Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Litta
    17. Prosinac 2018. 10:18

japanka

Dobro jutro mame proljetnice!
    Pozdrav od mene s ljetnica!
    S obzirom da ste vi ovako koji mjesec ispred nas, mene zanima ima li nade za nas
    Naime, vezano uz spavanje, postaje li bolje?
    Moja mala je bila uhvatila kakav takav ritam i onda s 4 mj poludila, pa smo čitali o sleep regressionu i tako, sad kao da je mrvu bolje, kako koju noć, ali stalno bi visila na cici i često se zna buditi ako ja prekinem dojenje, kratko spava u komadu, po sat i po,dva, zalomi se duže jedino kad ju tek stavimo spavati.
    Neki savjeti? Zrno nade?
    Pozdrav svima

Moja je tako svakih sat i pol trazila jesti pa mi je bilo iscrpljujuce stalno se dizati i premjestati iz krevetica u nas krevet pa dojiti. Pustila sam ju par noci u nasem krevetu da se ne dizem i produzio se interval spavanja na 2 i pol, tri sata. I tako je ostala s nama u krevetu ☺ znam da nije bas idealno da ne spava u svom ali barem se ja naspavam.

• Litta
    17. Prosinac 2018. 10:25

Kad smo kod spavanja imate li vi neki ritam da vam idu svaki dan u isto vrijeme ili kako kad? Mi ne. Raspon je od 20 do 22 za pocetak spavanja, neki put i 23. Ja ju pripremim u 20 i stavim u krevet ali ona se razigra pa pocne pricati, pa trazi jesti pa opet prica i tako dok ne zaspe. Na kraju ju najcesce kad se umori uzmem u ruke i tako uspavam jer se vec rasplace. 

• Student24
    17. Prosinac 2018. 10:58

Litta

Kad smo kod spavanja imate li vi neki ritam da vam idu svaki dan u isto vrijeme ili kako kad? Mi ne. Raspon je od 20 do 22 za pocetak spavanja, neki put i 23. Ja ju pripremim u 20 i stavim u krevet ali ona se razigra pa pocne pricati, pa trazi jesti pa opet prica i tako dok ne zaspe. Na kraju ju najcesce kad se umori uzmem u ruke i tako uspavam jer se vec rasplace.

Za vecernje spavanje da. Od 1.dana. trenutno smo oko 19h. I sve aktivnosti koje ukljucuju Princa prilagodjavamo tome. 

• Litta
    17. Prosinac 2018. 11:04

Student24

Litta

Za vecernje spavanje da. Od 1.dana. trenutno smo oko 19h. I sve aktivnosti koje ukljucuju Princa prilagodjavamo tome.

Super vam je to. Ljubomorna sam  puno znaci kad si poslije 19 slobodna i mozes nesto napraviti ili odmoriti. 
    Mi ni za dnevno nemamo rutinu. Ako spava, spava 20ak min 2-3 puta . Neki put uopce ne spava dan.

• Student24
    17. Prosinac 2018. 12:13

Litta

Student24

Litta

Super vam je to. Ljubomorna sampuno znaci kad si poslije 19 slobodna i mozes nesto napraviti ili odmoriti.
    Mi ni za dnevno nemamo rutinu. Ako spava, spava 20ak min 2-3 puta . Neki put uopce ne spava dan.

uf... nije to onda lako izdržati, niti vama ni bebi. 

Frajla
    17. Prosinac 2018. 20:57

Da pojasnim, nisam jednom oprala navlaku od hranilice, nego sam samo jednom to napravila između dorucka i rucka 😜
    Japanka, kod nas spavanje ima boljih i losijih faza, ali generalno nam je najveci problem. Prvi dio noci je isto najbolji, prije je to znalo biti 4, 5, 6 sati, onda se smanjilo, pa se jedno vrijeme budio svaka 2 sata, sad se opet produzilo. Meni je bilo najlakse izvaditi sisu kad se tako puno budio, al u nekom trenu sam ukinula tih 378 nocnih dojenja (mislim negdje sa 7 mjeseci). Sad doji prije spavanja, kroz noc max 2 puta i ujutro (npr u 20, 12, 4 i oko 6,7). Ako se probudi izmedu probam ga pomaziti, ak ne ide uzmem ga na sebe i probam tako uspavati. Sama se sebi smije kak sam trudna pricala da cu ga preseliti u njegovu sobu sa 6 mjeseci, jer ce kao onda biti veliki i jesti jednom il nijednom kroz noc 😆 a evo ga spava s nama u krevetu (do 7 i pol mj je bio u svom kreveticu)
    Student, mozda sam krivo napisala, samo spinat i blitva su i briketima, kao mali smrznuti valjci, pa se lako uzme par komada samo i skuha. Brokula je u malim cvjeticima, bar od leda, isto se da izvaditi malo, ne moram sve odmrzavati
    Evo link obzirom da ne mogu sliku staviti
    http://www.ledo.hr/hr/proizvodi/povrce-i-voce/osnovno-povrce/spinat-briketi
    Litta, sretno s urinom. Mi smo uzimali i jos sam davnih dana rekla da se divim mama curica kako to uspiju skupiti. Ako nece ici probaj zaljepiti pa ju ostaviti malo bez pelene, negdje na toplom naravno.
    Mi nemamo bas raspored po satima svaki dan, ali imamo neki ritam. Npr 1,5-2 sati poslje jutarnjeg budenja ide prvi spavanac, to je nekad u 8, a nekad u 11 😏

• vokak
    17. Prosinac 2018. 21:47

jedino je bor okicwn za sad.i vecina darova kupljena.ostatak ce vkerojatno bit napravljen u foto finishu

e moja frajla tako sam i ka dok nisam imala pojma o djeci mislila da cu juniora sa 6 mjeseci prebacit u njegovu sobukoja naivka ha ha

mislim da sad sluzbeno mogu zakljucit da je hb cijepljenje dobro proslo.

ja bi radila neke keksice i kolace al ne znam kolko cu vtemena imat.i jos neke ukrkrase i svasta nesto al ne zn ni ocu li i to stici.bumo videli....

m-mama
    18. Prosinac 2018. 14:36

Jel vi provodite neko vrijeme odvojene od klinaca?( jednog ili vise njih) ili vam je dovoljno kad muz dode s posla da preuzme. Nije da mi fale neki luksuzi ili da sad zahtjevam potpunu slobodnu i izlaske kad mi padne na pamet , ali par sati u tjednu mislim da je neophodno za moje mentalno zdravlje, psihu i u konačnici za zdrav odgoj. 0-24 7,5 mj. Ako oduzmemo  par prilika kad sam bila sama negdje max 2 sata, mislim da sam puno izdrzala. Rijetko mi netko pomogne i mislim da ću se ubuduće organizirati da odem nekud sama il očistim u miru stan. Bebolino je dovoljno velik da prezivi bez mene sat Dva. Mi smo dobili svasta nesto od dokt, promukli je i nekako cudno dise i kaslja pa se nadam da cemo to skoro izljecitu

• Student24
    18. Prosinac 2018. 20:54

1.puta sam Princa ostavila na 4 sata, stim da sam bila sat vremena izmedju doma, kad jos nije imao mjesec dana. od tada redovito jednom tjedno idem nekud sama - najcesce u nabavku hrane , ali bilo je tu i kava i voznja motorom sa mm-om i odlaska zubaru... Svasta nekaj. za vikend planiramo 1.puta uspavat ga i otici na Advent - nikad do sada navecer nije bio bez nas. 

Moje misljenje je da rodjenjem djeteta zena ne prestane biti kcer, zena, prijateljica, kuma, OSOBA i da nije zdravo ne imat potrebu maknut se od bebe. 

yra
    19. Prosinac 2018. 01:25

M-mama dobro je biti povremeno na kraće brijeme odvojen od bebe jer će se beba lakšenpriviknuti na mamin odlazak na posao. Moji roditelji su umrli, muzeva mama isto tako, a tata ima svoj život udaljen od nas tako da zaista nemam kome ostavljati miciku. Dogovorila sam se s njenom krsnom kumom da ću je od Nove početi  ostavljari par puta tjedno na pola sata/sat.
    Što ćete sa bebuškama kad krenete raditi?
    Ja moram naći dadilju  u našem prostoru.
    Japanka...spavanje, regresija sna...luda sam od umora jer mi je micika cijelu noć na cici...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.