student - svakome padne glavno da je ok sada.i koji je to sampon daj link please.to mi treeeba.
nina-akobje stvarno tako a ne trenutna frust
racija potrazi pomoc i spasi se. znam zenu sa troje djece koja je rekla da je tek na gon gosinu dana od treceg shvatila da je bila u post porodajnoj depresiji i da steta sto nije prije shvatila jer je pola djetetovog zivota provela brinuci sr umjesto da uziva.
sema-koje su to vec napravljene doze hrane?daj neku sliku proizvoda ako ne daj boze ikad bude trebalo
luka- dobrodosao
mi smo nazalost prosli svoju prvu bubanost temperaturu ,cepice i ostale radosti.nafam se da cete vi imati vose srece i sto kasnije to dozivjeti jer je jako ruzno kad ti bebi boli. e sad s obzirom na nevoljnost beban je par dana slabije sisao da li to znaci da necu peoizvoditi f in hiovoljno mlijeka jer je manke sisao.ne bi ga htjela izgubiti?
Vokak, to je aptamil 200ml bude pakranje kao u maloj bočici i ima ga samo u mulleru, košta oko 20kn. Samo promuckas,uspes u svoju bocicu i ugrijes je u toploj vodi.
student - svakome padne glavno da je ok sada.i koji je to sampon daj link please.to mi treeeba.
nina-akobje stvarno tako a ne trenutna frust
racija potrazi pomoc i spasi se. znam zenu sa troje djece koja je rekla da je tek na gon gosinu dana od treceg shvatila da je bila u post porodajnoj depresiji i da steta sto nije prije shvatila jer je pola djetetovog zivota provela brinuci sr umjesto da uziva.
sema-koje su to vec napravljene doze hrane?daj neku sliku proizvoda ako ne daj boze ikad bude trebalo
luka- dobrodosao
mi smo nazalost prosli svoju prvu bubanost temperaturu ,cepice i ostale radosti.nafam se da cete vi imati vose srece i sto kasnije to dozivjeti jer je jako ruzno kad ti bebi boli. e sad s obzirom na nevoljnost beban je par dana slabije sisao da li to znaci da necu peoizvoditi f in hiovoljno mlijeka jer je manke sisao.ne bi ga htjela izgubiti?
Ne brini za cice, mlijeko ce se stvarat koliko bebac bude trazio, za dan dva se sve vrati u normalu, nije to bas tako da se ostaje bez mlijeka samo tako.
Cica i beba imaju svoju tajnu vezu i kuze se najbolje, samo nastavite dojiti koliko bebica trazi.
Mi smo nedavno isli na pir. Skupljala sam mlijeko puno ranije i smrznula. Dan prije sam izvadila gore u frizider da se odleđuje pomalo. Cuvali su je moji. Oko 2 smo ju odveli na cuvanje i dala joj jednu sisu a drugu izdojila. Bilo je oko 40ml jer je malo proslo otkad je jela. Trazila je kasnije jesti i pojela je tih svjezih 40ml. Mama je rekla da je onda ugrijala ono smrznuto i da je jedva pojela. Odbijala je. Citala sam da neke bebe odbijaju kad je mlijeko bilo smrznuto. Oko 6 smo pobjegli s pira i nahranila sam ju iz jedne a drugu izdojila. Bilo je oko 80ml. To je pojela u 8 prije spavanja. U 1 smo se vratili i taman joj je bilo vrijeme za jesti. Uglavnom, meni je bilo blizu tako jednom proci, 20ak min autom. Nju nahranim a usput i meni bude lakse. Na kraju nam nije ni trebalo skoro ono smrznuto, bacilo se. Cijelo vrijeme je bila spremna kutija ad ali nije se ni otvorila ☺
Ako ti se i dogodi da ti zbog izdajanja bude vise mlijeka, za dva dana se vrati u normalu, meni se to dogodilo.
Mi smo jucer kakali. Poplava je bila 💩💩🙊🙊
Ne znam gdje joj to stane toliko. Mislila sam da ce onda biti mirna a na kraju kenjkanje cijeli dan. Prdila je jako puno. Da li vase bebe puno prde? Moja strasno i to ju bas muci.
Danas nam je lijep dan pa cemo izaci malo. Jucer smo bili doma cijeli dan. Puhala je jaka bura.
m-mama: ovo što osijećaš i pitanja koja si postavljaš su u potpunosti normalna. Vjerojatno ćeš periodički imat u valovima bujice različitih osijećaja i mislim da ne postoji osoba koja na tvojem mjestu ne bi tako reagirala. I mrsko je sigurno čuti rečenicu: žao mi je. ali upamti: tvoja beba je apsolutna savršena sam time jer je tvoja :*
gumbek: hvala ti na odgovoru. Baš mi je dobro došao. Kad sam iz svog trudničkog mozga izvukla malo znanja o prehrani što imam i upalila svoju logiku shvatila sam da je to nešto što ne želim, a ionako nisam ni sigurna u uzrok buđenja.
ninnach: Luka je bombon i po :)
Iskrica: mi imamo 5,5 mjeseci i 7,740kg, na ad smo pa ti mogu reći točan volumen koji ima po obroku: 200ml i ima u24h pet takvih obroka. Ako imaš možda vagu za bebe vagni prije i nakon podoja pa tako možeš vidjeti. Također, postoji formula izračuna optimalnog volumena mlijeka koje beba pojede u 24h prema kilogiramima pa možeš okvirno, ovisno o broju obroka u 24h, procijeniti koliko jede po obroku. Ili uzeti ad pa da mu smučkaju, ako ti to odgovara/ želiš. Volumen mlijeka možeš povećati izdajanjem nakon obroka, ali nažalost neke žene jednostavno ne mogu izdojiti. I to 15min po dojci.
Frajla: nedavno smo prošli slično. Samo nuditi tekućinu što ćešće i čekati da prođe. Probitok i rehidromix.
vokak: https://www.farmasi.hr/index.php/listopad#minebook/105 Ako ne radi link katalog farmasi za listopad str. 105
Dok sam bila trudna uclanila se u bubamari i dobila poklon paketic, svasta nesto je bilo unutri izmedu ostalog i mala pakiranja kasica. Izvukla ja to sad da vidim, pa kao kad uvedem par namirnica mozemo to isporbati. Pogledam rok trajanja, a ono sve 3 ili 4 mj 🤦🏼♀️
Pa eto, ako je jos netko mudro sacuvao kao ja svakako obratite paznju na datume i po potrebi prosljedite u kantu
M-mama moj tata je imao cijeli život problem s očima tako da su mu bježale, odnosno, bježslo mu je jedno oko i to posebno dok je bio umoran. To ga nije sprečavalo da u mladosti ganja komade, bude frajer i ima dobar društveni život. On nije imao nistagmus, ali, čitajući sad o tome mislim da je rečeno da ljudi koji pate od toga naprave kompenzavciju, znači, ako okeco titra u lijevo, oni nagnu glavu i gledaju u desno...ako ssm dobro pokopcala.
Svaka od nas bi se mucila s pitanjima. Moj najstariji sin i devetogodisnja kcer imaju disleksiju, disgrafiju i pate od deficita pažnje. Stalno ssm se pitala od kud....
Student trudnički mozak kažeš...ima li što novo?😉
Sortiraj odgovore
Najstariji