Oke hvala...pokusavam i ja sa bocom cokolino jedino voli pa cemo probati...to ne spavanje traje vec par mj nema nekog pomaka...ostavila sam ju i da place ali nista...vecinom joj kuham ali sada i to slabo jede morat cu kupit jos koji flasicu a da je slicna ciki😀
Da znam kak ti je iscrpljuje tebe, a i nju, ja sam zastala na nukovoj i ta mu pase zbog sisaca, a dudu imamo mam, ma da pojede sve sta mu dam skuhano al kad spava popodne isto boca i mir, cicu dobi samo ujutro oko 5 makar cu mu sad i to ukinut da se odmorim jer dolazi i druga beba
Baš je zamrlo tipkanje… Mame, uživate sa svojim bebama? Netko je napisao o povratku na posao - ajme ni meni se nejde, baš mi je sad lijepo biti doma.
Kod nas nekako mirno idu dani, i drugi zubić je lijepo vidljiv, sad je opet faza da preko dana bebolina baš i ne spava, pa se puno družimo ona i ja, no sad je dve noći zaredom spavala 11 sati u komadu bez buđenja - a ja sam kroz noć od 4 ujutro pogledavala na sat i bila budna u iščekivanju da će uskoro tražiti dojenje, naravno da se sad tučem po glavi što nisam mogla lijepo mirno i ja spavati 😆
Takvo dugo noćno spavanje mi je sad poremetilo raspored dnevnih obroka i dojenja. Inače, u zadnje vrijeme sam ju dojila ujutro za doručak, pa iza ručka (+ malo iza popodnevne užine) pa navečer prije spavanja i jednom kroz noć. Dakle, u 24 sata je to bilo 4 mliječna obroka. Dal je to okej ili treba više ili manje u ovoj dobi? Googlala sam, al nisam našla neke konkretne savjete.
…
Mi isto imamo 3-4 podoja, u zadnje vrijeme cesce 3, ujutro, popodne i jednom ili dva puta kroz noc. Bebe bi do 1 god trebale pola litre mlijeka popiti, naravno, za dojene bebe je to tesko procijeniti. Ja sam se bojala da ne pije dosta, jer kroz noc zna kratko povuci samo (zapravo su oni sad veliki i nebi trebali biti gladni po noci, to je vise navika ili za uspavljivanje), pa sam uvela adaptirano jednom dnevno - za veceru mu dam zitarice na 180-210 ml mlijeka
Ja ga vec dugo ne podrigujem, mislim da je to potrebno za bebe koje leze cijelo vrijeme, a kroz noc ga spustam na trbuh.
Mama ko mama, uvjek cemo se brinuti za nesto, ali mislim da nece beba bas tako jako trgnuti da bi si nogicu sredila. Prije bi plakala ako se zaglavi.
Hej sto se tice hrane i ja imam dosta nejasnoca mislim da smo totalno u neredu😀 0-24 imamo 10 podoja pocela je vise sisat nego jest prije nekako a sada tesko jede…Noc je najgora sisa svaki sat-dva dali to znaci da je gladna ili??imamo 9kg i 8mj je jucer napunila…i da pitam sjedalicu kada okrenuti u smjeru voznje?imamo osann od 0-18 udobnija je kad je okrenuta u smjeru voznje a dosta putujemo mislim da sad vec smije…
Za sjedenje u smjeru voznje je uvjet min 9 kg i da se djete samostalno dize na noge.
Svatko odlucuje za svoje dijete, ali imas na netu hrpu clanaka, voznja suprotno od smjera je puno sigurnija i preporuca se cak do 4 godine. Razmisli samo o nekom malom sudaru, ako je dijete suprotno od smjera voznje samo ce se ledima malo vise zaljepiti za naslon, a ako je u smjeru voznje trgnuti ce glavom prema naprijed, a njihov vratić je jos uvjek slab i tanak u odnosu na velicinu glavice.
Da procitala jesam ali zanimalo me kako su vasa iskustva i sa koliko ste vi svoje klince okrenuli ili jos nemate u planu a to da nije bas dobro to znam...moja a.sjedalica je cudna dosta joj glava visi kada zaspi i bude okrenuta kontra smjer od voznje pa sam mislila da bude udobnije prema smjeru voznje...htjela bi u polulezeci a ovako izgleda kao da sjedi pa neznam dali je to ok ...ako koja ima iskustva sa osann a.sjedalicom??
Nemam iskustva s tom sjedalicom, mislim da kod nas ni nema bas te marke za kupiti, bar ja nisam cula prije za nju.... ja svog budem drzala u jajetu dokle god stane, nadam se bar jos pola godine. Vec me unaprijed boli glava od biranja nove sjedalice kad ce nam trebati 🤦🏼♀️
Koliko dugo vasi klinci budu budni prije nego im se pocne spavati. Mi smo i dalje na 2 sata i onda cendranje. Stvarno ne vidim kako cemo doci do jednog spavanja kroz iduca tri mjeseca 🤔
I jel perete zubice bebama? Ja sam uzela ovo
https://m.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homepage/bebe/bebe_proizvodi/630984/146422_babylove.html
Pa mu nekad prodem po zubicima s cetkicom (naravno, bez paste, samo voda), a nekad mu dam tu drugu dok ja perem zube i bas ju voli zvakati. Bojala sam se da ce ju preduboko gurnuti, ali nije do sad nijednom. Voli ih jako, dok vidi zine 😂 i anaftin gel za zube, on ima cetkicu, neznam jel zbog toga ili mu je fin 😆
Mi cemo vjerojatno za slijedecu sjedalicu uzeti Joie 360spin. Spavanje - 3h budan, spavanje, 3h budan, spavanje i onda 2-5h budan, ovisno o tome koliko ima vremena do spavanja oko 19h. Nocno spavanje traje od 9 do 13h, kako koju noc. Imamo jedno ili ni jedno budjenje. Ako se probudi iza 6 nema vise spavanja, to je budjenje. To smo uzeli i mi. Polako uvodim naviku "pranja" iako mi je kolegica zubarka rekla da je dovoljno prebrisat gazicom
B9k mame, evo i mene napokon. Zelim vam svima Sretnu 2019.god 😃
Sad čitam kako su vase bebice smanjile broj podoja,a moj bome jos ima oko 5x dnevno i 2 u noci.
S tim da smo uveli 2 kruta obroka, ali on svejedno trazi, vjerujem zbog mazenja.
Kada su vase bebe pocele sjediti? Mi cemo za 3 dana 8mj i jos uvijek ne sjedi, kada ga ja namjestim bude par sekundi i onda se nagne prema naprijed ili se srusi na stranu. Mi jos nemamo ni jedan zubić.
Sad me sve brine vec. 😞
Pozdrav svima i sve najbolje u novoj godini 😘
Citam vas s vremena na vrijeme, ali nikako skupit vremena za pisanje.
Pisete o broju podoja... Ja nemam pojma koliko ih je. Jedan dan ih je hrpa, sutradan manje. Sad je pocela sama traziti, ali mislim da je vise za mazenje nego za jelo.
Kad sam vec to spomenula... Ja sam njoj vrlo brzo ponudila bocicu koju je odmah prihvatila. Sa svih strana su pljustale izjave da nisam trebala, da ce se navici na bocicu, da ce odbijati cicu, da nece biti mlijeka. Mlijeko je navukla. Pocela sam raditi i onda me oprala panika da ce mlijeko nestati i da ona vise nece htjeti sisati. Nije se dogodilo nijedno. Jedno vrijeme sam radila pola r.v., pa poslije toga puno. Opet sam pomislila da ce sad nestati mlijeko i da nece htjeti sisati. Opet nije bilo nijedno. Sisoljubac malo zesci. Evo i sad spava sa cicom u ustima. Nije dobro, znam, ali idu joj 3 zuba i nos joj je zacepljen. Jedini nacin da zaspi.
Donje jedinice su joj izbile prije 3 mjeseca. Neki dan je izbila gornja dvojka i sad svaki dan ocekujem jedinice. Dvojka je prosla relativno bezbolno, ali ove jedinice ju muce uzasno. Dva dana vec place, cendra, slini uzasno. Ne znam jel vise slini ili bali. Danas uz to sve nije jela nikako. Tek veceru sam ju uspjela nagovoriti da pojede kako treba.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji