Ivchi što se odgoja tiče savjet koji sam dobila od frendice koja ima 2 djece jedno od 6 god drugo godinu starije od Lovre je DOSLJEDNOST ono što je mamasita napisala. Ako se nesmije onda se nikad i nigdje nesmije, jer su inače zbunjeni što iskazuju na ne lijep način. Inače njezin kikić (od 6 god) je jako lijepo odgojen
Ovo sto kazes Mamasita ja planiram provest u djelo svaki dan ali nikako. Danas npr me ispizdio, ostavim ga ljuta u sobi nek place, nakon 10 sekundi mi bude zao, primim ga, nosam, pokusam spustit nakon ne znam kolko vremena, opet pocne vristat. E onda umjesto da ga ostavim i budem dosljedna pocinje karneval, ja se pocnem derat, on se uplasi, ja sve ludja, jedva se nekak skuliram. Vecinom sam mu najbolja mama na svijetu, al ima dana kad sam najgora.
To za dosljednost sam citala isto, dobro, to jos nije proso voz nadam se jer ionak ne razumije jos. Ali pitam se di je ta granica. Koliko popustati i do kada i hoce li iz njega odjednom nastat cudoviste koje ce se bacat na pod u ducanu. Opcenito mislim da sam iz krivih uvjerenja i krivih clanaka i savjeta dovela se do ovoga da mi ne da zivjet. Nadam se da ce ovo prestat s puzanjem i da je to samo zato jer mu je dosadno obzirom da nije pokretan. Jer ukoliko nece to ce znacit da sam napravila iz njega cendravca koji ce cendrat stalno, samo iz razlicitih razloga ako mu se ne ide niz dlaku. Nisam vise uvjerenja da se bebu ne moze razmazit. Nisam nikad ni bila, samo su mi razni clanci zamazali oci.
Ivchi bome te ispizdio danas ha? U zadnjem postu nema ni vica, na rubu si
Mamasitin jako dobar savjet, hvala Mamasita ;) samo se treba toga držat uvijek u različitim situacijama uhh
ne znam koliko oni sada u ovoj fazi kuže/ne kuže (pa da se već od sad držim neke dosljednosti) ili je sve stvar neke navike.
Ovo kako ću kasnije izać na kraj s njom ću tad razbijat glavu. Iako se svako malo sjettim šta me tek čeka pa me jeza prođe.
Mia stvarno od početka zna sama se zabavljat i kad si razmislim jako je dobra beba, plače i vrišti kad je baš nešto, sad što više toga otkriva to joj brže postane nešto nezanimljivo i želi dalje. To mi i normalno. Kad bude ovako nepodnošljiva, srećom muž bude doma od 4 pa je njemu uvaljam samo da smirim živce.
Puknem i ja, najviše u rano jutro kad bi još spavala, zadnji put sam lupala po kindaču pa se ona jadna splašila, muž me potjerao da si popim srk kave u 4 ujutro a on ju smirio. Kasnije mi je bilo žao ko psu. I cijeli dan u bedari jer sam bila takva...al jbga nisam uračunljiva u pol noći.
p.s. jel smije sad već cvjetaču jesti? Negdje na kalendarima piše 7mj, negdje 8mj?
Moje ti je misljenje da se tako rode. I svaki dan sam sve uvjerenija. Al mozda sam u krivu...ne znam.
Problem je sta nama bude zao ostavit ih. I meni bude isto....al nema nazad...treniras njega,al treniras i sebe...mozda si samo umorna. Imas li ga kome ostavit malo pa da smugnes negdje na koji sat?
Da,sad sam opet procitala tvoj post Ivchi. Dakle,ostavis ga ljuta i odes i nakon 10sek se vratis...on vec zna (vjeruj mi) da ces se vratit i manipulira (grubo receno). Al oni stvarno pokusavaju ono 'ako prodje prodje'. pokusavaju izvuc korist
Ali ne da tebe zeznu nego da prezive. To je sve prezivljavanje. Probaj bit dosljedna od pocetka. Ako si ga ostavila,ostavi ga. Vrati se za deset minuta. Nece mu bit nista,nece se ni sjecat. Jel se ti sjecas kako te mama jednom ostavila 5 minuta da places? Ne. Stoga,sve ok. Treniraj treniraj. Trebat ce ti za poslije.
A to za bacanje po ducanu...ima metoda...al mozemo to kad malo jos odrastu. Moj mali je imao temper tantrume ali to je,kao i sve,bila samo faza koja je trajala neko vrijeme dok se nesrazmjer mogucnosti i osjecaja nije unormalio. I kako doslo,tako i oslo. A dan danas prije ulaska u ducan (bilo koji) imamo razgovor: Andrija,sad idemo u ducan i smijes uzet samo jednu stvar po tvom izboru. Ne dvije,ne tri,samo jednu. Ti izaberi sto zelis. ....i ja nemam nikakvih problema.
Tiny ja sam joj dala ( cvjetača+krumpir,pola-pola) sa 7 mj,ali joj je smetala,pa sam 2-3 tj pauzirala s tim i sad količinski malo dodam uz neko povrće ( npr.danas batat70%+mrkva+cvjetača+koraba) nije ni osjetila karfiol,pa ću polako povećavati količinu.
Ivchi svi mi puknemo,nemoj da te to brine. Ali ako smatraš da si prečesto nervozna i na svaku sitnicu planeš,onda ti definitivno treba odmor . Dođe trenutak,kad više ni psihički ni fizički ne možemo. A ovo za "dosljednost" se maksimalno slažem. To je i moja legica meni rekla.
Iskreno,ima par "slučaja" oko mene,gdje roditelji (mame) htjeli sve najbolje za svoje dijete i napravili ono najgore od njih,baš zbog toga što nisu bili dosljedni,nisu postavili granice i to dijete je bilo skroz izgubljeno..histerično,agresivno. Ali ti roditlji se nikad,ali nikad nisu zapitali,da li bi trebali nešto mijenjati?!
A mi stalno to radimo..jel dobro radimo ovo,ono..nisam to i to napravila,sigurno nisam dobra majka..čim razišljaš o takvim stvarima SI DOBRA MAJKA. Ne postoji savršena majka,ali postoji iscrpljena majka i to dijete osjeti..
Moja je cendrala tjednima,a ja sam pucala po šavovima,ali doslovno..morala sam izaći više puta dnevno na zrak,jer bih pukla. A kako je Mia reagirala na to...? Još više cendrala,da to više nije bilo podnošljivo..bila sam neispavana i to je dovoljno..kad si neispavana,nikako ne funkcioniraš. Nervozna si,bezvoljna..i nemaš strpljenja. Začarani krug :(
Nikad nije kasno započeti sa nekim stvarima..ali smatram da prvo moramo na sebi proraditi. Ja još uvijek imam posla sa sobom. Eto nervozna sam dva dana,a prije dva dana je počela Mia ponovno cendrati...ajmo reći da zbog zubi. ..hahah..da,zbog zubi!
A opet oni isto imaju takve dane,nekad jednostavno moraju cendrati,a mi moramo nekako naučiti ostat hladne glave. Lako je to reći.
Jutrek!
Probudila nas u 5,plač, valjda zub (ja se duboko nadam jer ak je onda joj opraštam), promjenila pelenu, obukla, malo igranje, jesti neće, malo nunanje i damenzi sad spava. Mamu ko šljivi, za mene je gotovo. Idem pijuckat kavu
Hvala Kriszta, onda ću s cvjetačom još pričekat. Ima još tikvica za završit :P
Bacanje po dućanu, vrištanje, histerija, agresija... kad se sjetim da me to možda čeka sve me jeza prođe.
Ne znam, nekako sumnjam u svoje roditeljske sposobnosti i bojim se da me sve to čeka nisam bila u okruženju ljudi s djecom niti sam bila do sad s bebama pa da nešto naučim i izvučem pouku.
Dosta sam slaba na suze pa odmah skačem na sve, jedino kad planem onda bolje da mi nitko nije u blizini.
Nekak se oslanjam na muža u tom, on je u svemu dosljedan i ne pale kod njega suze, patronažna kad je prvi put došla i vidjela kako on to sve pomno sluša i radi me pitala jel radi on u vojsci negdje
Zbog njega smo i uspjeli u tome da navečer sama zaspi u kindaču, njegovo je "plače? bude prestala" dok ja moram slušalice na uši stavljat da to ne slušam :D i eto sad smo došli do toga da navečer ju staviš spat u kindač i ona zaspi sama kroz 5-10min.
Da Mamasita, to si dobro rekla, prezivljavanje, morat cu se tog cesce sjetit. A i ima nesto u tome da se beba rodi takva (pokraj mene u rodilistu bila beba andjeo, a kod mene beba vrag, vec se tad vidlo, samo sam trebala narukvice zamijenit, fuckas ga sad). Al mislim da ima puno i u prvim tjednima, mjesecima, kako je Tiny (odnosno muz :D) napravila. Sta su to tocno tantrumi? Citala sam o tome, al sta je to, plac?
Sta je najbolje ja nisam iscrpljena (kad se naspavam), al sam psihicki umorna od takvog ponasanja. A to nemrem rijesit odlaskom na koncert jer ce bit takav i kad se vratim. Ma znam ja da nisam grozna majka, ja sve mame koje uopce sudjeluju na ovakvim forumima smatram dobrim mamama koje zele naucit kako biti jos bolje. Svatko pukne, to je normalno. Samo me strah da sam ja najtrezvenija i znam da je pretjerao samo kad puknem, danas bi vjerojatno opet isla linijom manjeg otpora, jer jebiga, tako mu malo treba da bude zadovoljan pa zasto ne radit po njegovom. E necu. Danas cu se okupat a on nek me gleda. I oprat sudje. I stavit rucak, i sve sta sam inacw radila dok spava. Javit cu vam kak je proslo, il otvorite prozore pa mozda cujete.
https://katalozi.net/lidl-katalog/lidl-katalog-neprehrana-7-11
Opet lidl za bebe, bokte bankrotirat ću s njim. Sad već tonu bodija imam, krećem kupovat veće brojeve 74, ni nemam ništa u tim veličinima (iako mi sve liči da ćemo 62/68 nosit do godine dana) :D
Al kombinezon, čarapice, e to bi trebala ulovit
Ivchi google kaže da su tantrumi izljevi bijesa :D
aha, to su sestrične imale ko male, bacale se po podu i lupale glavom o pod ak neš nisu dobile. Čudo od silnih nabijanja glavom u pod, normalne su sad hahahha
Ja ću ipak zatvorit prozore, radije ću tu pročitat kak je dan protekao
Pozdrav,
Dobro je već sam se zabrinula za Ivchi ali ima humora u zadnjem postu
U 5:15 popio mljeko, pa zaspao od 6-6:45 i evo opet se uspavljujemo.
Tata nam se sprema na put inema ga do subote kasno navečer što znači vidjet ćemo ga u nedjelju.
Sortiraj odgovore
Najstariji