Nasdva - nas još uvijek nosek zeza, kapam i izvlačim s onim za usisavač, noćas se probudila samo jednom za klopanje u 2, tako da mislim da ide na bolje.
Ujutro bio pun, opet sve posisala. Ne vidim drugoriješenje za sad :/
Nadam se da je samo prehlada i da još danas, sutra i prođe.
Jutro cure,
mi smo na početku imali jako puno problema sa nosićem i disanjem. HB iza nas je to. Ali nema šta nisam probala. Išli smo na inhaliranje kod pedijatrice i na kraju smo skoro kupili inhalator.
Moja nije bubana,ali ako vam nešto znači,spavamo preko noći ko da je! Živi užas...al ajd..vjerujem da je promjena tu igra veliku ulogu (druga soba) Proći će i to!
Počeli smo malo ranije sa kupanjem,jer je malena tako tražila. A i nama odgovara,vani je već u 19h mrak,ni ne možemo biti više vani u to vrijeme.
Ninach ja stavljam mlijeko ,kad još uvijek malo pije mlijeka. Uz voćnu kašicu obavezno,jer joj je to preslatko,pa joj odgovara tako. Uz povrće kako kad. Sve ovisi kako skuham povrće i koliko vode ostane u čemu sam skuhala. Npr. ako sam miješala 3-4 vrsta povrća onda nekad ne dodajem ništa (ni mlijeko,ni žitarice) jer je već i ovako bogata kašica. Nekad dodajem samo 30 ml,a nekad 60 ml. Više od toga ne. beba od 6 mjeseci koja ima 2 nemliječnog obroka bi trebala 600 ml mlijeka popiti u 24 sata. Moja popije ujutro 50-60 ml,jer u noći se kasno budi,pa još ujutro nije gladna. Pa onda jednom popije 130 ml i navečer 130 / 170. To je premalo. Preko noći večinom popije 150 ml,ali na to ne mogu računati,tako da ja kad god mogu dodajem mlijeko u kašicu.
Malo sam čitala o žitaricama i eto,ako nekog zanima preporučuju sa glutenom uvesti do 7,mjeseca (po novom).Svakako ću ovih dana do bio&bio,pa budem vidjela šta se nudi.
Tiny očito tvoja malena ne voli ŽLICU.
Jel se inače igra sa žlicom,na prazno mislim? Jel voli to?
Možda ćeš morat praviti gušću kašicu i davati joj plastičnom vilicom
Ma kakvi... kad joj dam žlicu da se s njom igra isti tren je baci na pod. Da može naradije bi ju pretrgala na pola
Možda bi trebala naći neku manju, tj. užu, kraću i pliču. Ova joj možda velika pa joj ne paše. Iako je to već druga žlica koju sam kupila. Idem na treću hahahaha
Više se ni s mlijekom neću zamarat. Koliko pojede, pojede. Tak i tak se opet noću budi za jest, nema mi spasa hahha
Htjela sam pitat... mi smo još na Nan Pro 1. Kad se treba prebaciti na dvojku???
Čitala sam malo po netu, pa sad kao da se dvojka koristi za kašice i postepeno daje. U čemu je razlika? Treba li sve obroke na dvojku ili?
Ja imam dve tako zgodne zlicice keramicke, lijepe male zaobljene, ovaj moj ih obozava lizat pa cu ga s tim i hranit. Al nemam pojma otkud mi to,ja mislim da su dosle u kompletu s nekom salicom...
Inace pise kak prehlada zna trajat po 15 dana kod beba... i u onom postu obrisanom sam i napisala kak planiram sutra u kemigu kupit difuzer za etericna ulja pa mu to malo pred spavanja palit sa ravensarom i eukaliptus radiatom...
Ako ce mi trebat mlijeko za kasice planiram s AD om jer se ne zelim izdajat. Hocu smanjivat kolicinu mlijeka polagano. Pun mi sesir i dojenja i gljivica i boli...
Ninach kako ide na faksu, jel uspijevas sve?
E jel na kraju treba muz ic samnom produljit porodiljni? U zg...
Mamasita kad lreces radit?
Ovaj dio s eteričnim uljima te nisam shvatila
15 dana???? Ajme meni pa tko će to izdržat??? Ja ću otići do pedice ako se stanje pogorša. Za sad vidim da nos mannje curi, ali su sad pak žuti šmrklji, nije više samo slinavo. :/
Ne treba muž s tobom na HZZO, ali treba sa HZZO-a uzet papir koji on mora potpisat...
Ivchy ako oba dvoje radite da. Ako ne radis ide automatski pa ni nemoras ic. Ja sam rjesila to sam se nes ispuni i bok
I da. Ne znam jel sad zbog nosića to ili je bio ovaj skok sa 6mj, ali promjenila je način spavanja.
Sad ima ujutro spavanje od pol sata i dva duža spavaja od 1,5-2h. I to se sama uspava, više joj ja ne tebam. Vidim ju da se trzne nakon pola sata, ali okrene se na bok i nastavi spavati.
I budnost se promjenila, sad bez problema bude budna 3 sata.
A ja se ko kreten trudim uspavat ju nakon 2h kako je bilo prije, trebalo mi dva dana da skužim da ne ide više
Jedino se još uvijek drži večernjeg spavanja u 19:15h :D to ne mjenja hahhahaha
Jučer se probudila u 5 popodne, mislim si super, bit će budna sigurno pa ćemo kasnije ići spavat napokon, kad vraga... Vidim do 6 da je nastala nervozna, brzo okupali, očistili nos i zaspala ona po svom.
I počela je mačku primječivati! Sad kad ga ugleda okrene se puzajući za njim za 180 i veselo mlatara nogama i skvići :P
Jadan mačak, ne zna šta ga čeka
Tiny vis kak se promjenilo :) meni je u 8 kupanje u 9 boca i zaspi oko 9 i 15 i taman jos se ne mjenja zasad. Al ovo za budnost super ja dobim sam sat i pol dobrog ponasanja onda cendra iza tih sat i pol i vidim da joj se spava uzmem ju u ruke i za min ona spava i tak oduvjek..
Daa moja odavno psa gleda samo nju gleda di je ona tu je i njen pogled isto tak vristanje smijanje sam kaj joj nedam da ju dira bas jer ju cupa a imam pudlicu pa joj dlake pocupa 😂
M ikako ja maci od hippa proso i heljdu...jeste li uzimali od Lina?
I znam da smo pričali ali trudnicko pamcenje....kuhatw li voće? Većina kuha a Dr rekla da se tako ubijaju vitamini, na temp preko 50? Ja imam aventov blender kuhalo na paru pa ne znam na kojoj temp on funkcionira
Našla u dm čisti proso i heljdu i amart i svašta ali kako s tim? Ili da tražim dalje ovo gotovo?😯
Sortiraj odgovore
Najstariji