Sleep regression=prvi korak prema ludnici.
Dobro jutro :)
Noć je bila ista kao i ovih dana. Već sam okrenula krevetić,čitala feng shui ..ne znam. Od bebe koja prespava noć sa jednim buđenjem(ali odmah nastavi),da može doći do toga,jer smo promijenili glupu sobu! Ne vjerujem.!!!!!! proklela sam dan,kad smo smislili ,da je prebacimo .Sad više nema nazad. U noći oko 3 sata dok je ona pričala u sobi i igrala se sa pidžamom i ovčicom ( eto sad barem znam za šta ovčica služi :) ) malo sam istraživala na netu. Naravno ništa pametno ne piše,nego ako je došlo do promjene,može sve poremetit i može trajati par dana ili jakoooooo dugo! Ali isto tako sa 6 mj se bebe boje odvajanja,pa može biti i to razog buđenja. I šta sad? Nisam pametnija to jedino znam.
Svugdje se spominje ,da će beba u noći kad se probudi jedino nastaviti spavati,ako se uspava sama. To znači da mama izađe navečer iz sobe i beba se na to navikne,jer ovako traži prisustvo mame ,da bi mogla zaspati. Ako ja navečer kad je budnu stavim u krevetić,ne ostanem tih par minuta dok ona zaspi,ova moja će se okrenuti na leđa i počet će se igrati,probala sam. Ona ne plače,nego je sretna ,što je sama i može partyjat! Mamasita ti si rekla,da isto ostaješ s njom u sobi,dok ne zaspi,ne?
Problem je to,što sam ja jako detaljna u svemu i nemam mira dok ne kontam koji je razlog ili kako to mogu promjeniti hahahahah
Jedino pozitivno u tome,što je od 8h navečer do 3 sata ujutro pojela 600 ml mlijeka!!!!
Tiny navijam za vas!
Audrey imam dva kalendara koje pratim,ali ne doslovno.
Šljivu sam 2 tj ranije ubacila,a brokulu mjesec dana. Ne gledam baš strogo kako bih.
Jedino sam se držala toga,da sam krenula sa žitaricama,pa kad sam sve uvela,nastavili smo sa povrćem+žitarice i kad sam sve riješila ( skoro nakon mjesec dana) tek uvela voće. I mala obožava povrće . Voće isto voli,ali povrće je na prvom mjestu. A inače su bebe teške sa povrćem,tako da sam zbog toga povrće forsirala. A možda ni nema veze kako namirnice uvodiš.
http://www.mamatataja.hr/wp-content/uploads/2014/12/Kalendar-hranjenja-dojen%C4%8Dadi.pdf
Kalendar je dobra,ali samo pratim namirnice. Ja npr. navečer dajem mlijeko samo,bez žitarica. I nisam sokove nikako dala,samo vode!
A drugi kalendar je na FB ,taj ti ne mogu kopirati,ali pošalji zahtjev za grupu " Domaće kašice za bebe" i odmah na naslovnici je kalendar. Taj mi je super!!!
Ninach stalno hoću komentirati . Ljubomorna sam na tebe! Toliko slobode!
Kriszta čitala sam i ja sad za san beba od 6mj na dalje. Naša sama spava dakle kojih mj dana, eto možda smo slučajno napravili dobro pa otišli spavat u dnevni prije nego je ona ušla u tu fazu pa se sad već navikla.
Ali... i moja lošije spava već kojih 2tj!!! Buđenje oko 11, pa 1, pa 4, i u 5 je budna skroz, nema šanse ju uspavat, a pospana je! I isto tako tražim razlog, pa jel zub, ili kašice ili što je sama u sobi. I baš ko za vraga se pogorša kad ja uvedem kašice i onda si povezujem gluposti, samo si slažem upitnike nad glavom!
Hoću reći da možda nije do toga šta je sama u sobi nego ste eto baš poterfili kad je i kod nje došla ta faza sa spavanjem. Koliko ćeš izdržati tako probavaj je naviknuti, ili baš probaj jednu večer da spavate po starom pa ćeš vidit jel bude bolja noć, tako ćeš znat jel do toga.
Ah, čitala sam da je sve bajno do 6mj, onda dođe taj skok i sve poremeti hahahahahaha
nama svekrici rekli da prvjerimo podzemne vode trebali bi i Feng shui
A kod nas ne vjerujem da igra ulogu odvajanje, jer samnom sama u krevetu nije zaspala nikad!!! Nikad od prvog dana! Osim ako je na meni spavala, ali to joj sad bome neću dati hehe
Hahahaha, evo smijem se, a smijesno nije....smijem se samo zato sto sam sve to prosla sa sinom i samo cu vam jedno rec: nema carobne formule! Prestanite se pitat zasto....jer cete obolit! Oni su dosli na svijet da nas uniste i to je to. Hahaha.
Cijelo vrijeme nesto ta djeca mijenjaju. I taman kad mislis - to je to - eto bas zavraga oni to promijene...ko je spavao vise ne spava, ko je jeo vise bas to ne jede....a mi sebe izludimo - pa kako, pa zasto, pa sto sam krivo napravila? NISTA!
Kriszta, dakle, nije soba kriva...ne brini...izdrzi jos malo, doc ce ona na svoje...sjeti se onoga - sve ce proc....vjeruj, sve prode... Ne znam kako vi, al mojoj soba bude totalno zamracena kad ide spavat inace nema sanse da zaspe. Ja je stavim u krevet i legnem pored nje u svoj krevet, tako da sam tu, al nema kontakta...tako i kad se probudi da je situacija nepromijenjena i da moze nastavit spavat. Nekad trazi kontakt, ja joj stavim ruku na ruku i odmah nakon 30sek maknem....
Ali, najgore vam je pitat se zasto i krivit sebe da ste nesto krivo napravili. To nema smisla. Radite onako kako vam dode taj trenutak i to je to. Samo nemojte previse mijenjat rutinu jer onda im je bed. Ali oni ce rutinu svakako mijenjat i sami...Meni je mali malo spavao, pa malo nije, pa opet je, pa opet nije...i sve tako....oni preko dana nauce toliko novih stvari, toliko toga ude u taj mali mozak da je cudo da nisu i gori nespavaci!
Drzite se. Ja i dalje sa troje djece....svi placu....ovo najstarije dijete najvise place. Pusa
Kriszta hvala! Već sam ja u grupi samo ne mogu naći tablicusamo popis kad sta početi...buni me mrkva tek od osam mjeseci? S njom neko počinje povrće..... a ovaj mamatataja je isto super. Ja sam isplanirala žitarice, povrće ,voce i onda kako ide sezonski uvoditi nove namirnice opet po tri dana. Viče neću kuhati pa ću viditi kako će reagirati, ako je bude mučio stomacic , kuhat ću naravno.
Žitarice nema druge nego uzeti kuhati i miksati .....samo proso je toliko sitan , nadam se da će to raskuha pa da ne treba blendat jer ne znam da će avent moći, ako ne tu je stapni :)
Ina zaspne na velikom krevetu oa je prebacim u njen, kad je puno muče zubici onda je pred zoru prebacim kod sebe. Spava mi super od osam,devet navečer do osam devet ujutro. Nekad par puta po noći jede a nekad (zubici) češće traži dudu. Ja sam bila pristalica da beba ide u svoju sobu a kako se rodila , mišljenja sam da trebaju biti uz mamu jer 9mj je stalno uz mamine otkucaje srca i onda se to odjednom promijeni pa je sad ona s nama u sobi i vidit ću do kad ....pratim je i tako djelujem, pokazalo se dobrim. Da kucnen od tvrdo , super je beba. A prvo su je grcici mučili baš, sad zubici.....
Ja bila na pregledu, sve super,zaraslo....lagano mogu početi s izometrijskim vježbama,po malo skroz jer mi je sve u koma stanju....mirovanje mišića godinu dana, samo sam šetala. Lagano trebam pokrenuti mišiće stomaka i ledja i za mjesec dana je mogu nositi malo duže i kolica podignuti.
E da, ovo sto je Ninach komentirala....ja sam JEDVA cekala vratit se na posao s prvim djetetom...svaki ponedjeljak ekipa dolazi na posao onako pokisla, kao "ajme grozno - ponedjeljak"...a ja bi uletila ko leptirica u ured! Ahahahahaha....A kad bi mi dosao petak - svi sretni, a ja ko tuzna vrba....ajme dolazi vikend......:-( Toliko o strasnim mamama.
E da i mislim se ubaciti koju hippovu kašicu, možda bolje i to nego kupovati u vocarama jer imam krumpir,batat, mrkvice u zamzrivacu, jabuke,selen,persin, par prasaka,blitvu..... ako bude i tikvica odlično....
Ma žene, pustite tko ce sta reci....izjadajte se ovdje iz sveg glasa
Moja spava samnom navecer se najede i samo ju il treskam malo il dragam po glavi i zaspi ne pada mi napamet ju stavljat u kinderbet jer svaka vam cast kak se tak naspavate nemam volje se stalno dozat na njeno ispadanje dude il meskoljenje. To za povrce...ja imam djete koje jede apsolutno sve i tikvicu mrkvu batat krumpir celer korabicu ma sve kaj god joj dam tak da hvala bogu nemam problema s tim. Ja moram pokucat u drvo nikad joj nis nije bilo dosad nadam se da i nece. Slj tjedan se spremam na pikicu trecu i luda sam vec al zato petak eh taj petak idem na masazu sat vremena jedva cekam jer se osjecam strgano bas
Ninachh, ne čudim ti se da ti paše maknut se malo. Ja bih nakon jednog cendravog dana pobjegla. Svaka vam čast što se još normalni. Lana je stvarno poprilično zahtjevna beba.
Kriszta, vi opet u problemima? Nadam se da je kratkotrajna faza! Nemam ništa pametno za preporučiti.
Tiny vama su kašice još muka? Mislim da je to ok, da još i to prođe bez problema, Mia bi bila presavršeno dijete. 😂 ova BLW metoda bi vam možda i mogla upaliti kad kažeš da ti iz ruke uzima hranu i trpa u usta. Daj ti njoj šnicle, a ne neke tamo kašice 😂
Nas isto ulovila neka prehlada, od petka kašlje i nosić curi. Zvala sam pedicu, rekla mi je da joj dajem sljezov čaj, podignem malo madrac i naravno, čistim nosić. Imamo borbe s kapanjem i čišćenjem nosića. Pokušavam i s onim na usisavač i s pumpicom... vrišti čim vidi i jedno i drugo. Trga mi se jako, jedva uspijem išta očistit. Noći su nam, unatoč prehladi, ok. Danas je bilo prvo buđenje u 5 i onda je još spavala do 9:40. Popodne je još odspavala dva sata i ručala krumpir, mrkvu, brokulu i piletinu. Pravi nedjeljni ručak. 😁 Osim prehlade, kod nas sve po starom.
Svima prehlađenima želim da čim prije prođe! ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji