Jutro!
Mi smo ok noćas spavali, zaspala je već prije 7, klopa u 3 i spavanac do 6.
Još ću danas mrkvu a onda ćemo preći na nešto drugo. Možda da neko voće ubacim? Krušku?
U nadi da će joj se svidit slatkoća pa da više kašice pojede.
Audrey ja mislila da je to novija slika A ono mala čupavica od rođenja heheh
Jel još kose naraslo :D
A prvi obrok tako nekako prijepodne najboje dati. Vidiš kako ćeš uklopit u vaš ritam.
Nasdva ako nema igračke kraj sebe i ako je skinula čarape s nogu, onda se baci na natezanje bodija.
Vidiš...možda zato rastu bodiji s nama
Pozdrav,
Da Tiny moguće
On rijetko kad ima čarape jer mu se noge jako znoje. A kad završi s natezanjem bodija izgleda kai da ga je nekom ukrao.
Ja sam si pozvala patronažnu, žena će doć sutra s vagom i tablicama za nadohranu da ja razjasnim neke stvari.
Pa ako tko ima nešto što ga zanima pišite pitat ću
Pozdrav cure,
prvo BRAVO LOVRO!
Maleni je napredan,jak i očito dobri geni :)
Audrey kosica za poludit!
Vidiš Tiny da je polako krenulo. Samo prati i dalje malenu.
Mi smo jučer probali jabuku i volimo i to,ali zasad nas najviše bundeva,krumpir oduševljava.
Danas ćemo uz jabuku dodati malo mrkve.
Pa Nasdva Mamasita mi je puno toga objasnila,tako da mi je dohrana skoro pa "čista".
ALi eto par prijedloga:
-navečer bočica + žitarice ( ne radim tako) ali me zanima,koji je razlog zbog čega ne preporučuju? Njeno mišljenje o tome.
-kojom brzinom uvesti 3.obrok
-i nakon toga koliko dugo još 2 obroka moraju biti "mlijeko"? Do godinu dana?
-količina dorane za bebu od 6 mj? 7 mj? Znam da je to individualno i da treba bebu hraniti dok lijepo jede,ali ova moja bi jela valjda dok ne bi povratila,pa eto cca ? Negdje sam čitala 120 ml do 200 ml? Jel to u određenoj dobi ili skroz npr. do godinu dana
- kad prestati pasirati/blendirati hranu njima,nakon mjesec-dva? kasnije? Kad krenu zubi?
Naravno ti nam sve što ona tebi ispriča,možeš napisati,da i mi znamo!
Ako se sjetim još nečega ,javim! :D
Jutreko valjda je jucer bio takav dan i moja zaspala prije 8 i budenje u 2 pa 7 juhuu :)
- i ja navecer dajem bocu a ne znam zasto ne preporucuju al mi tak djete jedino zaspi
-bas sam napisala mala od frendice ce sad 9 mj i sve jede kroz dan bez cice jedino po noci
-moja pojede skoro onu velku mjericu od 190ml jede dok oce vidim kad nece i onda je to to jede na avaka 3 sisu a iza kasice moze i duze
- ja ponekad sve iz juhe sam zdrobim jako s vilicom i tako ostanu komadici i idu jedino sam skuzila da krusku ak naribam bas nejde jer sok valjda popi a u ustima ostane ono onak suho tak da nis od kruske na taj nacin.
mamasita jel ovčica još uvijek u funkciji? Koju imaš? Sivu koja sjedi ili ljubičastu koja stoji? Jel to sve isto ili?
Malo glupo pitanje, ali kakve su bebačima sad stolice nako uvođenja krute hrane? Jesu li i dalje rijetke ili?
Odmah se ispričavam na ljigavom opisu, ne znam kako bi to lijepše opisala
Pošto je jučer zapravo i prvi put baš pojela mrkvu, danas joj je bila kakica baš tvrda, kao jedna gruda. Brine me i boja, baš je zadnjih par dana neka blijedo zelenkasta, pojma nemam...
Sad je bilo i narančaste boje ali ok, to je zbog mrkve. Nisam je ni čula kad se iskakala, pa očito ju nije mučilo to izbacit iz sebe :P
sad sam vam ručak malo zgadila hehhehe
Dajem joj dosta tekućine kroz cijeli dan baš zbog toga šta su kašice krenule i pije dosta čaja. Kroz dan popije skoro 200ml...
Nasdva ja sam još sva izgubljena u dohrani da nemam pametnog pitanja hahahah
Ali sve šta ćeš s njom pričati, nama prenesi!
http://baby.lino.eu/dohrana/dohrana-beba-od-4-do-6-mjeseca-starosti/
http://baby.lino.eu/dohrana/dohrana-beba-od-6-do-7-mjeseci-starosti/
http://baby.lino.eu/dohrana/
još neki kalendari dohrane...
Kriszta, ja sam 3 obrok malome uvela s nekih 9 ili 10mj kolko se sjecam. Odonda je imao prvi i zadnji mlijecni obrok dosta dugo. Pa jos sad sa 3,5g pije mlijeko ujutro a nekad i navecer. Tako da...samo obogatis to mlijeko.
Hranu sam mu miksala dosta dugo,a zub mu izaso tek sa 15mj. pa nisam htjela da mu se komadici zalete...tako da sam miksala sve dok nisu poceli zubi....s tim da je keksice jeo one mekane sta se tope u ustima...i njoj cu miksat do zubi....
Ovcica funkcionira super. Otkad je s nama nismo se uspavljivali na rukama. Imamo ljubicastu,al to ti je isto kao siva...pitanje je boje samo.
Tiny,to je normalna stolica ne brini....po stolici im mos vidjet sta su jeli tocno. A i mrkva zatvara,pa joj je zato mozda malo tvrda.....
Mamasita hvala!
Sad si me malo i umirila...
Baš zbog stolice sam joj danas napravila rižine pahuljice i dodala tu mrkvu. Dosta kašice je ispalo, skoro pun tanjurić :D
Prvo je opet malo odbijala, pa uzme pa neće, i tako u krug. Nakon 10min, sam počela plesat, pjevat, skakat, ona se smije i krene jesti. Kad pojede žličicu ja skačem kao neka "cheerleadersica". Da me susjedi vide mislili bi ova nije normalna.
Ona jede jer čeka da krenem radit budalu od sebe hahaha
Ali eto pojele smo skoro cijelu kašicu. Par žličica još ostalo.
Sad je s tim rižinim pahuljicama, pa joj valjda neće biti tako tvrda stolica sutra?
Svi cemo znat ko je Tiny kad odu negdje van za vrijeme hranjenja. Tiny plese makarenu dok mala jede u shopping centru :D
Sortiraj odgovore
Najstariji