Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nasdva
    17. Listopad 2016. 20:55

Mi imamo nekakav aspirator za usisivač iz Baby centra neki slovenski i da se ljepo rastavit i oprat. Da mu ne usisam nosić prije spavanja neznam kako bi spavao. Imamo usisavač kojem se regulira snaga tak da mislim da nije neki bed. Ne traje to dugo.
    Sad smo probali zaspat s projektorom imamo neki od Fisher i price. Njemu to dosadno kad ja mičem projektor pa se zvjezdice pomiču to još gleda, čim stanem on hop na trbuh. Kad ga samo ostavim u kindaču ne plače se nego se okrene na trbuh, pa nateže ogradicu ili ode na moj krevet. Uglavnom hop na trbuh i tulum. Čim ga smirim da leži u miru, 2-3 min kasnije spava. Naravno prije toga 10 min okretanja. Kako je bio bolestan zaspao bi kod mene u krevetu i sad sve ispočetka. Baš nam bilo krenulo. 
    Danas je muž trebao kupit i onaj aspirator koji se vuče ustima za po noći, jer ga usisivač skroz razbudi, a ona pumpica niš ne vrijedi. Vidjet ćemo da li ovo radi ili opet bačen novac. 
    Halila  super. Moj se diže samo kad se meni za majcu hvata dok sjedim s njim na podu.
    Večeras smo se sudarili glavama tj. on lupio po mojoj i da spriječim kvrgu i masnicu namazala margom. Ništa se ne vidi više.
    Da li se vaši klinci moraju s nečim igrat dok jedu. Lovro je prije imao žlicu sad mu je ne dajem jer ju gurne duboko pa mu se riga. Sad se igramo s poklopcima od kašica. Prvih 5-6 žlica mu ne treba ništa poslje nema mira. Kad smo tek počeli s kašicama bio je ok, u zadnje vrijeme se mora s nečim igrat ili viče i digo bi se dosadno mu.

• Audrey2016
    18. Listopad 2016. 07:06

Samo nemojte zaboraviti fiziološkom prije usisavača....
    Moja beba se ne igra ničim, a jučer je bila malo nervozna, jeli zub, pospanost....ne znam pa sam joj dala vezicu od dude. Prvo pri ruci bilo....dala bi joj zlicu ali me strah da se ne navode negdje s njom ili zdjelicu njenu ali uvijek samo jedna uz mene, iz koje je hranim. Dat ću joj neku drugu jer kažu da je dobro dati nešto sta se koristi dok dijete jede da zna,da je vrijeme jela, ne igre....zdjela, pijat, bočica, zlica i sl....
    Mene muči što mi jučer nije kakala...pojela je oko 5 manjih mrkvica s rižom, jeli to puno? Još danas su mrkvice, dodat ću im tikvice. Nr znam više sta otvara, sta zatvara.....

Sta vi bebacima držite u krevetu. Ja ne volim one ograde pa sam srorala rucnike i stavila uz rub da,se ne udari glasom ili da ne zaspne nona izvan kreveta...

• Audrey2016
    18. Listopad 2016. 07:07

Ovo za igranje je dok jede 😁

ivchi87
    18. Listopad 2016. 08:33

Nasdva ja imam ovo sta se ustima izvlaci. To je super kad je muz doma pa povuce, al ja imam premali kapacitet pluca ocito... izvucem i ja al ga svejedno cujem kako hropce... 

A ovo za kasljanje mi je poznato, on meni otkad je bio dva mjeseca kaslje kad oce na ruke pa kad pocne plakat jer je ocito skuzio da se ja ustrtarim. Al to je prozirno ko staklo pa kuzim da je fejk pa vise ne reagiram. Mucki manipulator napacenog naroda. 

Boze on se budi svakih sat i pol po noci. Kod mene svinja ewan i usred noci pocela radit. Stvarno ga je pretjero.

Ne znam ni ja sta otvara/zatvara, nek napise neka dobra dusa?

TinyBabyToes
    18. Listopad 2016. 08:45

Jutreko!

Ah hoće li se ikad vratiti ona vremena kad je spavala od 7 navečer do 6 ujutro bez buđenja???
    Opet tri buđenja, sve u sredini neko kmečanje pa tišina pa opet kmečanje u snu i tako. Glavno da zakmeči da se ja probudim i onda taman kad opet utonem u san eto opet neki zvukovi i tako u krug. Ujutro propišana pelena, mokra do vrata em od pišake em se zbuckala, em i oznojila.
    Ne znaš šta bi prvo

Nasdva pravi tatin sin, zajedno mamu zaj... hahahahaha
    Mi smo praktički tek počeli s normalnim hranjenjem pa ne mogu reći da se promjenilo nešto, ali većinom joj moramo pažnju privući. Kad sam joj davala bananu ona se igrala s korom, rastezala je na sve strane. Inače pred nju uvijek stavim dodatne žlice da se s njima igra, ali one jako brzo završe na podu. Zapravo sve šta pred nju stavim završi na podu :P
    Ove kašice šta smo jeli muž je palio i gasio svijetlo na upaljaču kad bi joj krenuli crvi u guzici pa se smiri.
    Mislim da ćemo svašta još nešto izmisliti s vremenom da je zadržimo u hranilici

Počela je oponašati. Muž, naravno da neke gluparije izvodi, prdi s usnama pred njom, ona ga gleda, kad on završi krene ona i tako se njih dva zabavljaju :D
    Lijepe stvari ju muž uči hahahahaha

Mislim da je lagano skužila puzanje prema naprijed, tj da će uskoro. Na prematalici jutros je otpuzala u rikverc tako da može viditi nacrtanog medu na podlozi. Stavim je u kindač i hoće doći do projektora. Kvrči nogice i odguruje se prema naprijed. Pa se mal prehiti na bok i tako je uspijela doći do njega :D

Audrey kindač mi ima samo dvije bočne strane rešetke, s jedne strane mi je ona ogradica, a do druge ne može doći (zasad) jer sam stavila banana jastuk tako da se ne vrti okolo :P

TinyBabyToes
    18. Listopad 2016. 08:47

Ni ja ne znam šta zatvara/otvara. Mislim da će nam Kriszta lijepi popis napisat ;)

Za sad znam da zatvara: jabuka kad malo odstoji (požuti) i banana. Kruška otvara. I dalje sam zaboravila

mamasita4
    18. Listopad 2016. 09:28

Amaranth otvara, mrkvica zatvara....u pravilu.....al opet, nije kod svakog isto....

nasdva
    18. Listopad 2016. 09:40

Lovru banana, krumpir, mrkva zatvaraju. Šljiva, kruška, tikvica otvaraju.
    E da i riža zatvara

• Kriszta
    18. Listopad 2016. 11:16

Helooouuuu cure:)

Toliko puno toga ste napisale,sve sam čitala,ali ovih dana je malena zahtjevna i malo spava,tako da dalje ni ne moram objašnjavati.

Pričanje,gugutanje: moja malena je velika pričalica od početka,dva dana ponavlja naučeno,ali večinom joj zanimljivo što sama smislila..baba,gaga već dugo,ali ostale riječi su neke dugačke. ( ma-ma,ta-ta NIKAKO NE KAŽE :) ) 
    Ja sam jako brzno počela pričati , i čitala i pisala sam prije navršenih 5 godina ( djed,tetka i ujak su profesori, ustvari djed je bio učitelj,tako da su se s nama oni igrali školu,pa smo brzo sve naučili,seka i ja) ali mislim da malena neće tako ,pošto od početka pričamo s njim na dva jezika (hrvatski i mađarski) mislim da će ona zbog toga malo sa pričanjem kasniti,ali nema veze!

Audrey  cure su već napisale,koje namirnice mogu zatvarat,ali isto tako to ne znači,da neka druga neće tvoju bebicu zatvoriti ili obrnuto npr.banana otvarat.
    Ja sam sve u svemu prvo uvijek uvela namirnicu,koja otvara (ako ne i dvije) pa sam onda mogla kombinirati sa namirnicom koja zatvara.
    Od povrća prvo uvela tikvicu,a od voća krušku,šljivu,marelicu pa tek bananu. Ali pošto uvijek kombiniram,malenu još ništa nije zatvorila..jedino kombinacija mrkva+krumpir je teže "izašlo"
    Danas sam joj dala bananu,ali sam skuhala zobene pahuljice (koje otvaraju) pa budemo vidjeli. Mislim da ne bi trebalo biti problema. Još sam dodala mlijeka (adaptiranog).

Arianu smo skroz koristili na početku i nikad se nije bunila. Do 3 . mjeseca,onda nam preko ljeta nije trebalo. Sad neki dan opet počeli izvlačiti sa usisavačem i urlanje ko da je vrag ušao u nju. Nije prehlađena,ali ću sad svaki dan koristiti,da se ponovno navikne na to. Ako se uopće može naviknuti.

Tiny bravooooo!!!!! Trud se isplatio. Ti samo daj joj slobodno dva puta dnevno,ako malenoj tako odgovara. Samo je bitno,da onda ne daješ istu namirnicu. Ma malena Mia te samo malo zekila,da vidi kad ćeš odustati.

Joj da...Crna zubiiiiiiić! Bravo :)
    Mislim da kod nas neće skoro i moram prihvatiti da ovih tjedan-dva je samo cendrava i amen!

Halila čestitam za kile! Vidim da ne odustaješ. Svaka čast.
    Ja sam isto htjela krenuti,ali...uvijek bude nešto pa krećem uvijek od SUTRA 
    Mislim da 6 kg viška ,više ni nije strašno,jel tako.
    Ako se dobro sjećam ti i Ivchi ćete danas uživati na večeri. Tko još slavi godišnjicu mraka skoro?!
    Mi ćemo u 11.mj i baš me zanima,kako će sve to moj muž isplanirati.
    Htjeli smo na večeru svakako,ali..malena sigurno neće zaspati svekrvi (živi ispod),a nisam sigurna,da ostavim joj,da li bih ja bila mirna. mama je nju već uspavljivala i hoće biti sa mamom,ali bi to onda značilo,da neće spavati kod kuće u svom krevetiću,a to još ne želim nikako! Noć bez nje,da se pošteno naspavam još ne dolzi u obzir!!!!!!!!.

0905
    18. Listopad 2016. 11:16

Lijep pozdrav i lijep dan zelim i mamama i bebama 

Evo da se javimo- maleni ima 5 mj, jos je na majci sisi i sve funkcionira tako super - tezak je 8.5 kg , a visok 70 cm  I sad cemo polako krenuti sa dohranom pa vas citam da vidim kako najbolje to izhendlati 

Al' zapravo imam pitanje vezano za vas mame - kada ste i jeste li dobile svoje prve menstruacije poslije poroda ? Znam da je to individualno i da mnogi govore da se zna dogoditi da menga ne dode dok god dojis, ali ne eto zanimaju vasa iskustva .

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.