Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    18. Rujan 2016. 14:29

Ninach jel popapala sve poslije spavanja?
    Tako sam i ja neki dan,nekako se potrefilo da u isto vrijeme trebala jesti i spavati (otprilike) i onda jako teško odlučiti , šta ćeš prije. Nekad je preumorna da jede ili je pregladna da spava. Ja sam se odlučila za spavanje ( nisam dobro odlučila) pola sata mi je urlala...zaspala pa se budila nakon par min i too više puta,nakon pola sata sam je nahranila, i kad se finnoo najela,zaspala :) Pa ajd ti znaj,šta bi prije hehe

Jučer sam je ujutro nahranila sa jabukom+kruška+proso+mlijeko,sve je fino pojela,ali nije podrignula poslije,malo sam je nosila i poslije sam ju spustila u jaje,da se malo smiri,da hrana slegne. Ja se okrenem,da si točim nešto za piti,a ona se počela gušiti ( 20 min poslije jela) bilo je grozno,ja ju čupam van iz jajeta,a njoj iz nosa izlazi jabuka+kruška miks.Okrenula ju,a ona prodiše..ma  Grozno..plakala poslije 20 min jedva sam je smirila. A bome i ja se jedva smirila poslije.
    Tako je nemirna,da je to užas. Nema minutu mira,ni dok jede..Kad jede mora sa nogicama lupat i grebat krevet ili sjedalicu,a poslije tek podivlja,mislim da se zbog toga i to dogodilo. Hrana nije slegla.

Tiny jel vi uživate na moru? Išla si sa svekrvom? Blago vama..

nasdva
    18. Rujan 2016. 19:19

Kristza radila po onim receptima što san pisala. Ide s mljekom

mamasita4
    18. Rujan 2016. 20:38

Cure moje mene moja mala satrala evo vec par dana sa spavanjem...pisala sam vam vec al sad je jos gore. Okrene se na ledja i nema vise spavanja...ja je vratim na trbuh a ona opet...i plac. Ne znam sta cu...ne zna spaavat na ledjima i gotovo. A i manje mi jede ovih dana...ahhh te faze kvragu.

Kamikazee
    18. Rujan 2016. 22:49

A nista mamasita, javi se kad si budna po noci pa cemo caskati 😂 Ako nismo budni i lezimo na tatamiju (on se igra, ja gljivim i cekam da pocne zijevati), onda dojim! 
    Trebala bih naci neki honorarni nocni posao, ionak sad padam na onu mizeriju od naknade pa da mi se bar bdijenje isplati.....

Inace, veceras sam imala prvi bliski susret s tudjim psom koji je krenuo na kolica. Zaigrani samojed, slatki, sve super, ali daj me nemoj.. 
    Vlasnica curka od 20ak godina sece s deckom i drzi lajnu u ruci, a pas trci. 10 sec ranije se okrenula i zove psa. Meni alarm! Pas se zaletio do njih, odjednom skuzi nas u blizini, okrene se i drito prema Filipu!! Ja sam skocila valjda u sekundi izmedju psa i djeteta i viknula NE tako da se cura okrenula, pas zbrisao i glupaca meni: pa nece on nista! Ma mrs ti nece nista, nije moj pas! Ne znam ja sta mu je u glavi! Pa sam rekla (zacudjujuce mirno bez da sam joj za vrat skocila?!?!) nemojte se ljutiti, ali izvolite psa na lajnu staviti!!
    Kaze mi tata koji je gurao kolica: mislio sam da ces psa odalamit kako si skocila! Pa necu lupiti psa, ne daj boze da je agresivan druga prica, ali nema mi sta s njuskom u kolica ici!!

Ninachh12
    19. Rujan 2016. 06:58

Konacno da uhvatim malo vremena. Meni je poceo faks i zato sam rjede sktivna, stalno nekud putujem :/
    Dala sam joj ostatak, sve je smazala. 
    Danas je prvi dan da me doma nece biti od 5-5 i stvarno ne znam kako ce moja mama s njom. Sva sam u grcu i stresu :/
    Kamikaze i mamasita-nama nikad to ne spavanke nije presalo, samo mi je postalo glupo stalno vam pisati :P nocas se probudila jedno 8 puta vristeci, a od 1-2.40 je bila budna i igrala se. Sve u svemu noci su grozne i cendrave tako da suosjecam :)
    Kamikaze razumijem te i slazem se s tobom, ni ja ne volim kad tudi pas njuska po meni, kamoli po bebi. Alergicna sam na dlake i ne mogu smisliti linjanje :S
    Kristza-jel ti to njoj dajes komadice ili se s kasicom gusila? Kazu da je to normalno, da se cesto djeca "guse" dok ne razviju dobro gutanje. I moja rijetko kad podrigne nakon kasice, sve rjede nakon mlijeka podrigiva..

Ninachh12
    19. Rujan 2016. 07:03

Prestalo* spavanje* jutro je :P
    Nasdva-ista stvar kod nas, ja sam davala bananu i jabuku i ona je odusevljeno jela-bez sumnje najdraza kasica i 2 dana sam joj davala i 3 dan sam ju cak drzala nad skoljkom i stiskala s njom i bas je plakala od boli. Siroce. Ali ja ssm kriva, pola banane sam smiksala, to je previse. Trebala sam 1/3 banane i ostatak jabuke. Mi cemo ovaj tjedan opet bananicu u kombi s jabukom, ali u manjim kolicinama. Primjetila sam da od jabuke-mrkve kaka 2 put dnevno! :P

• Audrey2016
    19. Rujan 2016. 08:06

Ninachh a da smiksas jabuku, mrkvu i trećinu banane? 
    Sretno danas!
    Žene baš mi je žao što ne spavate toliko noću.... mi spavamo, zadnjih par noći zna biti nemirna pa češće tražiti dudu, sinoć smo je i malo nosili jer je dva puta zaplakala ali sve to traje po desetak petnaest minuta. I evo dok pišem, beba moja spava. Zaspala oko osam i po, papala u ponoći, cetri i po, sedam i po i sad spava. 
    Mamasita a da je probas podbociti da se ne može okrenuti? Ne znam...

• Kriszta
    19. Rujan 2016. 09:29

Mamasita ne znam šta je u zraku,ali moja malena isto par dana već malo nervoznija i budi se češće kao što Audrey piše, Zaspi navečer,ali još sat vremena se budi,pa traži dudu. A ujutro obavezno se ovih dana budi između 5-6 h. Pa zaspi iza 6h,pa se budi oko pola 7h. Poslije 5h svaki dan počinje show  ALi zato sam sinoć otišla spavati u 22h..  
    Jel tvoja samo to radi navečer dok ne zaspi ili se budi i preko noći?

Ninach dajem joj isključivo kašicu,nikakve komadiće,ali to se dogodilo 20 min nakon hranjenja. Znam,da je to normalno,bebe/djeca se guše često. Zna ona nekad izbaciti poslije krute hrane,malo nečega. Ali hranu kroz nos u gustom obliku? Nikad! Jel vaše bebe znaju isto poslije kašice,malo hrane izbaciti.?
    Ne mogu ni zamisliti kako je vama,šta onda raiš dok se ona sat i pol igra? Držiš je u ruci ili je u krevetiću? Rado bih,da ti mogu pomoć nekako. Jednom sam čitala,da kad se beba budi preko noći,razlog može biti previše spavanja preko dana. Jel može to biti problem? Koliko sve ukupno spava preko dana?

Dlake ne volim ni ja,a pogotovo na mačkama! 

Sa bananom moramo onda paziti,svakako sam mislila manje dati od pola,ali sad ću svakako!
    Jel netko dao već breskvu svojoj bebici?

ivchi87
    19. Rujan 2016. 11:30

Mamasita mala je jako napredna kad se vec okrece na ledja... moj tek skontao kako izvadit ruku kad se okrene na trbuh uz puno muke, al po noci se ni ne pokusava okrenut sam. A jel bi ti zaspala mozda u nekoj varijanti na ledjima? Moj isto preferira spavanje na trbuhu, cijeli dan je na trbuhu i po noci kad se probudi ga ja okrenem al namjerno ga stavljam da zaspe na ledjima. Mozda da tako probas ak je moguce, pa bi ti se sama na trbuh okrenula i mozda nastavila... 

Grozno je to ne spavanje cure moje. Ja ne znam kako bi funkcionirala. Ninach a ne mozes ju drzat na cici pa dok ne zaspi? Meni se tupson zna pocet smijat kak dobro jutro al ja ga ne fermam nego ga samo ostavim pokraj sebe dok ne pocne grintat, onda uvati cicu i zaspe. Nadam se da vam nece to dugo trajat, pogotovo Ninach sto su ti pocele obaveze. 

Ma uopce mi je glupo ista vam savjetovat kad vjerujem da sve isprobate, to mi je ko kad meni neko za to nase nanasanje kaze: pa spusti ga, nemos ga stalno nanasat. Ma nemoj me klat, da ga spustim? E to mi jos nije palo na pamet. Spusti ga ti, radje bi lavu glavu u usta stavila nego njega nekad spustila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.