Slazem se ivana, stalno neke nove smjernice izbacuju, sto različitih istrazivanja i zakljucaka. I jos ajd sto se sve mjenja da su oni slozni, vec jedan prica jedno, drugi drugo, pa se ti snalazi. 🙊🙉🙈
Ja sam si to ovak nekako poslozila, pa kak ispadne.
Za bjelanjak sam shvatila kao da postoji veci potencijal za alergije kod manje djece, a to vremenom prolazi, pa se zato savjetuje kasnije dati. Nisam ga jos dala ovako samog, mislim da budem iduci mjesec. Ali dala sam mu tjesto (makarone i za juhu) i jeo je 2 put s nama palacinke
U kravljem (i kozjem) mlijeku je alergen laktoza, a to je tako i tako sadrzano u AD koje mu eto dajem vec preko mjesec dana tako da mi nije u tome problem. Vec to mlijeko sastavom ne odgovara maloj djeci, ima previse soli i ako sam dobro zapamtila nesto ometa apsorpciju kalcija. Nije da ce im nest biti ako tu i tamo pojedu nesto s tim mlijeko, ali treba racunati da to nije zamjena za majcino mlijeko/adaptirano, mimo kravljeg ovog bi trebali popiti do 1 god min pola litre dnevno.

Slazem se ivana, stalno neke nove smjernice izbacuju, sto različitih istrazivanja i zakljucaka. I jos ajd sto se sve mjenja da su oni slozni, vec jedan prica jedno, drugi drugo, pa se ti snalazi. 🙊🙉🙈
Ja sam si to ovak nekako poslozila, pa kak ispadne.
Za bjelanjak sam shvatila kao da postoji veci potencijal za alergije kod manje djece, a to vremenom prolazi, pa se zato savjetuje kasnije dati. Nisam ga jos dala ovako samog, mislim da budem iduci mjesec. Ali dala sam mu tjesto (makarone i za juhu) i jeo je 2 put s nama palacinke
U kravljem (i kozjem) mlijeku je alergen laktoza, a to je tako i tako sadrzano u AD koje mu eto dajem vec preko mjesec dana tako da mi nije u tome problem. Vec to mlijeko sastavom ne odgovara maloj djeci, ima previse soli i ako sam dobro zapamtila nesto ometa apsorpciju kalcija. Nije da ce im nest biti ako tu i tamo pojedu nesto s tim mlijeko, ali treba racunati da to nije zamjena za majcino mlijeko/adaptirano, mimo kravljeg ovog bi trebali popiti do 1 god min pola litre dnevno.
da slazem se upravo to kravlje mlijeko nije zamjena za majcino ili AD, al ak pojede nesto sa njim nije strasno.. zato mi pijemo i dalje Ad,stariji je pio do 2 godine al uz to je konzumirao i kravlje mlijeko.. U Ad ipak ima jos svih dodatnih minerala koji su bebi potrebni pa konzumirajuci njega namire se sve potrebe organizma.. znaci nepreporuca se zamjena Ad sa kravljim mlijekom u potpunosti... puno ljudi to nerazumije..i kako ti velis ne samo da su stalno nove smjernice,vec se i doktori ne slazu u postojecim..tako da drage mame koje imate prvu bebu nezamarajte se do drugog djeteta bit ce i druga škola hahah.. a što se tice bjelanjka,ak je beba probala vec namirnice sa cijelim jajetom probala je i bjelanjak.. to je isto ko da bebi ponudis brokulu u kasici od krumpira a ne ko finger food..tak da mislim da nemas frke.. mi tjedno jedemo po jedno jaje kao puru ili joj ga narezem na komadice pa se zabavlja sa time..

Dosta vas pratim kako sam i sama pitala u vezi hrane sto se tice zacina slazem se nikako nije dobro i treba paziti na hranu pogotovo u 1.god zivota!ali jaje pa npr mlijeko..jednom tjedno probat dat nesto sto nije skolski ili u knjizi doktora nece niti jednu bebu ostetiti dapace...nije dobro niti previse paziti jer bi dijete moglo postat osjetljivo...bitno je da su bebe site i zadovoljne!deklaracije na proizvodima i nisu neka garancija!
Ajmo, ajmo mamice, slova na sunce
Nema samo citanja 😝
Sad su svi proljetni kikači veliki, sta izvode, sto jedu, kako ne spavaju? 😎
Olivera po novom strasno zanima sto se dogada sa hranom u ustima, pa gura prste u usta dok zvace, sto naravno mamu izluduje.
Jako puno hoda, ne pusta se jos, ali hoda uz sve zivo, kauc, zid, kuhinjske ormarice (genijalna ideja ja bila uzeti visoki sjaj 😂), vecinu dana je na nogama.
Spava jako slabo, u svom kreveticu je vec tjedan dana.
Jede sve zivo i sve mu je fino, ako mu dam komadice hoce ih vijati prstima, ali ne pokazuje nikakv interes da bi uzeo zlicu i s njom jeo. Novost nam je da zna i na slamku piti. Pokusavala sam par puta prije i nije mu islo, ne bi povukao dovoljno jako. Jucer je uspio i onda je to bilo nadopijanje i pljuckanje do besvjesti.
Pomalo sam mu pocela davati gluposti za jesti-gledala jelovnik od vrtica, jedan dan za dorucak cokoladne pahuljice s mlijekom 🤦🏼♀️
Tako da sam se okuražila i dala mu neke bebivita kekse sto je dobio jos za bozic. Onak, jede jer je dobio nest za jest (ždero moj mali), al nije odusevljen. Iza tog mu dala smoki (lino kukuruzni), e to se trpa s dvije ruke 😂
Sisa jako slabo, veseli se kas vidi, al samo drzi u ustima, slabo i kratko vuce, a onda naravno se slabo i pune. Od sinoc sam se pocela izdajati da probam malo navuci. Mozda ce biti zainteresiraniji ako ce biti punije, a visak uvjek mogu izdojiti i dati mu sa zitaricama.

Pozdrav,
Malo cu vam zasmetati al imam jedno pitanje 😊
Imam zvrka od 7 mj, s kasicama smo krenuli pred nekih 2mj i lijepo je prihvatio, vec smo dorucak i rucak lijepo papali a sad zadnja 3 dana sve odbija, samo sisu zeli a dok mu nudim kasicu nema sanse za otvoriti usta. Imali smo mali problemcic s tim dok je bio bolestan al onda je samo manje jeo a sad nista. Jel moguce da mu zubic ide van iako se jos ne pozna pod rukom i ne izgleda mu naoteceno? (nema jos nijedan) Jer ovak je sve isto, nit ne trazi vise sisu nit je bolestan 😥
Oprostite na malo duzem postu

Pozdrav,
Malo cu vam zasmetati al imam jedno pitanje 😊
Imam zvrka od 7 mj, s kasicama smo krenuli pred nekih 2mj i lijepo je prihvatio, vec smo dorucak i rucak lijepo papali a sad zadnja 3 dana sve odbija, samo sisu zeli a dok mu nudim kasicu nema sanse za otvoriti usta. Imali smo mali problemcic s tim dok je bio bolestan al onda je samo manje jeo a sad nista. Jel moguce da mu zubic ide van iako se jos ne pozna pod rukom i ne izgleda mu naoteceno? (nema jos nijedan) Jer ovak je sve isto, nit ne trazi vise sisu nit je bolestan 😥
Oprostite na malo duzem postu
Mozda mu ide zubic, mozda je opekao jezik nekad, mozda ga je bolio stomaacic od neceg, mozda ga juzina pati, mozda je svizac izašao i vidio svoju sjenu.... 🙈
Tko ce znati s tim malim guzicama
Evo par ideja, pa mozda upali nesto od toga
Probaj mu dati svojim prstom umjesto zlicicom
Probaj umociti njegovu rukicu u kasicu, pa u usta
Ako hoce dudu nju umocis u nesto sto je prije volio jesti
Das mu zlicicu u rukicu, pa mu pomognes da si stavi u usta
Das mu komadice nekog dobro kuhanog voca/povrca na pladanj da lovi ili u rukicu
Sjetih se da je moj imao i fazu od par dana kad nije htio jesti u hranilici nego kod mene u krilu, pa eto, mozda je i tako nesto smislio
Eh da, dobro dosla i nadam se da se tipkamo i dalje

Frajla ne spominji nespavanje 😰 dan nam je super,ima 2 spavanja po 1-1.5h i to mi je ok, ali nooc, budenje svaka 2sata. Sve ono sto ste ranije savjetovale nije upalilo, dok ne dobije sisu nista ne pomaze.
Uvela sam mu zadnja 3dana i veceru pa cu vidjeti hoce li s vremenom biti bolje.
Nas raspored hranjenja je sljedeci:
-budenje u pola 7 i sisanje
-zitarice s vocem oko 9 i spavanje
-sisanje oko 11
- rucak oko 13h pa nakon toga spavanje
-sisanje oko pola 16
- oko 17h pojede neku vocku ili rizin kreker i sl.
-u 18h vecera
-u 19h sisa za laku noc
Sve ovo sto sisa nekad vuce manje a nekad vise, kako kad mu dode. Nekad mu je to samo desert 😀

Nama je noc dobra, ima par budenja s vristanjem, ali obicno brzo zaspe nazad i ne jede vise kroz noc. Dan nam je koma, spava mu se, a vristi kad ga legnem ko da mu neznam ni ja sta radim 🤦🏼♀️ sve me strah da ce mi susjedi socijalnu zvati. 😏 Al ajd, ne smijem se zaliti, kako je bilo ovo je sad super
Sema, bas mi je zao sto se tako mucite. A i sama znas da djete od skoro 9 mjeseci sigurno nije gladno svaka 2 sata kroz noc. Vjerojatno se probudi, pa nezna drugacije zaspati.
I moje djete je jedno vrijeme jelo svako malo, cak vise dok je bio vec i spavo je s nama u krevetu kroz noc, a preko dana iskljucivo na nekome. Nista od toga mi se nije svidalo, a radila sam iskljucivo jer sam isla linijom manjeg otpora. Lakse mi je npr bilo stavit ga na sebe i on zaspe za 10 min nego ga uspavljivati pol sata. Al onda sam jedno prelomila, rekla nema vise, istrpila par dana drame i proslo ga je.
Za nocno sisanje sam prvo rekla moze svaka 4 sata. Ne moze mi reci da je gladan 2 sata nakon sto je pojeo 200 ml mlijeka sa zitaricama 😡
Izmedu sam ga nosala, davala vode i ako se dobro sjecam brzo se prebacio na jedno sisanje nocu (moguce je da se i krivo sjecam, jer mi mame volimo zaboravit lose stvari, inace bi svi imali samo 1 djete 😂😂😂)
Ali to si ti jednostavno moras prelomiti u glavi i odluciti krenuti na neki nacin se borit s tim.
Meni je jedno vrijeme bilo puno lakse uvaliti mu sisu svaki put kad se promeskolji i drijemat, nego ga uspavljivati jer se tako nisam morala probuditi do kraja. A s vremenom to pocne jako iscrpljivati.....

Istina. I ja idem linijom manjeg otpora ali sad sam vec krepana i mislim da je vrijeme za odvikavanje od sise tokom noci. Probat cu pa cemo vidjeti kako ce to ispast. 😀
Heh, istina da zaboravljamo lose stvari, ja se recimo niceg ne sjecam losega hahaha,a bilo je dana s grcevima, sli eto ne sjecam ih se 😂

Takoder, spavanje po danu je duže ako sam ja pored, bez mene je max 30 min. Nekad ubim oko,nekad tv ili surfam. Noći se baš ne sjećam kad cujem kme, uvalim sisu i tako do 5:00. Za sad mi odgovara, ako će imate obaveze krenut ću mjenjati nešto. Isto mi se neda nosati ga pol sata, ako uz sisu zaspi u par min. Već par dana uspavljujemo u nosiljci da ga mogu inhalirati jer mu nešto nos zeza, kad čujem da je čudni kažem da je ‘nosičasti’ 😂😂 ne znam kako vi al to mi je nekako
Simpstično, jer mu nije skroz začepljen, nego se čuje povremeno.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji