Mamasita… ma iznenadit će te mala,baš zbog toga što se ne nadaš...meni je grintala tjednima i onda muk..izašao zub i milo dijete 2 tj. Sad opet grinta za popizditi..odbila mi opet mlijeko,ali je plakala da je gladna,nahranila je na žlicu,stavila u mlijeko žitarice,ne jako gusto,onako srednje tekuće. Pojela je sve,toliko bila gladna,ali vrišti na bočicu. Eh sad opet izguliti tjedan-dva do slijedećeg zuba,ali me drži ono između..ma milina od djeteta.
Nasdva nisi samo ti lijena...ja isto najčešće joj dajem,griz,palentu i zobene pah koje brže skuhaš od griza i palente. Kad imam fore,skuham rižu i to je to. Imam namjeru još ubaciti amaranth,proso..
Audrey probaj skuhati voće,ipak savjetuju skuhanje do 8.mjeseca zbog želučeka. Možda joj je sirovo voće preteško.
Tiny vama ide papanje ko da nikad niste imali problema hehehehe
Ivchi maleni je presladak.
Kriszta napokon je i nama svanulo sunce, al mi je zato u tih mj, dva oduzela bar pol života
E vidiš, i to sa odbijanjem boce radi već 2,3 dana. Gladna je, zgrabi bocu pa ju pusti uz plač i tako par puta dok ne krene jesti. Baš kao da ju smeta boca. A na dudu ne smijem ni pomislit.
Evo sad u tom smirivanju sam joj htjela dati dudu pa je još više poludila. Onda se stvarno nadam da je to zbog zuba.
Na žlicu se ne buni, to joj valjda i paše za meso?
i ja jabuku nisam kuhala... pojma nisam imala.. nek me bace na lomaču sad one fb kašice
Oprala i naribala. Al ok, sad nadalje budem, iako nisam primjetila da joj je išta smetalo :P
Pitanjeeeeee....Ivchi ili Audrey, kad dajete malcima kašicu? U biti, jel ju računate kao obrok ili dajete kao međuobrok? Meni prijateljica (9mj mali) još voće daje kao međuobrok, jedino popodne povrće kao obrok....Kao, mlijeko u 8, voće u 10, mlijeko u 12, povrće u 16 i mlijeko u 20. Ja se ne sjećam da sam tako malome davala, nego otkad bi pojeo kašicu, to sam računala kao obrok....Ne znam....
Ja sad maloj dam ujutro mlijeko u 8, voće u 12 (eventualno ako hoće popit malo mlijeka u 13 prije spavanjca), mlijeko u 17 pa u 20.30. I to je to.
Ovo pitam ekipu koja je još na jednoj kašici dnevno...
Ja racunam ko obrok, jedan dan mu dajem povrce (buuuuuu) jedan dan voce (mam mam). Al ga hranim cesce jos uvijek, ipak on manje vjerojatno pocica neg bi dobio bocice. Svaka 2-3 sata.
Voce isto kuham.
Trebam rupu opet. Nije on uopce sladak. Imam groznu naviku kad sam bijesna da stiscem zube. Vidim kak sam si ostetila gornju jedinicu. Al da ih ne stiscem vjerojatno bi morala u zatvor pa mozda bolje ipak zubaru.
Kakvo misljenje imate o odgoju, kada prestat udovoljavat svim prohtjevima, kada ga ostavit da cendra ako cendra stalno, kada ga ostavit da place ako vidim da place da nesto postigne?
On je stvarno zlatno dijete kad mu se udovoljava cijeli dan, i ja to radim sest mjeseci, ako je na rukama samo ce se smijat, jako je vesela i sretna beba ocito. Na podu kao sto znate ne zna bit skoro nista, ajde, nekako sam se navikla. Al pocinje me sad jeat u zdrav razum na svakakve nacine, neda da ga presvlacim, cvili ako mu ne dam da mi prolije vodu koju ocu popit, cvili ako ga spustim da ju popijem, to sto vi pricate da se stusirate dok su bebe u kolicima npr ja prasnem u smijeh, ja si nemrem ruke oprat kad dodjemo izvana (al doslovno, ja bebu ostavim na stubistu jer mu je tam zanimljivo, udjem, skinem se i operem ruke), cim udje u stan dizi ga iz kolica i tako. Svi misle kak je on prekrasna beba i stvarno di ga god dovedem se tak lijepo ponasa, ma ko bubica, al mene tako cesto natjera da se zapitam jesam li ja pretjerala i dal me iskoristava. Do kada trpit sve, a kada pocet uvodit nekog reda?
Mamasita kako si ti s malim radila?
Ah Ivchi draga, svaki roditelj radi kako misli da je najbolje i najbolje je da se vodi vlastitim instinktom...
Meni je s malim bilo vrlo vrlo slično. Valjda su glupi muski takvi hahaha. Gle, opet moje načelo umjerenosti. Rekoh: Mali! Mogu te nosat do neke mjere, možda čak i pinkicu preko te mjere...ali brate, neš mi živce čupat i neću hodat okolo prljava i smrdljiva. Dakle, kad god mogu, nosim te. Dakle, ne mora mi kuća biti bolnica (čista)....to ću kad spavaš. Ali da se moram oprat tu ti tamo - moram! To ti je mene muž malo naučio....ja stalno žugala kako se ne mogu ni oprat od njega. On bi mi uvijek govorio:kako ne možeš???? Pa ne mogu ga ostavit - plače! E pa šta?!!!!!!
Dakle, umjereno. Kad moraš na wc - MORAŠ NA WC.....stavi ga na pod da nema di past i odi na f***ing wc! Vrijedi isto za sve ostale životne osnovne potrebe....Naravno da nećeš ić plest džemper a on urla....ali majku mu.....
Još nešto sam naučila s prvim - ne dajte im da diraju nešto što im ne bi dali samo da ih zabavite i da ne plaču. Konkretno: upravljače, mobitele itd....Moj bi plakao, ja mu dam malo mobitel, ajde ne plači....On prestane....i sad sljedeći put ne možeš djetetu reći da ne može mobitel kad si mu ga dao prvi put. E sad ne griješim - maloj ne dam ni primirisat.....Dakle, kako napravite prvi put, morat ćete se toga držat! PA pazite šta radite ahahahahaha. To su sad načela odgoja mrvicu starije djece al ajde...željezo se kuje dok je vruće....
Dakle, po meni, umjereno....nemoj sebe dovest da skočiš s balkona. Stavi ga u sobu, zatvori vrata, neka urla, ti navij severinu ili balaševića. I poslije ga lijepo podigni smirena...bolje njemu, bolje tebi.
Netko pitao za city meni se isplati je Baby centar ima -15% a oni imaju Bambo pelene koje koristimo. Pa si odmah kupim mjesečnu zalihu
Sortiraj odgovore
Najstariji