Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    15. Veljača 2019. 17:08

Embarasada, ja sam svom kad je tek pocinjao dohranu staplnim uglavnom usitnjavala (stavim u salicu za caj, u nju taman stane stapni i ne prska okolo) ili bi zlicom protisnula kroz cjedilo (ono mrezasto za juhu)
    Ivaanaa, bebolina je sad skroz dobro? Vas nisu uzeli u bolnicu? Jel inace sklona tako visokim temperaturama? Ja mislim da bi se uspanicila da mu tako bude visoka...
    Ah hranica, svatko ima svoj tempo. Meni je O bolje jeo jabukicu i kruskicu dok nije imao zube, onda bi to strugao po malo, a sad odgrize komadinu 🤦🏼‍♀️ nismo jos imali neke intervencije, sve sto mu se zaletilo je iskasljao. Za finger food mozete iskoristiti sve kuhano voce i povrce, komadice mrkve, brokule, krumpira.... 

Frajla
    15. Veljača 2019. 17:30

Eh da, rodendan, kod nas je malo komplicirana situacija, pa budemo rentali negdje prostor i uzeli catering. Prvi cemo slavit malo sire, a kasnije sigurno ne budemo tako.

• Litta
    16. Veljača 2019. 12:50

I ja prijavljujem osip. Danas izbio nakon 3 dana temp. Samo nama nije bila tako visoka kao kod Ivane. 39 najvise i sirup spusti na normalnu. Trodnevna groznica sluzbeno prolazi. 😀 bas sam citala da skoro sva djeca do 3 god to prebole, pa eto, da znate sto vas ceka. Temp nam tako naglo pocela, 15 min se tresla i s normalne dosla na preko 38.
    Dajete bebama rogac? Ja danas kupila mljeveni pa cemo pomalo u kasice.

• ivaanaaa
    18. Veljača 2019. 11:15

Frajla nismo do sada imali nikad temp pa neznam dal je sklona visokim temp, al izgleda da ce bit ko braco kojem se jako tesko skida a isto visoko raste. Ja sam se vec jednom bila osvrnula na ove njemacke doktore(zivimo u njem) da su to cudaci malo veci. Jedina pretraga koju je napravio je bio urin i cim se on pokazao ok rekao je da nista opasno.kod urino infekta zna ic visoko temp. sa starijim smo bili zavrsili sa 4,5 mj u bolnici sa escherihijom u vrlo losem stanju( to u hr), pa sam se bojala da nebi bila ta beštija. ovdje vade krv samo na samrti nedo bog, to im je zadnja zadnja opcija..kazu da je djetetu to veci stres nego sto oni imaju koristi. doktor kaze da se lijek za temp u ovom slucaju ibrufen daje samo tri puta na dan ili to svakih  8sata. nema tu kombinacije sa paracetamolom naprimjer. tusiranje ako pomaze ok ako ne nek se tijelo bori. da se bori na 40, 5 temp? Znaci dam ibrupofen i temp sa 40, 5 padne na 39 i za sat i pol opet pocne rast i da ja cekam? ja sam kombinirala naravno.. nismo tri dana oko sklopili jel je ponoci rasla jos i brze. a na to je i veliki braco takoder bio bolestan isto visoka temp.. Jedino dobro je bilo sto je bebolina bila dobre volje, cak je zadrzala i apetit tako da... nekad i te brojke nisu mjerilo za stanje djeteta, al nije ti ugodno vidit  brojku 40 u 2 u noci a stavila si cepic prije 2 sata.. Prestanak bolesti odmah nastupa cim izbije osip tako da nema panike. Panika je ako se osip pojavi pod temperaturom.. joj sto nas jos sve ceka.. te bolesti su najveci stres.. Al zato su mame najaca bica koja postoje, naravno i tate pomognu hahah

Frajla
    18. Veljača 2019. 15:08

Ah, super su ti doktori, bolje nek se djete i mama muce nego da oni slusaju kak djete place pol minute dok mu krv vade 🤦🏼‍♀️😠😡🤬
    Drago mi je da vam je sve dobro zavrsilo. 
    Moj necak je bas nedavno zavrsio u bolnici (u hr) zbog ovoga sto se vama desilo - visoka temp koja ne ide dolje. Sumnjali su na trodnevnu, ali su ga svejedno zadrzali dok se nije osuo. A on je prosao godinu, nije vise vas tako mala bebica.
    Imam bratića kojem temp od malena ide tesko dolje. Isprobali su sve moguce ljekarnicke i narodne ljekove. Kak je njegov tata reko, da mi je neko reko da ga probam namazati govnetom ja bi probo 😂. Kaze da mu pomaze krumpir, prerezu sirovi na pola i na stopalo (carapa preko), uz ljekove naravno. Pa eto mozes probati, ako i ne pomogne ne moze naskoditi.

• ivaanaaa
    19. Veljača 2019. 21:17

Frajla

Ah, super su ti doktori, bolje nek se djete i mama muce nego da oni slusaju kak djete place pol minute dok mu krv vade 🤦🏼‍♀️😠😡🤬
    Drago mi je da vam je sve dobro zavrsilo.
    Moj necak je bas nedavno zavrsio u bolnici (u hr) zbog ovoga sto se vama desilo - visoka temp koja ne ide dolje. Sumnjali su na trodnevnu, ali su ga svejedno zadrzali dok se nije osuo. A on je prosao godinu, nije vise vas tako mala bebica.
    Imam bratića kojem temp od malena ide tesko dolje. Isprobali su sve moguce ljekarnicke i narodne ljekove. Kak je njegov tata reko, da mi je neko reko da ga probam namazati govnetom ja bi probo 😂. Kaze da mu pomaze krumpir, prerezu sirovi na pola i na stopalo (carapa preko), uz ljekove naravno. Pa eto mozes probati, ako i ne pomogne ne moze naskoditi.

isproban i krumpir... starijem nekad pomogne.. kod krumpira je jedino malo zeznuto sto su stopala i ruke hladne sve dok temperatura raste pa se nemoze stavit odmah..   i mi smo svasta isprobali..

• Student24
    20. Veljača 2019. 22:20

od ponedjeljka mi stoji na kompu otpikan post... Nadam se da cu ga sutra uspjet zavrsit. danas nam je velikih 10!!! I tortu smo pravili :) 
    Da svi bolesni ozdravite, da svi bebaci lijepo nocas spavaju :* 

Kikaa12345678
    21. Veljača 2019. 15:50

Pozz mame kako provodite ove suncane dane? Dali idete u park,setnje?ljuljate li se ili je jos rano...mi smo svaki dan vani u parku koristimo ove lijepe dane...malo smo na ljulji malo na penjalici puzamo svugdje uokolo.bebe koje su bolesne zelim da sto prije ozdrave😚😚

Kikaa12345678
    21. Veljača 2019. 15:52

evo jedne iz parkica

Frajla
    22. Veljača 2019. 08:37

Kika preslatka je frajerica mala. Mi smo na odmoru kod bake i dede, pa puno skitamo, tu nam je sve blizu i mozemo pjehe. Jucer otisli u 12, vratili se u pol 8 🙈
    Na igraliste ga nisam bas vodila jos vec ono jednom kad je vec bio mrak. Kad je lijepo vrijeme onda bude guzva, a on bi isao svugdje, pa bi ga pregazili

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani