Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    16. Svibanj 2016. 13:02

Da,za kupus sam čula...obični ili kiseli? hahaha..možda glupo pitanje!
    Užasno me boli.. i sad kad se malena probudi,taman je ta na redu,a bojim se šta me čeka,bradavice me isto bole..

Malena se još uvijek bori sa disanjem...preko noći je kaos..maše sa rukicama,trlja nos,budi se plačući,ali ništa ne pomaže,ni usisavač,ni fiziološka,ni sinomarin...kaže pedijatrica da što više idem van s njom na zrak (super...a kiše svaki dan)i da će proći,kad prestajemo sa grijanjem. Mene to baš ne tješi i šta ako se neće popraviti situacija. Bojim se da nije alergična na nešto..nešto što je u zraku.
    Danas ćemo u šetnjicu kad se probudi,pa me zanima kakva će nam biti noć!

crna123
    16. Svibanj 2016. 13:20

Obican kupus onaj list veliki stavis on navodno izvlaci. Meni je patronazna pokazivala za takve slucajeve da ju stavim na bananu, jastuk onaj, i okrenes ju npr ak sisa desnu sisu onda su noge na desno gore kod tvog pazuha ak si me shvatila hehe.

Ninachh12
    16. Svibanj 2016. 14:09

I ja sam cula da je svjezi kupus super i u pocetku sam ga i ja koristila kad sam imala upalu. Takoder kao sto crna kaze razliciti polozaji u dojenju jako pomazu, ja ponekad preventivno dojim tocno na taj nacin na jastuku.
    Kristza-bas mi zao malene, moja kao mozda pocela smrcati ja vec zabrinuta, ne mogu ni zamisliti kak je tebi. Jesi probala sa spavanjen na trbuhu preko dana? Na taj nacin su pluca rasirenija, moze lakse disati..

Mi smo konacno otisle u setnju, jest da smo se brzo vratili vristanja radi, ali smo se i po dvoristu setale i spavala je vani u kolicima. Nadam se da ce to bar malo pomoci i da nece biti toliko cendrava :P

Halila
    16. Svibanj 2016. 15:03

Kriszta, žao mi je i zbog malene i zbog boli. Nadam se da će sad krenut lijepo vrijeme pa ćete moći šetati.
    Moja obožava kolica i to mi je super. I po doma ju znam vozikati kad ju ne mogu drugačije smiriti. Evo baš i sad spava u kolicima. Primjetila sam da sad već može i malo dulje izdržati između podoja... Zabavljam ju na sve mogućen načine i izdrži i preko sat vremena nekad. Općenito je nekako bolja, manje cendra, više se smije, ali i dalje po danu jako rijetko spava. No neću se buniti, bolje da je budna po danu nego po noći.
    U subotu smo imali show cijelu noć, budila se svakih sat vremena, već je čak i muž poludio (konačno da ne živčanim samo ja hehe) i onda u 6 ujutro, kad se probudila već deseti put valjda, ja luda, gledam ju i velim "Pa daj Iris, ne mogu više, dosta mi je", a ona se meni smiiiijeeee, guguće, veseli... u sekundi me ljutnja prošla. Eto kako nas motaju oko malog prsta.
    Ninachh, reakcija na cjepljenje prošla? Nas to čeka za koji dan.

Vidim da ste o jagodama pričale.. Meni muž neki dan donio jagode, probala sam ujutro pojest samo tri, pratila sam ju cijeli dan, do navečer nije bilo reakcije i onda sam slistila još jedno desetak. Nama hb ne smetaju.

Ninachh12
    16. Svibanj 2016. 17:10

Halila-evo scena kao nekad kod mene :P je je, samo je taj dan kad je bilo cijepljenje bilo lose, drugi dan ko nova :)) budi pametnija od mene i cim dodes doma s cijepljenja stavi oblog, a ne kad je vec crvenilo prisutno..drzim fige da prode bez ikakve reakcije :)))
    Slika preslatka *____*

• Kriszta
    16. Svibanj 2016. 18:54

Curke hvala,kupus je u grudnjaku. Smije ostati najduže do 8 sati(između podoja mijenjati) jer inače smanjuje proizvodnju mlijeka (upravo pročitala) bumo vidjeli,jer sad sve više boli i više se crveni :(
    naravno glavobolja je opet tu i blaga temperatura..Javljam vam da li pomaže.

Tiny centralno grijemo,ali stavljam i vlažne pelene na radijator i svašta nešto,ali ne pomaže..
    Ninach problem je što malena mrzi biti na stomaku,ja je uopće ne stavljam . Znala sam par puta i to je bilo vrištanje,plakanje...baš se naljuila na mene. Pedijatrica mi je rekla da forsiram svaki dan po min-dvije,a patronazna je rekla da ne treba forsirati,ako ne voli. Glavu i ovako lijepo drži. Čula sam i od legice,da njena kćerka puno bolje spavala na stomaku kao beba,ali moja neće nikako na stomak.

Halila tako je,čim me pogleda s tim prekranim okicama,ma na sve zaboravim :)Malena ti je prekrasna :)

nasdva
    16. Svibanj 2016. 19:19

Ja kad sam imala upalu kupus mi baš nije previše pomogao, ali mama mi je donjela Švedsku grenčicu neki biljni eliksir i stavljala sam obloge od toga i muž mi je masirao i razbijao kvrge i to mi je pomoglo nakon 2 dana ko nova

simal
    16. Svibanj 2016. 19:31

Bok curke, da li vase bebe jos drze stisnute sakice?

SIMAL

TinyBabyToes
    16. Svibanj 2016. 20:59

Halila slikica je bombon

Simal moja baš i ne drži stisnute ručice, većinom su raširene i lamata okolo, jedino stišće kad ju grčevi muče i sl.

Kriszta tako ni moja neće na trbuh nikako, a od prijateljice mali spava na trbuhu. Ja si to ne mogu ni zamislit. Svaki dan ju stavim malo na trbuh al nakon par minuta plač...

Bile i mi u šetnji, taman zaspala doma mislim si super, sad će spavat cijelim putem al ipak ne :D dobro da sam bočicu ponjela sa sobom pa je usput papala vani na sunčeku. Eto joj vitamina D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.