Evo ovako, ja sam odlucila da mu sad necu davati par dana D3 i cekati hoce prodjelovati nove kapi za grceve tzv. Peroviceva muckalica, onda ako to prodjeluje nastavljam s D3, ako ne prodjeluje zvat cu pedijatra. Mora postojati neka alternativa jer ovo je stvarno mucenje dijeteta.
Kamikazee mogu zamislit scenu hahahaha
Moja i dalje kaki ko grlica, ni sama više nisam pametna kad da joj mjenjam :D taman zamjenim lijepo čista guza, evo ti nje za 5min opet! Čim se probudi, dok jede pa još malo nakon jela, paket pelena se troše brzo kod nas!
Ja jedino do dućana idem bez nje dok muž čuva, a kad ćemo nas dva solo na kavu ne očekujem tak skoro i pomirila se s tim. Jedino znam nekad biti ljubomorna na muža kad ode na kavu al neka ga :D
Bila nam danas patronažna, još jednom spalila pupak, valjda će sad biti dobro napokon! Već me počelo lagano nervirat, sve radimo kako treba čistimo i sve pa neće i neće. Sad izgleda dobro neka tak i ostane.
Vidit ću šta će sutra pedijatrica reći za te kapi i šta će meni preporučit...
Kriszta moja zna "čudno disat" sad ne znam jel to normalno ili sam samo paranoična al noćas nisam mogla zaspat odmah jer sam nju slušala, tak je prvo ubrzano disala, stenjala, hroptala pa se pokakila i onda tišina. Prepala sam se! Palim svijeto gledam jel diše, ništa ju ne čuješ! Užas! Al nije prehlađena i nosić joj je čisti. Valjda je to normalno, al takve zvukove ne proizvodi kad danju spava. Uh baš me jeza prođe.
Kako si ti, jel prošla upala?
Majo prvo pa muško ;) držimo fige da sve prođe super!
Pozdrav klokanice, mi od sinoc ne spavamo :(
Ne znam jesu li grcici, ili sta je vec...
Jede svako 10-15 minuta, pa se odgurne od grudi, pa zavristi, pa ponovo trazi... bude crven u licu, a ja vise bespmocna.
Jutros smo poceli i d3 kapi davatoi, ali ih sa biogaiom dajem, pa valjda ih lakse podnese, a sad sam muza poslala po espumisan, pa da probam i s njima
A grudi su mi katasttrofa, tvrdeee, masiram ih, izdajam... ali za par sati opet kao da kamenje imam. Pila sam caj od hipa za dojilje pa sam prestala, kontam da mlijeko previse nadolazi od njega...
Sva sam zbunjena, a svi zovu i svi su pametni i svi imaju neki savjet... ja kazem dobro, dobro, i opet po svom...a ne znam do kad cu imati strpljenja.
I da, pupak nam jos nije otpao, a ima 14 dana malecki, visi na niti tankoj pa se nadam da ce uskoro :/
Izvinjavam se na duzem postu
Halila-kada se doji još se brže ostane trudan zbog otpustanja hormona koji vraćaju maternicu brže u prvobitno stanje. Također me zabrinjava kontracepcija. Ne piju mi se pilule zbog svih tih silnih hormona u njima, ko da ih nemam dovoljno :P Dok dobijem menzis počet cemo sa kondomima tokom plodnih dana, a metodom "van na vrijeme" tokom neplodnih. A sve dok ne dobijem menzis metoda "van na vrijeme". Malo mi je previše stalno kondome koristiti. Nadam se da nisam vulgarna
Mi smo kupili sirup za grčeve (dodatak prehrani s eteričnim uljem kopra i kima) "torminalis-pharmoval" 5x na dan 0.5 ml i dajemo ga u kombinaciji s espumisanom 3x na dan 0.5 ml. I evo..mislimo da smo našli dobitnu kombinaciju :)
Ja sam išla na k svojom mami 35 km dalje solo s curicom, na izlazu s autoputa smo lijepo stale i cura je morala dobiti cicu bez obzira što je 20 auta prošlo i mislilo si "šta ova radi sama na stražnjem sjedalu na autoputu" :P
kamikazee-e to to je i kod mene slučaj, toliko jako vuče da najedamput počne grcati i prestane disati, muž dobije srčani svaki put kad ona to napravi :P isto sam naučila već na vrijeme maznut joj cicu da udahne zraka :P
Lola-cula sam za tu mučkalicu, kažu da je fenomenalna, ali navodno se može kupiti samo negdje dole na moru (Zadar, Šibenik...tako nešto)
kiki_ca-prošla sam tu situaciju i evo da te utješim, tamo nekada sa mjesec dana problemi sa cickama nestaju, ritam dojenja se uspostavi i sve se riješi :) Ja sam ti pila "rooibus" čaj, stavljala kupus i sat vremena prije tuširanja peršin po cicama i muž je svaku večer masirao dok se kvrge nisu u potpunosti razbile. I to je boljelo, jako, previše, grozno boljelo! I nadam se da tebi tako neće biti. Vjerojatno ti je muka od svih savjeta, ali eto, ovo ti je moje iskustvo s tim :)
A što se bebice tiče, moguće zakašnjeli ili uranjeni skok u razvoju...tko će znat šta je njima u glavicama :) E, a kako to da već daješ D3 s 14 dana?
Ninach tako je, Perovicevu muckalicu mozes jedino kupit u Zadru u ljekarni Centar jer oni jedini imaju recept. Tek sam mu danas pocela davati i opet je imao grceve, ali krace nego jucer nakon D3. Valjda i muckalici treba koji dan da prodjeluje, bar se nadam.
Inace, cijeli dan nije spavao niti pola sata sve skupa,stalno cendra i sise, nadam se da ce zato veceras. Valjda mu je takav dan.
Tiny moj ti isto zna cudno disati, ponekad se i zakaslje nakon podoja kad valjda ne podrigne skoro nikad pa imam shokove od tih situacija. Nekad znam po pola noci stajat nad njim i gledati jel sve ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji