Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malamimi
    01. Svibanj 2016. 10:54

Ma te K kapi su nesto novo, rekla nam i patronazna. A kad u ljekarni pitamo, isto nemaju pojma. Poslat cemo pedijatru mail pa cemo vidjeti sto nam kazu. 

Slika mojih andjela... Kao sto sam ljetnicama rekla... Drzali se za rucice i stenjali tih sat i pol u boksu. Njezin porod je bio malo tezi pa vjerujem da je bila u velikom soku i bolovima. 

mama102
    01. Svibanj 2016. 13:24

malamimi čestitam...vidjela sam u onoj drugoj temi da si rodila curu i dečka i mislim i kak sad to pa bila su dva dečkića kao i moji :)) nek su oni živi i zdravi i rastu brzo brzo :)) 
    ...kako se osjećaš? kako je seka prihvatila bebe?...

...moji dečki papaju, spavaju i u međuvremenu zezaju mamu :) seka nam se konačno smirila s ispadima i sad voli braceke,drži im dudu, pomaže u svemu, ne piša više u gaće...i konačno mogu odahnut malo što se tiče nje...

...prethodne dvije noći sam se naspavala kako nisam u zadnja dva mj i konačno mogu normalno funkcionirati...mama ih je hranila noću dok sam ja spavala od nekih pola 10 do 6 ujutro, onda bi im dala sisat...i drago mi je da sam si odspavala...treba prihvatit pomoć žene moje, jer jednostavno dođe vrijeme da više ne možeš ništa, nikud sa sobom, a djeca traže svoje...i onda je mama živčana, nezvozna, umorna...dijete normalno osjeti to pa je i ono nervozno...i sve to skupa bude grozno...

...moji dečki sad spavaju, seka je otišla u selo s bakom na igranje, a ja malo uživam i čitam šta stignem, pa ću si još malo ić ćornut dok je mir u kući...imam toliko posla, ali odlučila sam ne radit ništa...sve može čekat jer moja djeca trebaju odmornu mamu, a ne čistu kuću u kojoj je sve na svom mjestu, a mama u komi... :)) (to mi je moja mama govorila otpočetka, al ju nisam slušala, dok se nisam uvjerila)

mama10

Halila
    01. Svibanj 2016. 15:54

Malamimi, predivna slikica! Čestitam ti od srca! Cura i dečko.. di ćeš bolje? :) Neka je Maša iznenadila sve, to je lijepo iznenađenje! 

Kriszta, ja sam na kontroli bila u trećem mjesecu trudnoće, uzv dojki obavila i tad nije bilo promjene. Morala bi se sad naručit ponovo onda. 

Maya, svaka ti čast na optimizmu i dobroj volji. Moram priznat da meni na početku nije bilo tako. Tek sad kad je (nadam se) ulovila neki ritam i baš lijepo spava po noći, mogu reći da sam sretna, jer sam se do nedavno osjećala ko da me kamion pregazil i naravno da nisam imala ni živaca ni volje za išta. Sad još da se riješimo ovih grčeva i bit će super! 

Dva dana sam pokušala da joj ne dajem oleovit i ni ja nisam heferol pila baš da vidim kako će biti, ali grčevi su i dalje tu, znači da nije to razlog. Mislim da se naguta zraka jer jako pohlepno jede i više puta niti ne podrigne. Stvarno jedva čekam da navrši 3-4 mjeseca da se sve to nekako ustabili.. i grčevi i dojenje samo po sebi. Sanjam o danu kad će se najest i bit sita neko dulje vrijeme, a ne ovako kad traži svakih pola sata, ako ne i češće.

Inače, jučer muž i ja odlučili da ćemo se izvest navečer malo, s mojima dogovorila čuvanje, sve super, ona je cijeli dan bila super, vesela, bez grčeva... i taman kad smo mislili krenut, počelo vrištanje, grčenje... nisam imala srca tako ju ostavit i odustali mi od izlaska... za pola sata ona zaspala i spavala do 3 ujutro bez prekida, a mi proveli još jednu večer pred tv-om. 

Ninachh12
    01. Svibanj 2016. 18:22

malamimi-slika je fantazija *____* 
    halila-mi smo se pomirli s činjenicom da nikud ne idemo dok ona malo ne poraste i uhvati ritam..suosjecam :)

Kamikazee
    01. Svibanj 2016. 22:38

Malamimi divnoooo😍😍

Netko je pitao za d3 i bio gaiu, da, skupa to dajem. Ima i ona bio gaia s vec dodanim d3 vitaminom pa ovo dodje na slicno.

Halila
    01. Svibanj 2016. 23:31

Ninachh i mi smo inače nekako prihvatili to da ne možemo nikud neko vrijeme, al jučer je bio kod nas na trgu koncert na koji sam jako htjela ići i baš sam bila sretna kad smo se dogovorili, ali eto... mala šefica odlučila da ostanemo doma 

Btw kako vi stojite s kontracepcijom nakon poroda? Ne znam kako to sad funkcionira npr pilule i dojenje, a nikako se ne usudim pouzdat samo u to da neću zatrudnit jer dojim kad navodno nije baš pouzdana metoda, a nikako mi se ne smije zaredat još jedna trudnoća tako skoro.. niti ne bi htjela, niti ne bi smjela. 

• maja7171
    01. Svibanj 2016. 23:54

Pozdrav..nova sam ovdje i puno mi pomaze ovaj forum jer ga redovito pratim! Ja sam 9.om mjesecu,tj termin mi je sada 18.05 i moiram priznat da me hvata panika,inace trudnoca mi je super prosla a nadam se da ce isto tako i zavrsiti! Takodjer i svim mamama zelim svu srecu i najzdravije bebace

Lola29
    02. Svibanj 2016. 01:15

Malamimi dobro dosla,cestitke od srca, andjeli su ti preprepreslatki!

Maja uzivaj jos ovih 18 dana i spavaj, odmaraj, koncentriraj se na porod. Nemoj panicariti jer najbitnije je da ti porod prodje ok i da beba i ti budete dobro. Ove sve radosti dolaze same od sebe i nemoj se previse unaprijed opterecivati, cesto je bolje kad covjek ne zna sto ga ceka. Sretno!

Halila ja sam jos pod najsigurnijom kontracepcijom :) zove se apstinencija. No moram priznati da sam razmisljala o nekoj kontracepciji da se ne bi zalomilo. Savjetovat cu se s ginicem kad budem isla na prvi pregled.

E samo da prijavim danas sam malome prvi put dala D3 i to je bila strahota od grceva, tek mi je malo prije zaspao. Ja ne znam jel se itko raspitivao malo o tom D vitaminu jel se to bas MORA davati ili postoji nekakva alternativa koja ce manje izmuciti dijete. Citala sam da neki pedijatri ne forsiraju taj vitamin d ako dijete ima jake grceve od njega te da je dovoljno svaki dan malo sunceve svjetlosti da bi se nadoknadila kolicina vitamina. 
    Malo mi je glupo sto se to daje svoj djeci bez obzira kome treba, a kome ne.

nasdva
    02. Svibanj 2016. 04:46

Btw kako vi stojite s kontracepcijom nakon poroda? Ne znam kako to sad funkcionira npr pilule i dojenje, a nikako se ne usudim pouzdat samo u to da neću zatrudnit jer dojim kad navodno nije baš pouzdana metoda, a nikako mi se ne smije zaredat još jedna trudnoća tako skoro.. niti ne bi htjela, niti ne bi smjela.

Možeš ostat trudna dok dojiš na to su nas upozoravali na tečaju i patronažna mi je to još naglasila

TinyBabyToes
    02. Svibanj 2016. 07:05

Dobro jutro! :)

Malamimi još jednom predivna slikica joooj

Lola29 to se i ja pitam, jel svi dobivaju taj D vitamin ili? Za sad mi ga još nitko nije spomenuo, al tek sutra idemo kod pedijatra pa ću vidit jer će mi ga dat. Super, mi baš cijeli ovaj tjedan nemamo grčeva i uživamo, kažem mužu sad kad nam daju da to koristimo pripremi se :D odmah mu pao mrak na oči hahaha

Kontracepcija - apstinencija nisam još bila na pregledu, nećemo ništa dok ne obavim taj pregled, još i dalje malo krvarim pa se čeka. A i nemam baš neke volje, ne znam ni kad bi, kad zaspi zaspimo svi ko klade. Trudna se može ostat i dok se doji, to nema veze.Čim se pojavi prva menstruacija to je to...

Halila suosječam :( još malo izdržimo!

Maja sretno! Lola ti je lijepo napisala, nemoj paničariti uživaj i odmaraj još koliko možeš ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.