Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    crna123
    26. Rujan 2016. 14:12

Sretan polurodendan!!🌸💐
     Stvarno se vec dugo boris s njom al kad tad ce uzet ne znam dal da probas da bas ogladni joj dat? Nemam nikakav savjet bas u vezi tog :( i moja je na pocetku navecer bocu popila oko 140 a sad 240. Ocito joj se mlijeko svida :) vidim kad mi je u krilu naslonjena da se odsloni i tako sjedi sama u mom krilu. Mislim necu joj sprjecavat al ak moze da ju pustim?

TinyBabyToes
    26. Rujan 2016. 15:03

Sa 6mj i dalje..... koliko bebe spavaju i koliko dugo budu budne preko dana?
    Inače moja ima 2h budnosti, pa spavanja većinom budu 2x po cca pol sata, i jedno duže spavanje od 1,5-2h.

Ali danas mi je malo čudno samo spava? Zato i jesam po netu cijelo vrijeme
    Hoću usisavat nemam kad hahahaha

Ujutro zaspala ajmo reći od 8, pol 9 pojela zaspala dalje do skoro 11. Bila budna 3h, i sad spava već sat i pol.

Jel to previše? Pa nemre mi pomješat sad dan i noć, šta ne?

crna123
    26. Rujan 2016. 15:42

Da al ja nju ne pridrzavam i kad ju stavim na ravno sjedi.Moja ti i dalje svakih sat i pol po pol sata 45min. U zadnje vrijeme zna prek sat vremena.

• Kriszta
    26. Rujan 2016. 18:31

Tiny mislila sam smanjiti za 30 ml...ali ako malo jede i ovako,probaj je nahraniti s mlijekom pa poslije nuditi..i kad napokon prihvati,onda postepeno smanjiti mlijeko..joj ne znam! Ja bih tako probala,mada kad ova moja nije htjela mlijeko piti,probala sam sve živo,ali nikako nisam uspjela. Jednostavno oni odlučuju kada i kako :D
    Moja ujutro nakon što se probudi ,bude budna 2,5-3 sata i prvo spavanje je od 30-45 min ( rijetko duže)
    onda isto tako budnost od 2,5-3 sata ,pa spavanac od sat i 15 min do 2 sata i onda budnost otprilike 2-2,5 h pa spavanac od pola sata i onda bude budna 3-3,5 sata dok ne ide u krevetić spavati do ujutro. Mislim da to nije nikakva velika razlike,postepeno se mijenja to sve...ona tako počela spavati od nedavno. Prije toga 3-4 puta po pola sata,nekad i manje...o daaa..i ta fza nam je dosta dugo trajala,ali eto .. prošla napokon!

TinyBabyToes
    26. Rujan 2016. 18:43

Tvoja Mia dugo bude budna moja nakon 2h već krene lagano davit heheh
    Ali tu je sve nekako.
    Prvo spavanje kratko, pa jedno dugo i zadnje opet pola sata. I onda bude budna od 3,4 sve do spavanca u kindaču, oko 7. Ne miče se sa svojih 19:15

Probala sam opet kašicu, oko 3 kad se probudila. Posjela je u krilo i za stol.
    Malo "finger food" pa kad to hoće onda uvaljala žliicu i uspjele smo tako otegnuti do pola staklenke. Dakle više jede oko 3 nego u 11 kako je savjet u onoj knjizi Sretna beba...

Hm, ako neće ići probat ću sa smanjenjem mlijeka prije kašice. To ću ostaviti kao zadnju opciju kad i ovak slabo jede :/

• Kriszta
    26. Rujan 2016. 22:09

I moja davi nakon 2 sata,ali to kod nje ne znači da će i zaspati :)

Kako se toga nismo sjetile???! Pa vidiš,možda joj ne odgovara ujutro. Svaka beba je drugačija. Iako stručnjaci tvrde da je idealno uvesti dohranu oko 10-11h,to ne znači da svakoj bebi odgovara tako. Moja npr.poslije dohrane jednom samo popila mlijeko i nikad više..a oni tvrde da skoro mjesec dana još odmah poslije dohrane,treba nuditi mlijeko. E pa moja nije htjela i šta sad!?!
    Jednostavno,možda ona poslije jutarnjeg buđenja treba 2-3 obroka mlijeka. To sam negde čitala,da svaka beba napravi si nekakav raspored i tako se i hrani. Npr.neke više jedu popodne,neke prijepodne,a neke preko noći. Ti samo prati nju. Kako si se super sjetila nuditi popodne. Ako hoće,daj joj popodne. Ionako ja osobno smatram,da je svejedno u koje doba dana ćeš nuditi novu namirnicu. Možda kad duže spava,je raspoloženija. Krivo radimo (tu prvenstveno mislim na sebe) što se držimo toga "kako bi trebalo biti" ,što stručnjaci tvrde da TAKO MORA BITI,JER JE TAKO IDEALNO!
    Još smo neiskusni,ipak nam je to prva beba,a sa drugom ćemo imati nove "probleme".
    Ali vjerujem,da i hranilica igra ulogu,jer ova moja se baca iz jajeta. Više ni tamo ne želi biti za vrijeme hranjenja. A hranilicu smo dobili i mislim da je premala za nju.

nasdva
    26. Rujan 2016. 22:22

Tiny nemam nikakav pametan savjet, ali Lovro otkad ne jede u viperu nego za stolom u hranilici ljepše jede treba mu žlica u ruci i koja čašica da se malo igra.
    Imamo onu hranilicu koja se poslje rastavi na stol i stolicu ali drvenu i prevelika mu je. Kupili smo onu putnu koja ide na stol i to mu je super. Još ako se potrefi a trudim se da da i mi jedemo kad i on sve pojede.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.