Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kamikazee
    30. Travanj 2016. 21:11

Kriszta, sva ta dohrana ima nekakve probiotike, tako i NAN sensitive. Mozda je slucajno, ali stvarno se pogodilo da nakon 2 bocice njega nije imao vise grceve. 

A pedijatrica je rekla zbog grceva ujutro bio gaia 5 kapi s 2 kapi D3 i navecer Espumisan 8 kapi (ne 25 kako pise) i to je to. Zasad se jutarnjeg rituala drzim, espumisan ako se bas sjetim i pri ruci je 😄

• Kriszta
    30. Travanj 2016. 22:52

Halila ja na uzv idem svakih 6 mj,a u trudnoci sam isla svaka 2 mj. U prvom tromjesecju fibr.narasla na duplo(zbog hormona) dalje u trudnoći nije rasla ,zadnji put sam bila 10 dana prije poroda i sve je bilo u redu. Doktorica mi je rekla,da bi trebala dojiti jer može pozitivno djelovati općenito na fibr. i sad sam otišla,jer mi je bilo čudno,što mi se dojka upalila tamo gdje je kvržica i izvana samo tamo bila crvena.
    U kvržici se sad pojavila neka tekućina i doktorica se iznenadila,jer to još nije vidjela,kao ne moguće da se fibr.promijeni,totalno je bila zbunjena,ali..kad sam joj rekla,da sam u bolnici imala isto upalu dojki i to tešku i da su me sestre ručno izdajale i to brutalno ,onda je rekla da je zbog toga. "Aktivirao se.." E sad,morat ću za 2 tj ponoviti uzv i ako neće nestati , onda idem na punktiranje :(

Malamimi
    01. Svibanj 2016. 00:33

Proljetnice, pridruzujemo vam se i mi. 24.4. su stigli Igor i Masa (Sasa je odlucio postati Masa). Cura nas je lijepo iznenadila. 
    Nemojte zamjeriti, nisam vas citala i necu nista komentirati u nazad, mozda cu ponavljati pitanja...

Bebice su super, moji za sada jedu i spavaju. Jako jako jako su maleni pa je to valjda normalno. U ovih tjedan dana jedva da smo im culi glas i vidjeli okice. Nocu ih budim svaka 3 sata za hranjenje jer smo pod povecalom sto se prirasta tice. 

Jel vama na otpusnom pismu pise da od 8. dana zivota treba beba uzimati kapi K vitamina? 

Ne znam jel znate da je svibanj u konzumu mjesec beba. Iskoristite ako vam se svidi sto 
    https://www.konzum.hr/Akcije/Ostale-akcije/Mjesec-beba-u-Konzumu

Maya30
    01. Svibanj 2016. 02:13

Hej cure moje, samo da javim da sam se malo smirila...tek sad sad shvatila kaj,sam si ja zakomplicirala....ma luda sam, iskreno sad mi je smijesno.....ugl. meni patronazna rekla da ga hranim svaka 2-3sata i tako sam ja radila, to je dosta cesto i onda izmedu da se odmaram ja cistim, kuham rucak, brbljam itd. I onda opet dojenje i tako....po noci ga budim da bi jeo....u 24 sata ja spavala 2 jer zbog zivaca i hormona nisam ni osjecala umor, tijelo sam toliko iscrpila da mi se treslo, sva sam bila ubrzana, euforicna, hiperaktivna i mislila sam kako je to ok jer ja sam super sretna, sve je super, nikad vise energije.

Brbljala sam 100 na sat, a ja inace ne pricam puno....na kraju danas mali nije od jutra nista spavao, stalno je htio sisu, jede po ,5 min pa malo mira pa opet....vidjela sam da nesto ne stima, negdje ja opako grijesim.....i onda mi seka otvorila oci.....ona je stvarno rodeni psiholog.....precesto sam ga hranila i nije se mlijeko stiglo napraviti, a jos k tome po noci ga ne treba cesto buditi za hranjenje. Uz sve to nisam stigla redovito jesti. Svaki malo sam osjetila glad.

Nakon seke, koja me prisila da napravim plan spavanja za sebe i da sve pustim za raditi, kad sam se malo odmorila dosla sam skoz sebi.

Jakov sada spava fino sit i zadovoljan, ja sam mirna, sretna sam jos uvijek. 

Mlijeka imam dosta, vec ga ceka puna cika (laugh).

Polako se vracam, polako postajem ona stara.Toliko sam sretna, puna dojmova, imam svasta uza pricati jer svaki dan naucim nesto novo i shvatim kako majcinstvo nije komplicirano, kako je ovo najjedostavnija stvar samo kad znas slusati svoj majcinski instinkt. Stvarno sve vise uzivam iz dana u dan. Samo mi je ovo falilo u zivotu.

Maya

TinyBabyToes
    01. Svibanj 2016. 06:17

Maya30, iscrpila si se! Od najčešćih savjeta koje dobivam je taj da spavam kad i ona , i dobro kažu! Umjesto da se držim toga ja bedak također ne odmaram i ne spavam kad i ona (osim po noći), izdržim tako 3,4 dana a onda me pokosi, isto drhtavica i preznojavanje od umora. I tako u krug.

Jakov sam traži svako 2-3 sata papat ili ga moraš buditi? Nama je patronažna tako rekla kad smo na kilaži gubili, sad joj dajem papat na zahtjev, kad ona hoće tad papa, ne diram lava dok spava

Odmaraj što više i klopaj!

TinyBabyToes
    01. Svibanj 2016. 06:25

I da! Koristili smo jučer aspirator za usisavač jer se zahliknula pa i kroz nos letilo :D ma kakvi, moja mala ne voli da joj se nos dira nikako! vrištala je ko blesava, al zato pohvale stvarno usiše sve! Ima da se navikne na to hehe

Ninachh12
    01. Svibanj 2016. 10:15

malamimi-meni je to baš preslatko što su i curica i dečko :D samo ti ponavljaj pitanja i ne, mi nismo dobili K vitamin :) Nabaci i ovdje slikicu da vidimo blizance :D 

Mi koristimo Oleovit D 1 kap na dan već skoro 3 tjedna i nisu se pojavili grčevi od tih kapi. Nama je pedica rekla da bio gaiu prestanemo davati ako cemo koristiti espumisan. 
    U zadnja 3 dana cura opet dobila grčeve i ako se tako i danas nastavi sutra kupujemo sirup za grčeve..

maya-istu takvu seku imam ja, u jednom trenutku mi je rekla, ako se ti ne hraniš dovoljno dobro, ako ne spavaš dovoljno i ako nisi odmorna kako bebi može biti dobro? Prvo mora tebi biti okej kako bi beba bila zadovoljna. Samo ti nastavi s tom pozitivom :))

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.