Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Listopad 2018. 23:21

Meni je to podrucje beba vođa dohrane nekako nedoreceno, mozda se nisam dovoljno informirala ili nisam skuzila bit, al to mi je ok za nasjeckat voce pa nek ga beba žnjara po hranilici i zabavlja se pritome. 
    Al kako recimo dati žitarice i masnoce, nekako mi sve to skupa ok za probat namirnicu i poigrat se pritome, al nekako mi nije obrok skuhani grašak na suho i par štapića mrkve 🤔
    Fora je zamisao, ja sam svojoj znala na hranilicu stavit narezane kokutice banane ili neko bobičasto voće da jede dok ja završavam ručak, al kazem to mi je ok za međuobrok ili isprobavanje novih stvari. 
    A sad baš da toliko potiče razvoj koliko neki autori tvrde, neznam baš

• vokak
    05. Listopad 2018. 03:53

i ja sam morala guglati bebackog vodju.nissm jos previse u dohrani.cini mi se da ima vremena jos do toga.

jell uzimate sto za imunitet.neks preporuke preparata koje smiju dojilje.i jos nesto lijepog okusa za muzeve koji filozofiraju kad treba dizat imunitet da ik je sve ruznog okusa

Frajla
    05. Listopad 2018. 10:21

vokak

i ja sam morala guglati bebackog vodju.nissm jos previse u dohrani.cini mi se da ima vremena jos do toga.

jell uzimate sto za imunitet.neks preporuke preparata koje smiju dojilje.i jos nesto lijepog okusa za muzeve koji filozofiraju kad treba dizat imunitet da ik je sve ruznog okusa

Mandarine 😁
    Da pokrenem opet vjecno pitanje - sto oblacite klincima?
    O je preko noci u bodiju i pidjamici i pokivam ga dekicom. Preko dana ima deblju trenerkicu i termo carape ili strample i tanju trenerkicu. Gore ide kratki bodi+duga majica ili dugi bodi+kratka majica. Stan grijemo na 23, ali to je po termostatu, on je jako puno na podu, tamo je bar stupanj, dva hladnije

05. Listopad 2018. 11:34

Za noc bodi i pidjamica, spava s nama pa mu je toplo pod nasim poplunom.
    A preko dana bodi i majica duga, dolje hlacice neke deblje i carape. Ne grijemo jos, imam puno prozora u boravku i jos sunce fino zagrije. 
    Kad idemo van u marami onda na tu kombinaciju gore navucem samo gornji dio trenerkice ili tanku jaknicu ako je hladnije i kapica po potrebi, ako puše ili je hladno ujutro. 

Frajla
    05. Listopad 2018. 11:45

Dok druge strajkaju ja sam sva puna pitanja 
    Kad klinci mogu piti na kljunasicu? 
    Moj nikada nije naucio piti na bocicu, on zvace tu dudu, pa sta mu iscuri u usta popije, a to ne bude bas puno. A sad jos dodatno kako ima proljev dr mi je rekla da mu dajem prasak za rehidrataciju, davala sam mu da zvace bocu i na spricu od sirupa. Prvi dan je bilo super, na spricu popio 30 ml odjednom, kasnije po manje. Ja sam mudrica isla otkuhati tu spricu 🤦🏼‍♀️ ne pokusavajte. Moram ici uzeti novi sirup. 😏
    Danas je treci dan da to pije, bocicu je jutros jos malo zvako, a maloprije ju je odbio, nema sanse da bi zinio. I sad se bojim da je zamrzio bocicu, a kad nastavimo s dohranom trebam mu na nesto dati vode. 🤔

05. Listopad 2018. 12:49

Frajla kupi samo špricu u apoteci, kunu dvije kosta. 
    A probaj mu dati kljunašicu, ne vidim osobno neko dobno ograničenje, ako moze piti na nju znaci da je spreman.
    Mozes kupit onu malu bočicu jane, ona gore isto ima onaj pipac a tekućina sama curi, mozda ce mu to biti fora 

05. Listopad 2018. 12:52

Ja sam svojoj curi odma krenula davati vodu na čašu, jako brzo je skuzila, bilo je mokrih bodija i svega oko nje, al joj je bilo fora.

m-mama
    05. Listopad 2018. 19:52

Ja ga oblačim svakako! I dugo i kratko, i kapu i  jakne, stvarno raznoliko. Danas smo ujutro išli na vježbe i samo sam ga zamotala u  dekicu, onu koja je kao ručnik sa kapicom i još jednu gore, i ja to zaštita od košare.  Iz auta, u auto super. Iskreno, sva ta mala oblekica je premedena, jakne,cipele,Hoodice, trenirkice....ali stvarno je puno lakse omotati ga kao ciganče malo sa dekicom. Tih 15 minuta od doma do bolnice bi i ja i on izgubili živaca na oblačenje i svlačenje. Baš se ljuti. Prebrodit ćemo :) ja bi isto vode odmah na čašu. Vidjet ćemo kako će nam biti praktičnije kad poraste. Imamo 5 jakni, 2 medija ali meni su dekice zakon 😂Obožava vožnju! Znači obožava! 80% vremena spava. Da je auto na vodu isli bi mi svaki dan do kraja svjeta i nazad. 😂 Išli smo na baby gym  i baš je bilo fora vidjeti sve te bebice, jedino što je moj plakao a svi ostali bili tiho 😛, al mora i netko z grupi biti plačljivko, eto to je moj bebolino.  Mene više mući DOHRANA!! Ludim! Redovito se svađam sa mamom! Svaki dan barem 2 puta. Koliko ja znam namirnica se uvodi jednom dnevno po 3-4 dana oko 10-11 otprilike kasno prijepodne. Samo jedna! Npr: mrkva. Jabuka! Tikvica, batat, palenta bla
    Bla! Ali koliko ja znam samo jedna! Kasnije se miješa više toga! Keks?!????!!?? I jabuka. Ludim! Igramo se mi u sobi i ja velim da mu skuha kašicu, mrkvu ili tikvicu svejedno. I ona stavi oboje i jos doda krumpira. Sama sebi sam nakon toga rekla da ću od sad ja kuhati. Kako spremate tikvicu? Isto ko mrkva? Neda mi se sad googlat. Dobio je jabuk i mrkvu. Koje još povrće? Krumpir mi se baš ne sviđa. Planiramo tikvicu. Što je sljedeće? Neka žitarica? Palenta? Kako nju? Rižine pahuljice?! Kuham mu domaće pa nebi baš nešto kupovno.sad sam se sjetila da postoji aplikacija!! :) odlično.  Želim čim prije ukinuti ad
    Da samo sisa i papa kašice. Al tješim se da je to samo 2x na dan i to pol 120 ml što je doza za tromjesečnu bebu. Ima 9 kg otprilike. Jučer smo se vagali. Kad ono bebe moraju utrostručiti težinu? Ili udvostručiti? Ne znam računat. Rodio se sa 2,5 sad ima 9 kg i 5 mj. Što se moje kilaže tiće , stagnica od poroda. Čak sam dobila 1 kg. Užas. 

m-mama
    05. Listopad 2018. 19:56

Ovo je moje pristojno dijete koje subliminarnim porukama daje do znanja da razgulim sa snimanjem kad jede 😂😱btw hranilica je odlična jer ima poluležeći položaj

05. Listopad 2018. 20:26

M-mama, imas onu aplikaviju ili si nadji neku tablicu dohrane pa picis po njoj, al sve je to relativno, jako sr razlikuju jedna od druge pa nemozes biti bas pametan. Negdje ces naci krumpir od 6 a negdje od 8, brokula negdje od 6 a negdje od 9.
    Ja imam namjeru davat kako sto budem nabavljala i necu se puno opterecivat jel karfiol probao sa 7 ili 8.
    Jedina paznja sa alergenima, gluten, mlijeko, bjelanjak, orašasto, riba. 

A sto se tice keksa, ja ga osobno nebi davala tako maloj bebi, nema potrebe, ima cijeli zivot pred sobom za te gluposti i secere i mislim da je bitnije da nauci jesti prave prirodne namirnice bez dodataka.
    Jabuke su slatke same po sebi, a ako naviknes bebu na kasice s keksom za 2 mj nece nista drugo htjet jer ce samo slatko ocekivat. Tek onda nastaju problemi. 

I da, pravilo je jedna nova namirnica tri dana, kasnije mozes kombinirat i kemijat kako hoces.
    A za tezinu, mislim da utrostručit trebaju tek s godinu, uduplat sa 6 ili tako nešto, al znam da je meni pedijatar naš rekao da se to pravilo napušta polako, da oni svi sad prate one krivulje rasta i da je to pravi pokazatelj jer je bitno da beba konstantan napredak ima a ne da jedan mj ne dobije nista pa onda odjednom bukne.
    A slika je famozna :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.