Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    02. Studeni 2016. 11:08

Pozdrav cure,

evo kod nas mislim da je opet zubek na repertoaru. Ali nije tolko strašno zasad kao prvi put,bumo vidjeli dalje. Smanjila mlijeko preko noći,drži palac u ustima,jače slini i počela cendrati nekad. Isto kao i prvi put.
    Kamikazee da,ja sam pitala za večeru i žitarice,samo mene zanima,što to znači kod vas večera,vremenski?! Kad mu daješ,prije spavanja,kupanja..da li dajete im poslije mlijeko?
    Trudim se svojoj svaki dan različito skuhati,da kasnije ne bi imali problema sa hranom,ali nikad se ne zna. Ujutro isto dajem uvijek voće sa žitaricama i jedva čekam da uvedemo od slijedećeg tjedna jogurt.. Još ovaj tjedan imamo batat ...onih famoznih 3-4 dana,pa ubacujem jogurt.
    Mislila sam polako slijedeći tjedan krenuti sa sirovom jabukoom. Ali sam mislila svakako naribano dati joj u npr. skuhane zobene pahuljice,jer ova moja ne voli zasad baš rukom papati. Ne zna šta bi  s njima,očito će biti neka fina guzica :)

Mislila sam navečer svakako žitarice sa mlijekom ,ali tako joj dati,da ustvari bude neka između večere i užine,pa da još pije navečer  prije spavanja mlijeko. Vidjet ću kad budemo krenuli.

Različite su naše bebe i zato i volim i jedva čekam da pročitam vaše postove.
    Eto moja sjedi ko velika,ali u kadi nema šanse,hoće da leži i uživa. Frikuša.
    Bude četveronoške,ali samo pleše..onako nestabilno se mrda naprijed nazad..pustim joj "mama voli bebu" i ona pleše četveronoške...jeste znali da najbrže možete oguliti krumpir i mrkvu,upravo na tu pjesmicu. Ritam je baš za guljenje.
    Puže još uvijek vojnički do igračaka i to je to,ne vjerujem da će biti od toga nešto,ali opet tko zna.
    Neće da stoji na nogama,ali se penje ,vrti na sve strane..jedna noga naprijed,druga nazad je naša omiljena poza.
    "ba-ba","ma.ma","ta-ta" slogove ne koristi...kod nje se sve završava na "e" ( kontam da tu igra ulogu mađarski jezik) najnoviji je "nje-nje-nje". Možda joj previše govorim "ne",.samo da ne bi pomislila da je ruskinja 

• Kriszta
    02. Studeni 2016. 11:27

Cure recepti su super.
    Htjela sam vas još pitati da li vi rižu kad skuhate,pasirate ili gnječite vilicom ili kako.
    Otkad sam zgnječila vilicom krumpir ( budala zaboravila da je jako suh) i dodala tikvicu,malena se gušila,zagrcnila više puta. To nam se dogodilo i sa pilećim prsima,pa sad nisam pametna,da li da krenem grubo miksati/gnječiti ili da još sačekam s tim,pa da joj pasiram do kraja.

Ivchi,Kamikazee jel vi za večeru koristite pahuljice koje se ne kuhaju ili ?
    Mislila sam već svakako izbaciti te rižine,prosine pahuljice,ali opet za večeru je to najjednostavnije.
    Koliko znam zobene se i moraju skuhati.

Nama isto tata bio slobodan 4 dana,tako da smo cijelo vrijeme bili na gasu,kontam da će danas malena umrijeti od dosade.

Mamasita kako je malena ,jel zubek izvirio?
    Halila malena ti je super..šalje pusu slatkica..ova moja samo to zna na grub način..uhvati mi obraze sa kandžama ( sva sam nekad izgrebana) i ugrize mi obraz i počupa mi kosu..tješim se da je to kod nje pusa.
    Svi su mi govorili u bolnici,a i patronažni da imam mazu. Pa jbt di je nestala?!
    Već dva dana mi ne, da ni preko dana da je uzmem u ruke kod uspavljivanja,samo mi kmeči onda. Pustim je u krevetić,jednom joj otpjevam pjesmicu i spava. Blago meni ,do slijedećeg zuba 

ivchi87
    02. Studeni 2016. 12:05

Kriszta tako i moj harambasa daje puse. Ubi me njegova ljubav. 

Ja dajem rižine pahuljice koje se ne kuhaju za sad, jer mi je to nešto nabrzaka. Ostalo imam žitarice sve. I kupila sam griz Hippov već pomiješan s mlijekom, fin je, ja bi ga pojela...
    Zobene svakako treba kuhati, i kada sebi radite. Inače nemaju svrhe. To mnogi ne znaju, nisam ni ja do trudnoće...

nasdva
    02. Studeni 2016. 12:30

Pozdrav,
    Mi budni od 5:30 zaspao tek u 8 opet.
    Obavili shoping u city centru žuta srijeda i popusti.
    Šta sam samo ja ljenčina koja radi instant žitarice. Kuham samo palentu i ponekad griz, ali onaj obični Frankov.
    Slinave grube puse i ja dobivam, a lice mi je zgrebano da su to strahi.
    U ponedjeljak se prvi put digao na noge u vrtiću. Posudili smo onu guralicu i za zakočila sam mu kotače stražnje. On se digao na noge i podigao na prednje kotače i gura. Mislim da ću ga uskoro lovit po kući. 
    Više manje svaki dan se igra s bratićem koji ima skoro 4god. I ovaj mu jučer da autić i on ga baca ispred sebe i onda dopuže do njega pa ga opet baci.
    Thanks za recepte morat ću počet printat.

nasdva
    02. Studeni 2016. 12:32

Netko je pisao da je Anaftin gel za afte. Ono o čem sam ja pisala je Anaftin baby

mamasita4
    02. Studeni 2016. 13:54

Kriszta,koji zub? Zar bebe trebaju dobit zube?pojma nemam. Mi to nemamo u familiji. Hahaha. Ma kakvi,nista od toga. Imam grintavo dite i tocka. Uostalom,povijest izlaska zubica nije na mojoj strani...
    Danas i mi bili do cityja nesto kupit pa ponjela hippovu malu kasicu od kruske. Pojela cijelu. Voli krusku i gotovo. Sutra cu korabicu. Ja je volim.

A kod nas nista specijalno. Spavamo ok,opet neki ritam imamo. Jedno budenje oko 4 i spvanac do 7. Ja hepi. Al po danu grintava,moze bit sama max 10 minuta na podu. I priotm mora svirat rozga. Ili ante cash. Inace ne valja. Plac. Moram je nosat. A ne moguuuuu viseee nosattttt. Boli me sve. Ocu na trening...a ne mogu....al doc ce meni dadilja pa cu sve! Bas se imam nac s njom u petak. Ja u petak sluzbeno opet na poslu! Al imam godisnji jos pa...moram se vratit 12.12.

Audrey,ne brini,mislim da nije do kruske...samo ti nastavi...

mamasita4
    02. Studeni 2016. 14:02

Ne znam vise sta ste pisali...
    Ah-ivchi-super slija!

E da, jel jos dajete prokuhanu vodu malenima ili obicnu? Mislim da se od 6mj moze iz spine....slavine...kako god hahahaha.

mamasita4
    02. Studeni 2016. 14:04

Ja sve miksam. Kazu,treba pocet gnjecit kad izgube onaj nagon na povracanje...mali mi je imao taj nagon sve do prvog zuba dakle 15mj. Ja miksala. Pa probajte koji put dati grublju teksturu pa ako ide ide...ako ne,opet smiksajte i gotovo. Moj danas zvace ko veliki mada je dugo jeo kasasto,dakle to nema veze....

mamasita4
    02. Studeni 2016. 14:05

Ivchi,sretnih jucerasnjih velikih 6mj!

TinyBabyToes
    02. Studeni 2016. 14:31

Eto nas, bili budni od 8 ujutro sve do 13.

Koliko dugo traju muke po vrištanju dok taj zub ne izviri???? Sad se probudila uz takav vrisak da se mačak prepao i pobjegao u kućicu, eno ga još nije izvirio. Trebalo mi 15min da ju smirim i sad je opet zaspala.
    Ako će ovo trajati još dugo poslijedit ću!

Mi smo danas papali palentu, tikvicu i malo mrkvice- oduševljena je bila. Tako je lijepo usta otvarala da se čak ni slinček nije zmazao :D
    Onda ćemo i sutra nešto s palentom napravit kad joj se tak svidila, baš sam ju napravila taman- ni prerijetku ni pregustu.
    I zgnječila sam samo s vilicom. Opet je još nakon toga pojela pol banane jer je vidla kak svekrići jedu, vrisak za bananom. Majmuna imam ne bebu.
    Sad sam ovih tj, dva miksala sa štapnim ali polako se vračam na gnječenje žlicom, tako smo i počele a i više joj se sviđa tak.

Mamasita još uvijek vodu prokuhavam jer nemam pojma do kad se mora. Ja ću biti sretna da više ne moram prokuhavat, pa procijedit od kamenca i tak u krug..

Moja je škta s pusama. Samo ih sebi u ogledalo daje. I nježna je, ne lupa me. Jedino kad je nosim me zna tako ušipnut za ruku da mi dođe da zavrištim.
    Ba-ba je i dalje najzanimljivija riječ, sad je krenula i da-da i ta-ta. Mama nula bodova.

Dnevno uspavljivanje ima novu foru koja se meni jako sviđa. Krenem je nunat, ona mi veli ba-ba i odguruje se od mene. Stavim je u kolica i sama se namjesti i zaspi. Bez riječi. Super. Iako da i moram nunat ne bi bilo tešeko jer ima samo dva dnevna spavanja, jutarnje po 30-40min i popodne od 2h

Nasdva nisi jedina, ja sam još gora. Sve te žitarice instant. Jedino sam rižu kuhala. Al mojoj se ni ne sviđaju te linove žitarice tak da na to mogu zaboravit. Moram u nabavku žitarica nemam doma niš od tih gluparija- amarant, heljda i proso :D

Ivchi slikica, nazire se neka kosica

S koliko mj se kreće davati treći obrok? Mene ista stvar tu muči kao i Krisztu. Pošto ona ide spat već u 7, klopa zadnju turu mlijeka oko pol 7, kad bi ja njoj večeru davala? Ili večera znači da ona mlijeko ne pojede? Jer raniji tip nije. Za sad smo prvi kruti obrok oko 11,12 a drugi bude oko 4,5..
    Ma.... dok dođemo do toga ćemo valjda izmjenjat ritam opet.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.