Mene moj ne stipa, a sad me prestao i cupati. Naravno, nekad uhvati koju dlaku, ali vise nije namjerno.
Za suskave igrackice bacite oko na one knjigice platnene, mi imamo jednu malu iz dm-a i jedna stranica je suskava i imamo veliku (onak, visoka ko a5 biljeznica), ja zezam da mu je to vecernji list, u njoj su sve stranice suskave, al dosta je skupa, mislim oko 120 kn...
A njemu je svasta zabavno bar neko vrijeme, mala guza tocno zna sto mu je novo i onda se s tim vise igra dan, dva. Sad je dobio hrpu poklona, sve smo raspakirali, al budem spremila, pa vadila po malo, jer kad je to sve oko njega na kraju se ne igra ni sa cim.
Bas je zamrla tema. Nadam se da svi uzivate sa svojim voljenima! Zelim vam sve najbolje u novoj! Najvise zdravlja pa ce i drugo biti lakse! Kak ste proveli novu s bebicama? Nasa je prespavala unatoc neprekidnim petardama i vatrometima.
Sretna nova godina svim klokanicama, malim klokanićima i tatama klokanima 💖
Nas dvoje smo isto prespavali docek, ostavila nam mobitel da zuji, sad nam je aktualan zvuk autobusa 😂, da ne cuje pucanje.
Uzivali smo ovih dana jer nam je tata bio na godisnjem. Oliver je balav i to nas bas muci. Naravno da je po noci gore vec po danu. Prvo je bilo vristanje i na spricanje nosa i na usisavanje, a sad vec pusti jadnicak, valjda je skuzio da mu je lakse poslje toga, samo ispusta neke zvukove da znam da nije sretan, al cak ni ne gura vise to od sebe.
Bili smo na bazenu i to je skroz super proslo. Na pocetku je malo plakao, ali se brzo smirio i uzivao
Nadam se i sve uzivate i blagdanima i ds ce tema opet malo zivnuti
P.s O ima jos malo 9 mjeseci 😮 kad je to vrijeme proletilo?! Ja nebi isla raditi... 😭
Pozdrav mame :)
Ovdje jedna novopecena mama s tek 9 dana starim bebacem, Sofiom. Dok beba spava ja non stop visim na netu i citam i prikupljam sto vise informacija. Inace smo same u Poljskoj, tata tu radi i svako malo je odsutan i to mi jaaako tesko pada. Imam osjecaj da placem dnevno vise nego Sofia. Ona je stvarno ok beba, ne znam jel to zato sto je jos mala, pa nam najgore tek slijedi,.. ali ja nekako vidim problem u sebi.. mozda zato sto sam kilometrima daleko od svojih prijateljica, sestara,mame itd. Jel jmate neki savjet kako ovde dane uciniti barem malo laksima 🙁
Hvalaaa svima na odg!
Baby S 🧚♀️24.12.2018.
New baby girl🧚♀️ 01.07.2021.
Sorry, ipak sam nasla sama temu zimske bebe ne znam kako mi nije iskocila prije ... tako da cu se javiti tamo :) da budemo u korak s ostalim mamama ☺️
Baby S 🧚♀️24.12.2018.
New baby girl🧚♀️ 01.07.2021.
Sofiiva ja sam u slicnoj situaciji kao ti daleko od svojih ali ne toliko daleko pa mi svejedno bude tesko,razumijem te ali niti jedan savijet ti tu nece pomoci.Sama si moras slozit prioritete i pokusat olaksat sto je vise moguce...bez brige uskoro ces imat vece brige i bit ces vise okupirana'svojom bebicom...😀
Baš je zamrlo tipkanje... Mame, uživate sa svojim bebama? Netko je napisao o povratku na posao - ajme ni meni se nejde, baš mi je sad lijepo biti doma.
Kod nas nekako mirno idu dani, i drugi zubić je lijepo vidljiv, sad je opet faza da preko dana bebolina baš i ne spava, pa se puno družimo ona i ja, no sad je dve noći zaredom spavala 11 sati u komadu bez buđenja - a ja sam kroz noć od 4 ujutro pogledavala na sat i bila budna u iščekivanju da će uskoro tražiti dojenje, naravno da se sad tučem po glavi što nisam mogla lijepo mirno i ja spavati 😆
Takvo dugo noćno spavanje mi je sad poremetilo raspored dnevnih obroka i dojenja. Inače, u zadnje vrijeme sam ju dojila ujutro za doručak, pa iza ručka (+ malo iza popodnevne užine) pa navečer prije spavanja i jednom kroz noć. Dakle, u 24 sata je to bilo 4 mliječna obroka. Dal je to okej ili treba više ili manje u ovoj dobi? Googlala sam, al nisam našla neke konkretne savjete.
I jel netko zna kad bebe dođu u dob da se same mogu podrignuti bez da ju ja stavljam sebi na rame i tapkam po leđima. Moja mrva nikad nije bila veliki bljuckavac, a na podrigivanje sam ju uvijek dizala nakon dojenja i podrignula je kad je trebala (ne svaki put), a sad u zadnje vrijeme ju ni ne čujem da podrigne pa se baš pitam dal to sama riješi.
E da, nekad ju spustim u krevetić, a ona se okrene na trbuh i igra pa ju nađem tako, kaj ne bi bio problem da se ne zarotira poprijeko pa joj nogica ode između rešetki, a rešetke su postavljene na gusto, a njezino bedro nije baš tako malo i samo se pribojavam da će joj bedro/potkoljenica zacvikati. Isto tak joj i nogica do guze ode pod kauč u dnevnoj sobi, no tamo sad poguram deku ispod kauča pa se to više ne događa.
Kod nas danas bili sklisko i hladno, pa sam odustala od šetnje... možda kasnije dobijem elana za cijeli taj manevar oblačenja sto slojeva meni i bebi i pripremom kolica za šetnju
Drage mame, sretna nam 2019.-a :) mnogima od nas najturbulentnija godina nas čeka. Povratak na posao, kretanje u jaslice/na čuvanje, novi životni tempo i bujica novih što pozitivnih što negativnih emocija. uz sve to ja si priželjkujem promjenu posla :D
slijedeći tjedan planiramo dogovoriti inicijalni razgovor u vrtiću. vrijeme bude proletilo, tako da moramo. i do kraja mjeseca moramo razradit do kraja strategiju što ćemo i kako do jeseni...
mi smo dobro. oko Božića je imao fazu lošijeg spavanja i vjerojatno sam ja za to kriva jer sam bila previše nervozna. sad mi je žao što nisam više uživala, ali jbg-a, nema natrag. brojimo pet zubiju (ni jedan nije do kraja izašao). ljubim vas sve i nadam se da ćemo sada više tipkati :)
Hej sto se tice hrane i ja imam dosta nejasnoca mislim da smo totalno u neredu😀 0-24 imamo 10 podoja pocela je vise sisat nego jest prije nekako a sada tesko jede...Noc je najgora sisa svaki sat-dva dali to znaci da je gladna ili??imamo 9kg i 8mj je jucer napunila...i da pitam sjedalicu kada okrenuti u smjeru voznje?imamo osann od 0-18 udobnija je kad je okrenuta u smjeru voznje a dosta putujemo mislim da sad vec smije...
Kika tako je i meni bilo do prije 2 mj, sa 6 mj je imao 9 i pol kg stalno bio na cici bocu nece prihvatit pa jednu pa drugu i konacno trecu prihvatio i s tim da mi je jeo frutolino to je prihvatio i sad sam presla na keksolino i evo imamo 2 budenja tokom noci, pa probaj mu uvest bocu pa ces vidjet..ja sam okrenula sjedalicu jos prije i dobro je podnio :)
Sortiraj odgovore
Najstariji