Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    01. Listopad 2016. 08:12

Jutro cure,

joj mamasita drži se. Situacija ti je za poluditi. Nadam se da će tvoj muž brzo oporaviti. Držim fige.

Kod nas je situacija preko noći..hmmm..ne znam kako bih najbolje opisala..stvarno za ludnicu.Otkad smo je prebacili u drugu sobu.
    Zaspi ona navečer i onda nakon pola sata krene show,probudi se ,pa se vrti,pa traži dudu,pa zaplače,pa se prebaci na leđa..itd. traje do nekih pola 1. Znači između zaspi na 5-10 min. Pa onda poludim i nahranim ju,pa ona spava do 3h,kad opet sve ispočetka do 5-6h. Jučer se budila jedno 25 puta. Zaspi na 7-8 min i budi se. A pošto navečer više ne uspavljujem je na rukama,zato je ni ne vadim iz krevetića,nego zgrbljeno iznad krevetića nunam princezicevu guzicu..popizditis
    Danas sam je izvadila iz krevetića,a opet ništa...neće zaspati i neće..To znači preksinoć sam spavala sve ukupno 2,5 sata na 25 rata.  Bilo bi mi lakše da je u našoj sobi ,još bolje s nama u krevetu,ali sad ne želim popustit,jer onda sam gotova!!! Bolje ću se ovako mučiti...više ni ne znam kako funkcioniram ,pošto preko dana ne spavam nikad s njom,a kofein sam isto izbacila. Otkad sam ostala trudna ne konzumiram. I dobro se osjećam i nakon 5 dana. Samo čekam trenutak kad ću se srušiti. A Ivchi isto sam se ukočila. Cijela lijeva strana..vrat,rame ,glava..sve me boli,jedva držim malu..a za išijas da ni ne pričam. I onda mi sveki dođe kući s posla,kaže da je umorna i legne popodne i odspava 4 sata. Koji luksuz...ne znam više ni kako to izgleda u komadu odspavati 4 sata preko noći,a ne popodne.
    Danas smo budni od 5 i 15,da bi ona zaspala prije 7h,a nije htjela jest. Stvarno se nadam da neće tako dugo. Tako smo lijepo već uspavljivali u krevetiću i sad promijenim sobu i show!
    Ali se ne dam,kad-tad će proći i to!

A Ivchi ovčica smatram,da je super stvar,pogotovo za male bebe. Mi smo je kupili sa 6 mj i nisam ni očekivala ,da će mala pored ovčica sama zaspati. Ona je već velika beba ,koja već stvorila (ili ja sam joj stvorila) nekakvu rutinu,pa smatram,da se to ne može samo tako promijeniti. 
    Pošto smo krenuli na novi način uspavljivanja,htjela sam da ima nešto u krevetiću i da svira. Da se navikne na taj zvuk i da zna da slijedi spavanje. Nije doživljavala baš ovčicu,ali nakon par dana je već znala,da kad legne u krevetić i palim ovčicu slijedi spavanje. Ostajem uvijek s njom u sobi tih par minuta,ali barem ne traje pola sta-45 min kao prije i ne nosam je na rukama. Prvi dan nam je trebalo 50 min da zaspi,drugi 15 min ,treći dan 7 min..samo ne treba odustati. Probaj i ti Nasdva. Par dana ćeš se namučiti,ali se isplati.. Moja malena nikad nije prije zaspala u kolicima,a sad zaspi bez problema. Bili neki dan u šetnji, u roku 3 min je zaspala,u autu isto tako!

Malena spava u bodiju bez rukava i pidžami dugih rukava,preko prebacim dekicu i to je to! Grijanje fino radi,tako da joj nije hladno. A i ona mi se jako znoji kad joj je malo toplije,tako da moram paziti,da joj ne bude prevruće.

Audrey što se tiče žitarica. Bitno je da kreneš bez glutena ( riža,proso,heljda,kukuruz,amaranth,quinoja) naravno da je lakše sa pahuljicama (Lino,Hipp..itd) krenuti,jer se ne trebaju kuhati..ali isto tako možeš i u dm_u/bio &bio kupiti krupice i kuhati. Samo trebaš pripaziti .jer neki znaju sadržati u malim količinama  glutena. Traži pomoć od prodavačice.
    Po meni možda prvih par dana je stvarno bolje ove Hippove pahuljice stavljati u kašicu,jer svega bebač pojede možda par žlica. Ne isplati ti se kuhati,niti možeš takvu malu količinu. Ja još uvijek koristim hippove pahuljice,ali u nedjelju ću do bio&bio ,pa joj uzeti  sa i bez glutena .
    Ne znam kakav je taj aventov kuhač,ali skuhaš povrće i kad je gotovo dodaš pahuljice i to je to!

Ajme što sam neispavano detaljna! Bolje i za vas,da spavam,jer sam onda "kraća" 
    Pusek svima!

• Kriszta
    01. Listopad 2016. 08:23

Nasdva ..u jdnom trenutku ćeš primijetiti ,da se budnost kod Lovra se povećava između 2 spavanja. I moja je malena dugo se držala tih 90 min. A rijetko i sad kad baš ostane budna 3 sata,večinom smo na 2,5h.

Tiny ti ćeš taman fino svaku namirnicu "isprobati",barem ćeš znati kako malena reagira na te namirnice i onda će fino lijepo krenuti papati. Ne postoji nijedno dijete,koje nije počelo KAD TAD(naša najdraža riječ ) jesti! Očito se moramo namučiti malo s njima i oko spavanja,papanja..ma tko je vidio savršeno dijete?! 

P.s.Ivchi bilo bi vrijeme,da nam napišeš neki dugački post..a da ga ne obrišeš :))))

Ninach situacija? Jeste bili kod pedijatrice na cijepljenju?

Ninachh12
    01. Listopad 2016. 08:27

Kristza-suosjećam u potpunosti, moja je i dalja takva, nikad se nije ni smirila. Za razliku od tebe, mi smo svoju nakon 6 i pol mjeseci spavanja u kindi prebacili sebi u krevet (oh koliko sam puta rekla da nikad neću -.-), ali ni to ne pomaže, noćas je možda odspavala 3 sata u 30 rata. Ma užas, izluđuje nas, muž i ja smo rekli da ćemo završiti na psihijatriji, to je uistinu nenormalno, dajem joj cicu svaki put kad se probudi vrištajući, ali ma kakvi. Reći ćete da sam grozna majka, ali meni je na fakultetu bilo super! Cijeli dan pijem kavu, zafrkavam se sa frendovima, bez ikakvog stresa, ma fantazija. Ja sam se odmarala na faksu. Jedva čekam da krene praksa za tjedan dana. (stvarno sam grozna mater, ali brate mili ovo dijete je nenormalno-i nitko mi ne može reći da je normalno da ona cmolji 24/7 bez ikakvog razloga)
    Uf, izjadala sam se, raspisala..a danas sam se ustala bolesna, glava ko balon, nosi i uši začepljene, svi zglobovi i mišići bole, a moram se brinuti za nju. Samo molim Bofga da se što kasnije probudi sada.

Ivchi-također susosjećam s gljivicama, još uvijek ih vucem! Sad sam preko kolegice u bolnici naručila rojazol oralni gel, ne mogu dočekati da stigne. 

Moja spava u dugom bodiju/hlacama i pokrivena dekicom, stavljali smo ju u Lidlovu vereću 77 cm jedno vrijeme, ali pošto se nikad ne otkriva dok spava onda mi se neda stavljati ju u to.

Kod nas u Lidlu u 11 sati nije bilo doslovno ničeg. A ja se veselila štramplicama i majčicama.

Ninachh12
    01. Listopad 2016. 09:21

Audrey, mislim da bi mamasita ima vise posla s muzem dok bi ga dovukla do kreveta nego s malim i uspavljivanjem :P

ivchi87
    01. Listopad 2016. 10:26

Kriszta ovo za ukocenost... pa strasno. I meni ti to traje od proslog cetvrka, puca mi vec pomalo na depresiju. Al moram ipak rec da sam uspjela malo ga odviknut od nosanja. Al i to manje sto ga nosam je previse ocito. A najvise od svega mi tesko pada sto ne mogu otic ja u kupnju malo odmorit mozak jer ne mogu vozit. No dobro.

Ninach sta bi to bilo grozno, pa ima mama koje su primorane ic radit u toj dobi... fakultet, posao, sve su to obaveze. Falabogu da se uspijes odmorit tamo kad je takvo stanje. A za rojazol se ne nadaj puno. Meni niskoristi. Al mozda tebi bude, da bar... jeeeeeeedva cekam prestat dojit. Eto sta je grozna mama :D

Jeste vi zene iz zagreba jucer cule nesto da je grunulo oko 14h o cem nema nigdje nikakvog zapisa? Moji su svi culi, od maksimira do svete nedelje.Valjda nije krsko oslo u zrak pa skrivaju, deca ce nam imat 36 kila s godinom dana, ko ce ih onda nosit bokte. 

Evo javlja mi praznu bat, stisnem posalji prije nego sve pobrisem opet :D

Mamasita, mojem tako svaki vikend nesto, boli trtica, boli trbuh, boli zub, a mene boli briga.

crna123
    01. Listopad 2016. 13:03

Vjerojatno je opet bilo nekakvo probijanje kak imaju te vjezbe i tu se na jarunu sve zatreslo. Ja mogu rec za to nosanje odkad sjedi da sam se pre-po-rodilaaaa. Stavila sam sportski dio na kolica i u njima sjedi kad idemo nekam i ne buni se nista a u onom jajetu nije mogla ni 10minuta bit. 
     Ma svi oni moraju jest bas tak kak kazes kat tad!

TinyBabyToes
    01. Listopad 2016. 13:15

Pozdrav mamice! :D

Uh na brzinu pročitala, nešto mi je valjda ostalo u glavi heheh
    Dakle jučer ju ostavali standardno na spavanju, otišli malo na kavicu s vjenčanim kumom, i popim si dvije male pive, satralo me, tek me sad prestala glava bolit! Da dve od 0,33 naprave takvo stanje u glavi, nisam više za alkohol izgleda hahaha 
    Mislim si sreća da je tamo spavala kako bi noć preživila, eto kakva sam ja nemajka

Ninachh uživaj na faksu i kavicama! Treba malo odmora, pogotovo kad je tako non stop! Svaka čast kako vi to durate!
    Muž i ja bi nakon takvih noći poubijali sve oko sebe valjda... Jedna koma noć me izbaci iz takta :/

Sad nek vele da sam nemajka, volim ja svoje dijete ali uživam kad je ovak odvedemo na spavanje kod svekrića, odmorim se malo :P
    Iako moja nije tako teška, stavrno je dobro dijete, zaspi sama preko dana gdje god ju staviš, kako god ju uspavam. Ponekad na rukama, ponekad direkt u kolica i spava.

Navečer isto kindač, sama zaspi. joj ne smeta šta je sama u sobi, valjda jer smo tako već kojih mj, dva napravili. Tako da Kriszta doći će i to na svoje.

Igramo se skupa, ali se i sama može zabavljat, ne traži da visim kraj nje cijelo vrijeme, tako da mogu i po kući napravit šta treba a i na wc sam slobodna :D

Ivchi sesvete...niš nisam čula! ahhahahaha
    Al ajde, pred prozorom mi bageri kopaju i postavljaju kocke pa nije ni čudo da nisam ništa čula

Oblačenje za noć... moja se isto brzo oznoji ako je obučem pretoplo. Ima bodi dugi rukav i stavim je u ljetnu vreću i sad je prekrila poplunom, eto ti nje preznojena. A noć 7 stupnjeva. Tak da sam zbunjena kako bi je obukla za spavanac.
    Kod nas je dobro preko zime, nije presuh zrak, ok, mi stalno luftamo, grijanje ne stavljamo na najjače, čak nam i gazde kupili onaj odvlaživač zraka, toliko o tome koliko kod nas vlage bude.
    Još nismo grijanje palili.

Kašice ne trebam ni spominjat... Pomak ništa. Jučer mi je otela čokoladu iz usta i brzo sebi u usta i cucla. Uzmem joj, ona u plač. Vidim imat ću budućeg ovisnika o čokoladi
    Dakle u tom je problem. Ne želi na žlicu, želi primit u ruku i jesti sama. A šta joj mogu dati tako sad još kad nema ni zube i nema pojma jesti.  Mislila možda bananu komad dat da liže ali me strah da ne otkine komad pa da se ne zahlikne i sl.
    Kriszta vidiš kak me mala zaribala od mojih planova da idem prvo sa žitaricama, pa povrće pa voće. Nakraju sam sve zbrda-zdola radila, nudila sve i svakako hahahhahaha

To je sad šta sam zapamtila, odo do svoje male ne papalice

I kad će više taj zub provirit da napokon mogu reći da je sva plačljiva zbog zuba hahahhaha

TinyBabyToes
    01. Listopad 2016. 13:15

Ajme meni koliko post

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.