Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    22. Veljača 2019. 19:39

Ajme baš jako puš brrrr, mi ne izlazimo van sko baš ne moramo. Ovaj mjesec isprobavamo dal će biti zdrav ako smo samo unutra, ne znam više ni sama, odemo van bolestan, unutra smo, bolestan, jos par mjeseci ćemo izmjenjivati pa će ljeto. Kakve ćete kupiti cipelice za šminku za proljeće? Tek toliko da ne budu bosi kad će imati jakne. Mi smo sad stalno u medo odjelcu i kad nekud idemo ne pads mi na pamet nositi cipelice da mu obujem, još pogubimo po putu 😂 kad će nositi jaknu( sad mu je još prevelika 🤣😰) onda ćemo nabaciti neke, ne znam dal da odem u frodo il uzmem tek tolko. Ne očekujem ds hoda za 1. Rodendan, i bolje da ne padne da se uplaši. Ovo je presmjesno, koliko su u austriji pelene jeftinije ,  ne znam što sam do sad čekala. Pampers 5, active dry 90 kom- niti 20€, iako ne koristimo inače pampers ovo je stvarno jefinije nego 
    tu. Šta vaši malci jedu?  Mislim da sam već pisala ali da vas pitam. Bebolino se ponekad posjedne sam, puže vojnički, ljulja se, digne se na koljena pa se tako ljulja uz mene, hvata predmete koji su mu malo viši, što sljedi? Pravu puzanje i povljačenje uz sve živo na koljena a kasnije stopala? 

Kikaa12345678
    22. Veljača 2019. 22:15

M-mama ne da su jeftinije nego i kvalitetnije...pampers u Hr i Aus velika razlika...to je i mene iznenadilo kod nas su stvarno skupe a kvaliteta losa

• sema
    22. Veljača 2019. 22:26

M-mama moj se tako vukao mjesec dana i cijelo vrijeme je isto tako vjezbao ljuljanje i onda je samo odjednom krenuo puzat normalno,par dana nakn toga se poceo ustajati, ali se  jos ne zna spustiti pa uvijek padne,vec je bilo kvrga po glavi.
    Cipele ima iz zare, a počne ima bambi i u njima je u stanu.  Jede sada skoro pa sve, dala sam mu i kravlje mlijeko i uvela jaje.
    Kika mi se 2x dnevno setamo po 30-60min i bas voli biti vani.

Iskrica
    23. Veljača 2019. 21:19

Moja puzi i diže se na koljena na mene ili namještaj, na stopala se diže u sklopu puzanja dok naiđe na prepreku tipa prelaz iz sobe u hodnik ima mali prag i ona tu radi sklekove i baca se na tebu u pokušaju da prijeđe taj minijaturnim prag, a vidim da je svaki dan jsve spretnija pa i taj prag sve lakše prelazi i ima ju sveposvuda, tako da imam pratnju i na wc-u 🤪
    Ja šećem sa svojom kak kad, ako mi nije zgodno ili nemam energije onda ni nejdem van, još nismo bile na igralištu, a danas smo bile vani i po vjetru - curka je bila zabundana, a meni se ruke smrzle bez rukavica, dosta mi je zime i svih silnih slojeva odjeće 🙄

Iskrica
    23. Veljača 2019. 21:27

Baš sam čula od neke mame čija cura počinje hodati uz namještaj da je išla u Frodo da kupe obuću pa je prodavačica gledala kak se beba postavlja na stopala i rekla da joj stopala još nisu spremna za obuću - a čitala sam neki fizioterapeut kaže da spremnost stopala ovisi o tome dal dijete hoda po prstima, dal hoda po bridovima, kako se diže na stopala, a da je najbolje pustiti dijete na početku hodanja što više da je boso bez obuće 

Frajla
    24. Veljača 2019. 08:57

Pelene iz vana nisam probala, ali za prasak znam da je velika razlika, pa vjerujem da je i za pelene. Ah, sta ces, kad nasa djeca vole imati mokre guzice 🤦🏼‍♀️
    Cipele mu ne stavljam, iako hoda uveliko. Nije da se pusta jos, ali dosta mu je da ga se drzi za jednu rukicu i po cijeli dan je na nogama. Mislim da mu je bolje u carapicama. Ja bi ga zapravo najradije ostavila jos duuuugo u carapicama po doma, ali za vrtic mora imati papucice, pa cu vidjeti kako ce reagirati na to.
    Moj jede sve osim jagoda, meda i orasadtih plodova. Kuham mu neslano i sve kao prije, ali dam sve sto zeli da proba. Pojeo je nekidan rub od jafa keksa, pa pola kroketa, malo slaga od mog kolaca i tako. Kravlje mlijeko ne dajem ovako samo, nego npr ako pravim palacinke normalno ga stavim i dam i njemu da jede

Frajla
    24. Veljača 2019. 08:59

Van isto idemo neovisno o vremenu, bili smo i jucer. Ako je jako vjetar stavim mu na kolica kisnu navlaku, pa ne puse u njega. 
    Iskrica, ima kakvih pomaka za vrtic?
    Student, jeste vi napravili plan? Si uspila dobiti na poslu neplaceno?

• Student24
    25. Veljača 2019. 10:08

Dan! Nadam se da će princ dovoljno odspavat da uspijem napisat post :D Onaj od prošlog tjedna sam obrisala jer nema više smisla :D 
    Frajla- bila sam na poslu, razgovarala i samo čekam da provjere sa pravne strane što mi se događa s godišnjim i da li postoji način da nejde prekid radnog staža. Jer ako ide 6 mj nemam pravo na godišnji koji mi je potreban za adaptaciju u vrtiću. Ali pokazali su volju da se nađe riješenja pa ja to smatram riješenim :D MM je dobio zeleno svjetlo od direktora za rodiljni i to bi onda bilo to. Pokriveni bi bili skroz i drago mi je što smo odlučili ići u tom smjeru i što financijski možemo to napraviti. 

Da li ste vodili bebe na bazen? MM izrazio želju da vodimo bebaca, a ja nemam pojma što/kako mi treba i kud ići ?! Svaki savijet je dobro došao :D 
    Dižemo se na noge, ne hoda, isključivo je u čarapama i nemamo nikakve cipele iako planiram uskoro uzeti neke zbog parkića kojeg planiramo češće posječivati. Razmišljamo kako uskladiti našu prehranu i od princa da kuham samo jedna ručak na dan :D njemu bih odvajala prije nego što začinim. Kako vi? Ideje :) 
    Odlučila sam polako mu davat sve osim km, meda i jagoda. Slatko mu izbjegavam dati maksimalno. Imali smo u sub rođendan gdje su ga željeli nahraniti čokoladnom tortom i faširanom pljeskvicom. 
    Netko je spomenuo rođendan - evo baš sam naručila pozivnice :D popis je napravljen. Bit ćemo doma. Još samo trebamo smisliti meni. 

Budi se... ugodan dan svima :) 

Frajla
    26. Veljača 2019. 10:45

Super da ste uspili rijesiti da ne mora do jeseni u vrtic.
    Mi smo bili na bazenu, vec dva puta. Zatvoreni bazeni u manjem mjestu, odemo na 2 sata preko tjedna prije podne, tako da ne bude bas ljudi. Nist mu posebno nisam nosila, kolut, rucnik, pelene za kupanje i zadnji put igrackicu za kadu.
    Pelene sam uzela baby love. Ja iskreno ne znam da urin zadrzava, nekak mi se cine dosta papirnato 🤔 al cula sam da ni pampers nisu nist bolje. Ali testirali smo, kakicu zadrzava 😂 Samo ga odite odmah presvuci ako se pokaka, a ne kao neki pametni za 5 minuta 🤦🏼‍♀️ jer se onda to sve fino natopi, pa nije bas zgodno kad ju otvoris 🙈
    Bili smo malo u "srednjem" bazenu, nije se bunio, ali mene je strah da mu je hladno, pa smo uglavnom u hidromasaznom boravili (34 C je tamo voda). Onaj mali mi nije zgodan, on bi hodao jer je plitko, a naravno da nije stabilan u vodi.

Frajla
    26. Veljača 2019. 10:52

Oliver je bolestan 😭
    U ned predvece je dobio temperaturu. Nema drugih tegoba, jede normalno, ali ne zeli piti. Place puno, ja se bojim da ga nesto boli, a muz misli da je cisto jer je jadan od te temperature. 
    Jucer predvece je doslo 39, ja stavila cepic, mjerim za sat vremena ono 38,8 😱 Bilo pol 7, doslovno smo otrcali kod pedijatrice iz druge smjene, radi do 7, da ne moramo na hitnu. Gledala mu usi, grlo, stomak, pisu, celjust... kaze sve je ok, vjerojatno viroza, dala uputnicu za urin za svaki slucaj. 
    Nocas doslo do 40 😥 Ali nije prelazilo 38, pa valjda ide na bolje. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani