Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    21. Prosinac 2018. 11:39

Frajla - uf... Bas ga zeza...
    Ena31-da li jos izmedju i cica? Ako da i to su obroci koje treba racunati. da li je papao ad+ cica svaka 4sata i nocu ili?

21. Prosinac 2018. 11:46

Student24

Frajla - uf… Bas ga zeza…
    Ena31-da li jos izmedju i cica? Ako da i to su obroci koje treba racunati. da li je papao ad+ cica svaka 4sata i nocu ili?

Pocica par minuta prije nego zaspi kroz dan,nekad više nekad manje, a preko noći samo cica.

21. Prosinac 2018. 12:15

Ena31

Pozdrav mame😀, isprika na upadu, inače sam na ljetnim bebama al pratim i vas često, da ulovim koji dobar savjet🙂. Eto vidim sad da i vaši mališani zezaju s spavanjem, a ja se sve nadala da se to popravi s vremenom🤔. I naravno,imam pitanje..imam bebača od 6.5mjeseci,10.5kg i 75 cm..prije je papao 200 ml svakih 4 sata,uz cicanje, sad ujutro popije 150ml, pa kroz 3.5-4 sata mesno povrtna kašica koju fini pojede,oko 190g, sljedeće je opet mlijeko cca 150 ml i onda mi zadnji obrok oko 10 neće papati,probam mlijeko,ili gris na ad,bilo kaj i neće..pitanje je dal' je to dovoljno obroka? Meni se čini nekak malo da samo 3 puta papa..mislim ima njega dosta ali ipak…isprika na dužem postu,al eto da pitam iskusnije mamice🙂.

Ak je on sretan, zdrav, zadovoljan i dobiva na tezini ja  bi rekla da je to okej.
    Sam si je taj ritam napravio i ocito mu odgovara, zasto mijenjat i nesto na silu uvodit. 
    Mi imamo 73 obroka kroz dan i nemam pojma koliko pojede, al dijete je zadovoljno pa sam i ja. 

21. Prosinac 2018. 12:18

Evo kratko, uzivamo ko tri prasca s bakom i dedom. Cekamo sutra pojacanje. Baka i deda cvjetaju s klincima, nema vise reume, bolnih kostiju, ustekane kicme ni nicega haha.
    I novost je da stojimo bez drzanja, popne se uz nesto i pusti ruke i tako stoji -10 sekundi i kesi se haha

21. Prosinac 2018. 12:20

Gumbek

Ena31

Pozdrav mame😀, isprika na upadu, inače sam na ljetnim bebama al pratim i vas često, da ulovim koji dobar savjet🙂. Eto vidim sad da i vaši mališani zezaju s spavanjem, a ja se sve nadala da se to popravi s vremenom🤔. I naravno,imam pitanje..imam bebača od 6.5mjeseci,10.5kg i 75 cm..prije je papao 200 ml svakih 4 sata,uz cicanje, sad ujutro popije 150ml, pa kroz 3.5-4 sata mesno povrtna kašica koju fini pojede,oko 190g, sljedeće je opet mlijeko cca 150 ml i onda mi zadnji obrok oko 10 neće papati,probam mlijeko,ili gris na ad,bilo kaj i neće..pitanje je dal' je to dovoljno obroka? Meni se čini nekak malo da samo 3 puta papa..mislim ima njega dosta ali ipak…isprika na dužem postu,al eto da pitam iskusnije mamice🙂.

Ak je on sretan, zdrav, zadovoljan i dobiva na tezini ja bi rekla da je to okej.
    Sam si je taj ritam napravio i ocito mu odgovara, zasto mijenjat i nesto na silu uvodit.
    Mi imamo 73 obroka kroz dan i nemam pojma koliko pojede, al dijete je zadovoljno pa sam i ja.

A je,dobro veliš, sretna je i zadovoljna beba,ima uredno popiškane i pokakane pelene,vjerojatno mu tako odgovara..ma nebi mu ja niš na silu uvodila,nebi mi ni dao😂😂, kad neće jesti čvrsto stisne usta i nema šanse da ih otvori😂😂..dobio u 2 mjeseca 1300g,mislim da je to ok. Hvala na odgovorima😀

m-mama
    21. Prosinac 2018. 19:56

Ena31 znači da imamo sličnu situaciju. Kroz dan dobije 2 kruta obroka i 1-2 ad 150 ml. Isto je počeo tu zadnju bočicu odbijati i samo hoće sisu. Ne znam kad ste počeli s dohranom, ali ja sam vrlo rano dodala i drugi obrok, prije je to bila neka užina, a sad mu najviše odgovara kao doručak i fino pojede sve bez problema. Sisa preko noći i kroz dan kad mu se prohtje 😂 Ali da, ako su pelene ok,kažeš da a ima  i beba je vesela, ne brini :) 
    Ponekad imam prevelika očekivanja. I sredila bih stan i igrala se sa njime, i na sto strana. Pa se podsjetim da više nikada neće biti toliko malen i sladak,sve će brzo proći. Danas me baš zezao hahaha stavila sam ga u kindernet, pričam mu, smije mi
    Se, udaljim se  i kmeee, baš me nasmijao. Mi smo oboje nekako prehlađeni, sutra idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti što dokt kaže, dobili smo ventolin, ampule za inhalator,
    Kapi...... Iskreno , razočarala sam se u taj inahaltor, svi ha hvale a ja kad udišem tu maglicu odmah dobim glavobolju. Bebolino ga je super  Prihvatio. Nadam se da ćemo izbjeć bronhitis.... 😬😬😬 

m-mama
    21. Prosinac 2018. 20:01

Kako me zeza post, ne mogu da urediti. Htjela sam još reći, ( po stoti put trubim o jedno te istome) ovih dana nisam prstom mrdnula u stanu. Kad je on spavao, spavala sam i ja( ili nepomično tipkala u mobitel haha) ponekad sam ga stavila na sebe, opušteno, bez nekakvih obaveza, nit sam brinula šta ću jest, sve nekako usput,  e to bi bio porodiljni, kad bi SAMO žena brinula  o djetetu, a ne jos 567 stvari uz to, a da ne pričam o ženama sa VIše djece. 

m-mama
    21. Prosinac 2018. 20:03

Kad
    Bi žena brinula SAMO** krivo mi ubacilo

21. Prosinac 2018. 20:04

m-mama

Ena31 znači da imamo sličnu situaciju. Kroz dan dobije 2 kruta obroka i 1-2 ad 150 ml. Isto je počeo tu zadnju bočicu odbijati i samo hoće sisu. Ne znam kad ste počeli s dohranom, ali ja sam vrlo rano dodala i drugi obrok, prije je to bila neka užina, a sad mu najviše odgovara kao doručak i fino pojede sve bez problema. Sisa preko noći i kroz dan kad mu se prohtje 😂 Ali da, ako su pelene ok,kažeš da a ima i beba je vesela, ne brini :)
    Ponekad imam prevelika očekivanja. I sredila bih stan i igrala se sa njime, i na sto strana. Pa se podsjetim da više nikada neće biti toliko malen i sladak,sve će brzo proći. Danas me baš zezao hahaha stavila sam ga u kindernet, pričam mu, smije mi
    Se, udaljim se i kmeee, baš me nasmijao. Mi smo oboje nekako prehlađeni, sutra idemo na kontrolu pa ćemo vidjeti što dokt kaže, dobili smo ventolin, ampule za inhalator,
    Kapi…… Iskreno , razočarala sam se u taj inahaltor, svi ha hvale a ja kad udišem tu maglicu odmah dobim glavobolju. Bebolino ga je super Prihvatio. Nadam se da ćemo izbjeć bronhitis…. 😬😬😬

Da,skroz isto i kod nas,isto sisa kad mu se prohtije pa vjerojatno bude sit..a krutih obroka kako kad,jedan sigurno a drugi ak neće mlijeko smućkam nešto... Ma bitno da su oni sretni,a da imamo prevelika očekivanja je istina 😂😂.

m-mama
    21. Prosinac 2018. 20:04

Sori na puno postova, ali mi na Božić punimo 8 mjeseci?!! What!!!??? 8??? Laku noć neću više 🙈🙈🙈🙊🙉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.