad ima netko trazi, koristi priliku. Jesti kako kad, neki put kad sam kod mojih hoce da joj moja mama daje jesti, nece od mene..
    Znaju oni da nije ista situacija i drukcije se ponasaju. U biti u prvih godinu dana i jesu najvise a mamom, malo s drugom djecom, osim ako nemaju brata ili sestru. 

m-mama
    08. Lipanj 2019. 09:52

Mislim pa mi se druzimo, ali ne svaki dan i cijeli dan. Ima bratiće njegove dobi iako se rijetko i kratko igraju zajedno. Jos su premali da bi shvacali nesto vise. Idu svojim putem i istrazuju. 
    Mi smo ipak uzeli one h&m sandalice i froddo papuce. Jos me hoda pa mi je malo puno dati 400 kn da se sandalice voze u kolicima 🤔🤔🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ A i u kolicima je vecinom bos 😂😂  Kako mi je super da imamo ritam i red , samo mi je mozda zao da se ne probudi u pola 6, pa da odemo van oko pola 7, jer je u 8,9, pakleno pa se drzimo hlada. Ali neda se uspavati prije 8,9. Neka... vidjet cemo. Ja sam jutarnji tip pa ga mozds navikem ;) 

Sarita_00
    08. Lipanj 2019. 23:25

Vecinu vremena smo nas troje sami. Od rodbine nam nitko nije blizu, a prijatelja nemamo nesto previse. Kad smo za Uskrs dosli kod muzevih, prvo je taj dan i dio sljedeceg samo bila kod mene. Cak ju ni muz nije smio uzeti. Ista stvar kad smi dosli kod mojih. Zadnje smo bili za Bozic. Opet smo dosli za mjesec dana i tad je sve proslo super.
    Sad vec ima neke stvari koje radi samo samnom, a koje samo s muzem, pa od onog drugog to ni ne trazi. Npr. zna da joj ja necu dati ako jedem nesto slatko (to je za njeno dobro, jel 😁), a muz hoce, tako da ide njemu. Kad ja dodem s posla obavezno krene cendrati i moram ju nositi. 
    Znaju oni sad vec sta mogu kad dobiti, pa koriste situaciju. Ispituju granice, a na nama je da ih postavimo.
    Mi smo danas otvorili sezonu kupanja 😁 Damici smo nalo skvasili noge, ali je more jos dosta hladno, pa nije bila bas odusevljena. Nismo forsirali, da ne bude problema kasnije. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• Litta
    10. Lipanj 2019. 14:54

Mi smo do sada samo u setnji pored mora, nismo mocili nogice, nekako mi je jos more hladno. Kako je krenulo brzo ce se zagrijati. Jutros smo bili u setnji 8-9 skuhala sam se.. cekamo vecer pa da opet izađemo.
    Sto vase bebe jedu za dorucak i veceru,? Mi jos dosta jedemo kašasto. Ima dolje 2 zuba i gore 2 na pola, ne moze bas zvakati puno. Cim je nesto tvrđe samo izbaci van, pa joj onda pasiram da bar nesto pojede.
    Mi za dorucak obicno palenta s jogurtom, griz, keksolino a za veceru jogurt s rizolinom ili keksolino.. nemam ideja sto bih joj davala. Kruh joj dam koricu pa to zulja.

Frajla
    10. Lipanj 2019. 15:26

Oliver ima 9 zubi i ide mu deseti 🙈
    Jos malo i pola smo odradili. Zvace se po redu. Ali vecera mi je i dalje problem, slabo imam ideja.
    Za dorucak u vrticu najcesce dobije kruha i namaza, a za rucak naravno kuhano. Kad dode kuci opet ruca samnom. Za veceru mi je bezveze da opet jede kruha, a glupo mi je opet mu dati i to od rucka. Zitarice na mlijeku vise nece. Nemam pojma vise sta.... sinoc sam mu prvi put dala cokolino. I to nije htio ni probati, okrece glavu, place, na kraju sam ga uhvatila i na silu mu gurnila prvu zlicicu i onda je skuzio da je fino, pa je pojeo skoro punu zlicicu. A nebi mu htjela svaki dan davati to slatko

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.