Moja sefica danas pocela govorit. Pa pa pa pa pa pa pa. Reče ona meni. A ja njoj istom mjerom i tako unedogled. Nije prije baš pričala puno, samo onako aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa se derala.
I poslije je jos malo ga ga ga ga ga ga ga ga gatala......Eto. Inace se posjeda iz poze vrtnog patuljka sama skoro do sjeda...digne se u piramidu (na dlanove i stopala) i onda samo prevali guzicom na bok i sjedne (jedna ruka je jos malo na podu). Očekujem nevolje ubrzo.
Pojeli danas cijelu kašicu korabica-špinat-palenta. Juhu! Eno je zaspala drugi spavanjac. Odo probat napravit krostatu od limuna (imam domaći pa....). Javim ako dobro prođe pa dijelim recept.
A da- morate probat i raspuknute keksiće sad za Božić.....
RASPUKNUTI KEKSIĆI
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade ( ja sam koristila 52 % )
- 50 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1 burbon vanilija šećer
- 200 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- pola žličice praška za pecivo
- šećer u prahu za valjanje
Priprema:
1. Rastopite čokoladu i maslac na pari, i ostavite da se malo ohladi. Tucite jaja i šećer dok ne budu pjenasta, dodajte burbon vanilin šećer.
2. Lagano špatulom ili kuhačom umiješajte smjesu čokolade i maslaca u smjesu žumanjaka, lagano umiješajte i brašno sa praškom za pecivo i soli (najmanje 3 puta sipajte brašno, lakše ćte sjediniti smjese).
Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata, a može i preko noći.
3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, obložite lim papirom za pečenje.
Žličicom vadite smjesu i oblikujte kuglice i dobro uvaljajte u šećer u prahu.
Slažite ih na papir za pečenje i lagano stisnite sa gornje strane, ostavite razmak između jer narastu u pečenju.
Pecite 11 minuta, ako vam se i čine da nisu pečeni, jesu, moraju ostati mekani i pjenasti, stisnu se dok se hlade.
Savjet: Po želji u smjesu za kolačiće možete dodati ribanu koricu naranče, arancine, metvicu, lješnjake, wisky ili tamniju čokoladu.
http://2.bp.blogspot.com/-1Xa2rTN5SDM/Uuqm9OqgRxI/AAAAAAAADKg/fBnhea5m5RE/s1600/IMG_2999.JPG
Žuta srijeda bila ja po pelene u Baby centru. Koja gužva u City-ju hrpa malih beba i trudnica. Ja pišulinca ostavila s bakom. Bila i kod muž, razgovarala s dr. jučer im je bio komedija u polusnu pričao gluposti i zabavljao dr i sestre. Naravno on se ničeg ne sijeća. Sutra ide doma, opet baka servis.
Uglavnom ja došla doma on, dida, baka se igraju sve super. Kad su oni otišli, a mi ostali sami kad me počeo čupat, ljubit, grist za obraze, mazi se. Nije me bilo 4 sata.
E da imam novu bateriju za mob i 200 kn manje
Nama bio Sv. Nikola kupili mu mi poklon, na prozoru ostavile baka i ujna, danas donjela teta
Sad imam misiju objavit post na 592 str
Kupila sam mu one kašice u vrećici i seronja mali na prvoj je skužio da mora vuć i sve pocucla.
Samo mali izbor ima klince do 1 god
Sortiraj odgovore
Najstariji