Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kamikazee
    28. Rujan 2016. 21:14

Mi rucamo povrce uglavnom, navecer zitarice. 

Ovaj tjedan sam uvela jabuku pa smo za rucak imali jabuku/krusku, sok ocijedila nakon kuhanja na pari, napravila pire od voca. Navecer na tom soku napravila palentu i dodala malo vocnog pirea od rucka, sve smazao! 
    Htjela sam gris uvesti ovaj tjedan, al kako se razbolio nisam htjela jos uvoditi i jaki alergen. 
    Sutra mislim da ce teletinu jesti...

• Kriszta
    28. Rujan 2016. 22:18

Ninach kod nas sve skoro kao i kod Nasdve prijepodne oko 11h voće i to obavezno sa mlijekom i žitaricama. Onda ide mliječni obrok oko 14-15h i u 17/17:30 povrće isto sa mlijekom i žitaricama.Kasnije kad budem ubacila mliječne proizvode,onda ću povrće prebaciti za 14h,a mliječne u 17h.
    A što se mlijeka tiče,ja sigurno neću nikako prije 12 mj. Legica uvela maloj sa  7 mj,mala na sve živo alergična,a legica si to nikako ne može oprostiti. I da ne znam za njen slučaj,opet ne bih. AD je najsličniji majč,mlijeku,tako da s tim ćemo ići do kraja. Mi isto još koristimo jedinicu,na dvojku ćemo preći,kad mala bude spremna,jer je i jedinicu teško prihvatila.
    Zato sam vas i ja pitala za žitarice sa glutenom,jer su alergeni i treba paziti s njima. Nigdje ne piše točno s koliko mjeseci se treba uvesti. Samo pišu da se može sa 6 mj ,ali ne moramo se žuriti s tim. Isto tako piše,da nije dobro ni prekasno..pa sad! Nisam pametna,

Crna : zob,ječam,raž,pšenica....itd

A što se mesa tiče,još malo ćemo pričekati. A Nasdva da miksaš meso skroz na sitno?

nasdva
    28. Rujan 2016. 22:55

Kristza nisam miksala meso nego sam ga nožem isjeckala skroz na sitno (sitnije od šećernih mrvica za kolače) budući je bilo pileće bijelo meso rezala sam kontra od onog kako se meso inače razdvaja.

nasdva
    28. Rujan 2016. 23:03

Kriszta što se glutena tiče kao.samo im treba dat da probaju i ako im ne smeta povremeno samo ubacit u jelovnik. Nisam još odlučila kad ću ali mislim da je najlakše griz napravit na ad pa tako. Keksi uglavnom imaju dodan šećer (što ja Lovri ne bi davala) ili.ako je petit onda su i masni. Po meni nepotrebne kalorije.
    Ja njemu ni žitarice nedajem na flašicu nego na žličicu kao kašicu. Kad je flašica onda je samo mljeko. To "pojačano " mljeko mi nema smisla. A ad mu dodajem u žitarice i onda je to gusta kašica.

TinyBabyToes
    29. Rujan 2016. 06:46

Jutro!
    Pa ja kao da sam otisla na SF forum, nista vas ne razumijem 😂😂😂
    Zbilja cu morat pattonaznu ili pedicu zvat za to uvodenje dohrane. Do kad se nebi trebala brinut? 😱

Jucer smo uspjeli pojest kasicu od mrkve i jabuke. Drzala je u krilu i jedem kukuruz a ona mi ga cupa iz ruku i hoce jesti. Kak ja jedem tak ona otvara usta i prati kukuruz.
    Uzela kasicu i na prevaru je pojela sve. Globala je kukuruz u mislima 😂😝
    Ok, kuzim da ona zeli jesti konkretno kad ugleda nesto umjesto zlice al sta kad ne moze jos.
    Budem je tak samo varala hahhaah

nasdva
    29. Rujan 2016. 07:30

Pozdrav, 
    Nas je cijelu noć budio začepljen nosić.
    Da li je koja od vas razmišljala o slanoj sobi? I smijz li uopće ovako mali u slanu sobu.

Kamikaze rekla si da imaš inhalator. Koliko dugo i koliko četo si ga inhalirala?

Ninachh12
    29. Rujan 2016. 07:50

Ja sam kukuruznu krupicu kuhala na vodi u kojoj sam skuhala voce i onnda pomijesala s tim vocem. Nedavno sam izbacila rizu/proso iz kasica jer eto..ne znam..
    Zasto mjesate sve kasice s mlijekom? 

Ja sam svojoj jucer smiksala batat i mrkvu i kasica je uistinu preefina, ali ona nije htjela, danas cu joj staviti malo svog mlijeka.

Ni ja ne stavljam nista u bocicu jer mi dojimo i dalje :P

Mislim da cu joj kao drugi obrok nekad predvecer uvest rizu/proso kao kasicu na svom mlijeku. Opet izdajanje. Uzas.

Ja obozavam slanu sobu, ali mislim da ona nejde prije 2 godine, a mozda sam i u krivu..

ivchi87
    29. Rujan 2016. 07:55

Aj u pm sve mi se zbrisalo opet, cijelu litaniju sam napisala o svem na svijetu kvragu i odem po ovaj link i refresha mi se stranica. Nu vam vrazji link barem :D

http://www.cybermed.hr/vijesti/rano_uvodenje_jaja_i_kikirikija_u_djecju_prehranu_smanjuje_rizik_od_razvoja_alergije_na_njih

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.