Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iskrica
    09. Veljača 2019. 11:08

Frajla - privatni vrtić je to s kojim se zezam. Gradski kod nas opće ne primaju u toku školske godine. 
    I sad baš na radiju čujem da pričaju o povećanju porodiljne naknade kao demografskoj mjeri - može, dapače, slažem se! No dajte nam i još vrtića da ta djeca budu zbrinuta dok porodiljni završi. 

• LilyVanily
    09. Veljača 2019. 14:27

Dajete li svi D vitamin bebicama i dalje? I držite li ga u frižideru?

Frajla
    09. Veljača 2019. 16:48

Iskrica, nisam upratila odakle si. Mislim da gradski u teoriji primaju i tijekom godine, ali ako ima mjesta. A u vecim gradovima na zalost uglavnom nema.... Bas sam nekidan zvala jedan koji prema tablicama od grada ima slobodnih mjesta u jaslicama, ali su mi rekli da nema za te najmanje 😡
    Privatni naravno nisu bas raspolozeni za cuvanje mjesta jer gube novac
    Imate neki plan B?
    Ja sam pocela traziti teta cuvalicu jer ne polazem bas velike nade u ovaj sto sam rekla cekati do kraja 2 mj.
    Vec mi se javila jedna gospoda iz kvarta koja trazi posao za preko ljeta, pa bi mi to bilo super ako bi kliknule.
    Lily, ja dajem D vitamin. Mislim da je preporuka do 12 mj stalno, a sad zaboravih jel do 2 ili 3 preko zime.

Sarita_00
    09. Veljača 2019. 20:02

Pozdrav svima! 
    Procitam sto pisete s vremena na vrijeme, ali nikako uhvatiti vremena za napisati nesto. 
    Za d vitamin sam koma. Par dana se sjetim dat joj, pa par dana preskocim i tako skroz. Sad kako su ljepsi dani hvatamo vrijeme za izaci van. 
    Mi nikako na zelenu granu sa spavanjem. Koliko god je ispocetka spavala u kreveticu, sad spava kraj mene. Bude koja dobra noc, pa opet dosta losih... Prezivljavamo. Izbijanje zubi nam ne olaksava situaciju. Zasad ih ima 6, a nove ocekujemo ubrzo. U mjesec dana joj je izbilo 4 komada. Prije nego zub izbije obavezno ima temperaturu. Prije zadnjeg zuba je ta temperatura trajala 3 dana, prvi dan bila 39. Osim temperature i nespavanja se onda borimo i s jelom. Inace slabo doji, bocica jos prodr, a kasice su super. Kad ide zub odbija sve osim dojenja. 
    Kruta hrana je najbolja kad ju sama grabi i stavlja u usta. Uvijek moram kombinirati da ona nesto dobije kad mi idemo jesti jer je inace uzbuna. 
    Vec neko vrijeme se uz nas dize na noge. Puze jos uvijek vojnicki, a tek zadnjih dana se sama posjeda. Raste kao gljiva, iz dana u dan se mijenja... Ali je zgoljavica. 8,5 kg i 74 cm. Ni ne ocekujemo da ce se udebljati jer je jako nemirna i skroz u nekom pokretu.
    Puse svim mamama i bebama 😘😘

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• sema
    09. Veljača 2019. 23:24

Sarita i moj beban ima 74cm i 8350g, a jede stalnoooo. Ponekad se pitam gdje mu to sve stane a isto mali žgoljo. Mi smo za sada na 2 zuba,prije par dana je imao temp.pa moguce da ce uskoro i treci.
    Mi cemo u jasle od jeseni jer tek tada primaju, a do tada cemo se snaci, baka servis, teta servis, godisnji i tako..

Frajla
    11. Veljača 2019. 09:39

Vasi su svi neki fit, mi smo mali i bebeli 😂
    Na zadnjem mjerenju 8,8 kg na 69 cm 🙊
    Ja priredila tak ljepe duge robice 80, ako nastavi ovim tempom nece to ni stici obuci do ljeta 😭
    Student, sjetih se da si ti pitala za pojedinacne ogradice. Neznam jel ti sad kasno, ali vidjeh da je "Male rukotvorine" nedavno objavila nesto tako, pa si baci oko na faceu.

Frajla
    11. Veljača 2019. 09:56

Frajla

Vasi su svi neki fit, mi smo mali i bebeli 😂
    Na zadnjem mjerenju 8,8 kg na 69 cm 🙊
    Ja priredila tak ljepe duge robice 80, ako nastavi ovim tempom nece to ni stici obuci do ljeta 😭
    Student, sjetih se da si ti pitala za pojedinacne ogradice. Neznam jel ti sad kasno, ali vidjeh da je "Male rukotvorine" nedavno objavila nesto tako, pa si baci oko na faceu.

Krivo napisah, "Malelu rukotvorine"

• Litta
    11. Veljača 2019. 11:05

Mi smo isto mali. 67cm i 7750g. Cini mi se nekako da ne pojede ona bas puno po obroku, oko 100ml prosjecno. Doktor kaze da dobro dobiva na kilazi. Imamo 3 obroka, nekad 4. Veceru mi brljavi, pojede oko 100 iako na kutiji od zitarica pise da je za njezinu dob 170 zatvori usta i nema sanse uvalit joj zlicu.
    Dojimo jos pa valjda zbog toga. Ocito joj je dovoljno.
    Mame koje dajete jaja, gdje ih kupujete i koja kupujete? Mi se sad spremamo uvesti. U cet se cijepili, dobili 3. dozu, ok proslo, ovaj put bez temperature.
    Kada ste poceli s kruhom? 
    Danas neki kisni dan, nista od setnje sad. Cekamo majstore, narucili predsoblje po mjeri, cijeli prosli tjedan nas vozaju, nikako doc. Da radim morala bih uzeti cijeli tjedan godisnji da ih cekam  valjda ce danas doc, drzite fige 

• Student24
    11. Veljača 2019. 14:58

m-mama brz oporavak! 
    Iskrica- baš nezgodno to s vrtićem Držimo fige da se ipak pojavi mjesto Kad se vraćaš na posao? Ja bih voljela da naprave sistem kao što je u Slovačkoj. Tamo mama ima pravo na određeni iznos od države za vrijeme porodiljnog i onda ona može birat koliko mjeseci će biti doma, a maximalno 3 godine. Ovisno o periodu raporedi se da svaki mjesec dobije isti iznos. Prva bih potpisala da sam doma do 01.10. pa da nemam problema sa vrtićem. 
    Frajla- već šišanje? mi ovom brziom nebudemo posjetili frizera barem do 3. rođendana :D I mi smo si dali rok do kraja 2 mjeseca napraviti plan čuvanja, ako ne uspijemo kako bismo željeli idemo tražiti tetu čuvalicu. Mi smo više u vašoj kategoriji, 72-73cm i nekih 9.200kg po mojim mjerenjima :D Sa 4 mj starosti imali smo 7kg tako da ovo je super :D 
    LilyVanily- da, dajemo mu d vitamin. ako koji dan zaboravimo ne opterećujemo se time toliko. Ja ga čuvam u frižideru iako je deklarirano da može se čuvati do +25 (oleovit), a u ljakarni mojoj ga čuvaju normalno vani na polici. 

ikyri
    12. Veljača 2019. 09:43

Samo da vas pozdravim i ovdje! 😘😘😘😘Puse svim bebama i mamama!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani