Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    19. Prosinac 2018. 08:22

Sto cemo? najradije bi nasla nekog da ga cuva, al u maloj sredini je to problem.  Zadnje sto smo pricali je da bi ja uzela neplaceni do 1.7. (Ako prođe u firmi) pa onda mm 2 mj rodiljnog i na jesen u vrtic. 
    U toj cijeloj prici ja bi najradje promjenila posao da sam blize doma i tad sam spremna i dat ga u privatni vrtic na proljece jer dugorocno cemo dobiti puno vise vremena jedan za drugoga. 

• Litta
    19. Prosinac 2018. 09:35

Mi uveli sluzbeno i drugi obrok. Od 11-12 je rucak to je povrce i oko 15-16 imamo voce. Prvo sam ponudila par zlica ali trazila je jos tako da smo odmah poceli davati sve. Pojede cijelu krusku ili jabuku. Jucer pola banane. Ne znam je li ovo dobar raspored za obroke. Svaka tablica ima neke druge preporuke. Kad je najbolje uvesti treci obrok? Jos nam je rano ali razmisljam kad budem da cu oko 19. Ne znam.
    Mucimo se s vrecima za urin, ne uspijeva nam nikako 😭😭😭😭😭😭 sve iscuri van. Citam forume, savjete ali u praksi nista od toga 😭
    Mi smo bili na piru kad je imala 4mj. Par puta sam ju pustila na 2-3 sata kad sam imala preglede. Uvijek sam se izdajala i spremala. Sad kad smo uveli dohranu cu malo cesce ju pustati. Kad ruca, bez problema mogu na 3h otici.

19. Prosinac 2018. 11:10

Litta

Mi uveli sluzbeno i drugi obrok. Od 11-12 je rucak to je povrce i oko 15-16 imamo voce. Prvo sam ponudila par zlica ali trazila je jos tako da smo odmah poceli davati sve. Pojede cijelu krusku ili jabuku. Jucer pola banane. Ne znam je li ovo dobar raspored za obroke. Svaka tablica ima neke druge preporuke. Kad je najbolje uvesti treci obrok? Jos nam je rano ali razmisljam kad budem da cu oko 19. Ne znam.
    Mucimo se s vrecima za urin, ne uspijeva nam nikako 😭😭😭😭😭😭 sve iscuri van. Citam forume, savjete ali u praksi nista od toga 😭
    Mi smo bili na piru kad je imala 4mj. Par puta sam ju pustila na 2-3 sata kad sam imala preglede. Uvijek sam se izdajala i spremala. Sad kad smo uveli dohranu cu malo cesce ju pustati. Kad ruca, bez problema mogu na 3h otici.

Operi spolovilo toplom vodom i blagim sapunom, posusi sa mekim blazinicama ili tetrom tako da tapkas, rasiri velike usne i sve dobro posusi, nema mazanja s kremom. Prije toga si otpakiraj vrecicu i jos dok je ona naljepnica na rubu na onaj dio koji dodje na medjicu bebinu stisni prstima da ti se papir onako zapegla prema van, tj da se vrecica tu izboci prema van, odnosno kako budes ljepila da je najistureniji fio vrećice doljnji rub rupe . Odljepi si vrecicu, najbolje bi bilo da ti neko moze pomoc drzat joj nogice, doslovno u ginekoloskom polozaju  Prvo naljepi taj dio koji ide na međicu i onda ostatak samo lagano zaljepi na velike usne, stisni dlanom da ljepilo uhvati i nema puno prtljanja vise po tome. Najbitniji ti je taj dio na međici da tu dobro uhvati i dobro se zaljepi jer tu urin prolazi. Ako stavljas pelenu samo ju lagano stavi i zaljepi tek toliko, nemoj bodijem stiskat. 

• vokak
    19. Prosinac 2018. 13:58

ja ga ostavim samo s tatom i to na max dva do dva i po sata.uglavnom kad moram ic u kupovinu.al skoro cu trebat i u zubara i slicno.i u zadnje vrijeme to cinim cesce bar jednom tjedno. bakama i djedama ga ne zelim jos ostavljat jer je zelim da jede secer i meso a oni bi mu sigurno i uz zabranu uvalili cokolade i pancete da jedevjerojatno i skupa u kasicu

sto se tice povratka na posao uz gore spomenuto najradije ne bih koristila baka servis ali mi ga je isto tako malog zao davat u jaslice i da jos tako mali kupi stalno vrticke bolesti tako da ni sama nisam pametna sto cu na kraju napraviti.a da nadem tetu cuvalicu mislim da bi se bake i djede smrtno uvrijedili vrtic nekako mogu opravdati njima al tetu cuvalicu tesko

• Litta
    20. Prosinac 2018. 08:53

Gumbek

Litta

Operi spolovilo toplom vodom i blagim sapunom, posusi sa mekim blazinicama ili tetrom tako da tapkas, rasiri velike usne i sve dobro posusi, nema mazanja s kremom. Prije toga si otpakiraj vrecicu i jos dok je ona naljepnica na rubu na onaj dio koji dodje na medjicu bebinu stisni prstima da ti se papir onako zapegla prema van, tj da se vrecica tu izboci prema van, odnosno kako budes ljepila da je najistureniji fio vrećice doljnji rub rupe . Odljepi si vrecicu, najbolje bi bilo da ti neko moze pomoc drzat joj nogice, doslovno u ginekoloskom polozaju Prvo naljepi taj dio koji ide na međicu i onda ostatak samo lagano zaljepi na velike usne, stisni dlanom da ljepilo uhvati i nema puno prtljanja vise po tome. Najbitniji ti je taj dio na međici da tu dobro uhvati i dobro se zaljepi jer tu urin prolazi. Ako stavljas pelenu samo ju lagano stavi i zaljepi tek toliko, nemoj bodijem stiskat.

Uspjeli smo 🙆🙆💪💪☺
    Hvala na savjetu. Puno nam je pomogao. 😘😘 

• vokak
    20. Prosinac 2018. 14:51

vidim ja da proljetnice na veliko kolace prave kad je forum utihnuo

Frajla
    20. Prosinac 2018. 15:22

Vokak, super za cjepivo bez nuspojava. O je samo jednom izreagirao temperaturom od 2 dan, a 3 put primio isto cjepivo 😏
    Skroz te razumije ovo za cokoladu i pancetu 🤦🏼‍♀️ mene se jos koliko toliko boje (i jedni i drugi), pa ne dobije u usta, al ne kuze sta ja "dramim". Moj tata mu je htio dati svoje kajgane (nisamo uvela jaja), za poklone je dobio cokolino, karamelino, sok na slamcicu, cokoladicu s kokosom, smoki s kikirikijem.... 🙈🙊🙉
    Ja za to sve samo zahvalim i onda mi pojedemo 😁
    M-mama, ako imas priliku svakako si uzmi vremena za sebe. Ja svog nemam kome ostaviti vec muzu, kad mi je dosta odem malo prošetati sama, ali obicno mi je dovoljno kad mogu u drugoj sobi u miru peglati 🤣
    Što kada počnem raditi? Oliver ce ici u vrtic, privatni jer kod nas nema gradskog, a nismo se ni javili na natjecaj. Baka servis nam nije na raspolaganju, o teta cuvalici bi razmislila da imam nekog pouzdanog...
    Litta, super za drugi obrok. Znam da je bebuška još mala, ali mozda bi si trebala gledati prije pokriti dan s obrocima, kad pocnes raditi da bar tu ne bude promjene. Navecer ces joj biti na raspolaganju, pa ce moci dobiti bocu/sisu. 
    Mi smo bor namontirali, a nikako ga okititi. Htjeli smo kao ranije, da uzivamo malo u njemu jer izmedu bozica i nove necemo biti doma, a nikako se sastati s vremenom. Keksice sam zamjesila, jedne sam cak i ispekla, druge nadam se danas napraviti. A moram i oliveru ispeci kekse jer je to jedan mali gladuš i velika frka je ako netko nesto jede, a njemu ne da. Pa cu mu napraviti od banane i zobenih da moze papati.

• Student24
    21. Prosinac 2018. 09:01

Jutro! Ajme koja magla vani. A ja se osijecam zbljbljbljblj....

Frajla
    21. Prosinac 2018. 11:11

I ja se osjecam zblj(uv) 😔
    Glava me boli, sto je kod mene rijetkost. Ne volim kukati, ali noc nam je stvarno bila koma. Kasno je spavao popodne, pa smo navecer isli tek u 10. Lijepo je zaspao i onda se probudio za pol sata pun energije 😏, skace, smije se i tako do 1. Jutros ustajanje u 9, a izmedu su bila 4 budenja. Naravno da se nije naspavao..  Srecom za danas nisam imala nikakvih planova, osim otici do posla na domjenak, koji btw. pocinje u 11, a frajer si eno sad spava s tatom 
    Ja stvarni neznam sta cu s tim djetetom i njegovim (ne)spavanjem 🤔

21. Prosinac 2018. 11:26

Pozdrav mame😀, isprika na upadu, inače sam na ljetnim bebama al pratim i vas često, da ulovim koji dobar savjet🙂. Eto vidim sad da i vaši mališani zezaju s spavanjem, a ja se sve nadala da se to popravi s vremenom🤔. I naravno,imam pitanje..imam bebača od 6.5mjeseci,10.5kg i 75 cm..prije je papao 200 ml svakih 4 sata,uz cicanje, sad ujutro popije 150ml, pa kroz 3.5-4 sata mesno povrtna kašica koju fini pojede,oko 190g, sljedeće je opet mlijeko cca 150 ml i onda mi zadnji obrok oko 10 neće papati,probam mlijeko,ili gris na ad,bilo kaj i neće..pitanje je dal' je to dovoljno obroka? Meni se čini nekak malo da samo 3 puta papa..mislim ima njega dosta ali ipak...isprika na dužem postu,al eto da pitam iskusnije mamice🙂. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.