Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Listopad 2018. 11:09

Student24

jutro! Imamo 7.740g i 67cm. Dobili piku i sad se mazimo :) Reko dr da polako razmislimo o uvodjenju hrane. obzirom da zadnjih par noci jako lose spava reko je da veceru potfutramo zitaricama. nisam sigurna u to. Kako ste vi? Predlozio je rizolino. Ja mislim da je u pitanju skok tj. tzv. regresija spavanja…

Mozes pokusat, al osobno moje iskustvo je da hrana i spavanje menaju nikakvu dodirnu tocku. Cura je nekad bolje spavala kad je brljavila cijeli dan nego kad je posteno jela i kad je pojela posten obrok krute hrane za veceru. Mislim da je to zabluda kao one fore da bebe na formuli spavaju cijelu noc a dojene se bude. Bebe se bude jer im se budi i nema tu puno neke filozofije osim uspavljivat dalje i oguglat na te stvari. 

Ninnach
    02. Listopad 2018. 11:24

Lijep pozdrav svima i isprike što sam samo tako nestala, imala sam nekih svojih problema, no sad nije vrijeme za to:) Želim punooo pozdraviti mono, pandu i honey jer smo bile zajedno na samom početku kad smo se trudile zatrudniti, a gle sad bebice nam već imaju po 3mj i više.... Moj porod je dobro prošao, rodila sam na carski i sve je bilo brzo gotovo. Imam dečkića po imenu Luka, sad će 4mj uskoro. Uglavnom, želim vam svima zdrave i vesele bebice i još jednom pozz svima koji me se sjećaju, pusee

Ninnach
    02. Listopad 2018. 11:26
    Luka
    Luka
    Iskrica
    02. Listopad 2018. 17:42

Mame s iskustvom u izdajanju, imam pitanje oko stvaranja zaliha mlijeka - trebam za vikend ići na neki večernji/noćni događaj i ne znam kak da se organiziram oko dojenja i izdajanja za zalihu mlijeka za 3 obroka za bebu. 
    Ona je sad isključivo na prsima, svaki obrok druga dojka naizmjence i to funkcionira savršeno, ponuda-potražnja u divnom balansu.
    Kako da se kroz naredne dane izdojim za 3 obroka za bebu, a da time najmanje narušim ovu ravnotežu?

I koliko opće mlijeka njoj treba u mililitrima? 

Iskrica
    02. Listopad 2018. 17:43

Sad je 5 i pol mjeseci i cca 7,5 kg

m-mama
    02. Listopad 2018. 19:20

Ja stvarno nekak iskusta sa izdajanjem, probaj pisati rodama
    Na fejsu

m-mama
    02. Listopad 2018. 19:20

Nemam iskustva*

02. Listopad 2018. 20:00

Nemam ni ja iskustva u izdajanju, al mislim da tih 3 obroka nebi trebalo bas neku pomutnju napraviti. Taj dan ce ti cice tako i onako biti prepunjene pa ces mozda morat malo popustit pritisak dok si bez bebe, al ne vidim razlog da se kroz dan dva ne vrati sve u normalu.
    A o kolicini zbilja nemam pojma. 

Frajla
    02. Listopad 2018. 20:56

Iskrica, ja nemam iskustva, ali evo da moram tako nesto ja bi ili povremeno probala izdojiti punu sisu, a bebi dati istu kao i prosli puta ili po noci ako jede rjede nego po danu onda si naviti sat, pa izdojiti izmedu.
    A za kolicinu isto neznam, probaj skupiti sto vise, pa u manje doze smrznuti jer se ne smije dva puta podrgirajavati, a beba moze jednom biti manje, a drugi put vise gladna 

Mi smo danas ipak isli kod doktora. Noc je bila losa, jutros je imo temperaturu i kasnije nista, pa reko necu ici bezveze ako je proslo. Kada ono u 5 popodne se probudio s 38,5, placljiv sav i cijeli dan ima proljev, ali dosta male količine...kaze dr da je najvjerojatnije enterovirus, da ga ima puno u kvartu sada, ali dobili uputnicu za vaditi krv za svaki slucaj. Davati probiotik, rehidratacijski prasak, dojiti sto vise i skidati temperaturu po potrebi.

• sema
    02. Listopad 2018. 22:38

Iskrica

Mame s iskustvom u izdajanju, imam pitanje oko stvaranja zaliha mlijeka - trebam za vikend ići na neki večernji/noćni događaj i ne znam kak da se organiziram oko dojenja i izdajanja za zalihu mlijeka za 3 obroka za bebu.
    Ona je sad isključivo na prsima, svaki obrok druga dojka naizmjence i to funkcionira savršeno, ponuda-potražnja u divnom balansu.
    Kako da se kroz naredne dane izdojim za 3 obroka za bebu, a da time najmanje narušim ovu ravnotežu?

I koliko opće mlijeka njoj treba u mililitrima?

Prije mjesec dana sam imala isti problem, isla sam u svatove a on je trebao ostati na cuvanju,s obzirom da ssmo sisa probala sam se izdajati nakon svakog podoja, to je bila kolicina od 3-5ml, znaci apsolutno mi nista ne ostane nakon sto jede. Skupljala ja tako tjedan dana i nakupila za jedan obrok i na kraju se to pokvarilo.,hahahaha 😁😁
    Otisla u muller i kupila na kraju 2doze gotove hrane vec napravljene (nisam ni znala da to postoji), ali sise su mi skoro eksplodirale tu noc,tako da sretno 😀

Moj zadnje 4 noci super spava, legne u 20h, budi se oko pola5 za jelo,sisa i spava do 8h,ja u soku,napokon se naspavam.
    Jucer sam mu probala dati malo jabuke, pojeo je jednu zlicicu, danas je cak pojeo dvije i probao je malo čaja 😊 bas volim gledati kako sve to isprobava i svemu se čudi 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.