Kriszta, ja ga iskuhavam nakon svakog korištenja. Moja isto uopće ne protestira kad joj čistim nosić. Možda zbog zvuka usisavača, to voli. Iako mi se nije bunila ni kad sam joj s onim na pumpicu čistila nosić. Valjda im se to sviđa, stvarno.
I mi koristimo Oleovit. Nisam uopće povezala da od toga ima grčeve možda. Do nedavno ništa, a zadnjih par dana jadna jedva jede, samo vrišti i izvija se. Pregrozno. Za sad sam primjetila da joj najviše paše koža uz kožu. Jučer sam nas zamotala tako u dekicu i odspavala je dva sata i čak je jedno dojenje prošlo bez plača, al ne mogu baš po cijele dane bez majice hodati. One anticolic zvukove ne doživljava uopće, ali je napa zato super. Snalazimo se na sve načine i jedva čekam da to prođe.
Kriszta, zao mi je zbog cica, nadam se da je bolje!!! Barem ti je mala pomogla...
Mi koristimo d3 ali mom su poceli grcevi ranije. Mozda ih pogorsavaju, ali on ih svakako ima.
Koristili smo i nan sensitive, ali nikakve promjene nije bilo.
Inace, patronazna mi je rekla da ako koristim bio gaiu da ne koristim druge kapi...da je to previse kemije za davati djetetu, da njima jednostavno sve to treba sazrijeti. Nama ionako nista ne pomaze pa dajemo bio gaiu samo...
Moj mis se konacno nakon 2dana iskakio :D
Maya, drago mi je da tvoji hormoni djeluju u tom smjeru, da si sva sretna i euforicna. Mene nije sram priznati da sam prvi mjesec puno plakala pa se smijala i tako. Vjerujem da je tome jos vise pripomoglo to sto on ima jake grceve i brljavi s hranom.
Ali, sada bas uzivam u svom djetetu, obozavam ga!!! Imamo vec neku rutinu, igrice i svasta nesto. Pomirila sam se s tim da na grceve nemam utjecaja i da valjda jede koliko mu trenutno treba. Kakica je zlatno zuta i pelene budu mokre. On je izmedu grceva zadovoljan i smijesi se....
Halila, totalno te razumijem... Moj evo vec 6 dana tako jako brljavi s hranom i nije lako jer sam navikla da dobro jede unatoc izvijanjima i svemu, ali barem je dobro kolicnski pojeo.
I ta faza ce nadam se proci. Radimo najbolje sto znamo!
E i moj voli usisavanje balceka i inhaliranje :) ja to iskuham manje vise svaki ili svaki drugi dan.
Ne znam kak vi, al ja se svaki dan pitam Boze dragi sta sam ja radila po cijele dane prije njega :D kako mi je zivot bio dosadnjikav za razliku od sada, uzbudenja na sve strane :D
Halila imaš pravo,jednostavno je to tako,dok se ne sazrijevaju crijeva,,moramo se snaći,na bilo koji način. Svaka beba je drugačija,mi moramo skužiti sta našoj bebi odgovara. Nekom napa,usisavać..nekom marama,ruke..ali isto tako nije mi problem nosati ju i nunati dokle god ima grčeve,ako je to smiri. Evo upravo mi spava na rukama...imali smo već takvu fazu i nije se navukla na nunanje,nego je poslije imala fazu kad je bez ikakvih problema sama zaspala u kreveticu ili u košari sat vremena mirno gledala dok sam ja pored peglala i pričala,pjevala joj.
Pupa tako i ja..nisam bila euforična,sretna..pogotovo ne na početku. Imala sam prvo problema sa dojenjem i mene to jako mučio,pa kasnije ne spavanje i grčevi,tako da se nisam mgla nikako opustiti,jer sam htjela joj pomoći a nisam znala kako. Sad polako prihvaćam,kako i ti kažeš,da ne mogu utjecati na grčeve,još uvijek mi je teško ju gledati dok plače,ali nije kao na početku. I kad ima teške dane,onda ni ne može jesti,niti spavati normalno. Evo danas ujutro je pojela nakon sike 90 ml,a sad 10 ml..sve te faze moramo izgurati zajedno s njima...i proći će jednog dana. A malena isto tako,kad nema grčeve ,sretna je beba,guguće.smije se..ma moja ljubav najveća <3
Krszta a kakve grudnjake si nosila, jel one za dojenje ili? Joj ja svako malo hodam u grudnjaku, šta ću kad gosti svako malo pa još stavljam u grudnjake i jastučiće da baš ne curim pred gostima...
Drago mi je da ti je bolje, neka što prije prođe!
Nisam još probala aspirator za usisavač, nije bilo potrebe, dobro da znam znači iskuhavat svaki put nakon korištenja :)
Napa je i nama spas, preko dana radi valjda non-stop već sam oglušila na zvuk pa je i zaboravim ugasit kad ne treba hehe Baš smo pokušavali gasit kad spava i odmah se trzne.
Kriszta, moj je jeo 120 ml a sad jedva 70 po obroku... Kad pojede 100-110 to je opce veselje! A ja ni ne dojim. Znaci samo 70!
Tiny ja san se zeznila,jer sam išla vani šetat s njom i promijenila sam grudnjak,da mi ne vire bradavice :) i to push up grudnjak,nisam ga dugo imala na sebi,ali očito dovoljno da mi se dojka upali. Na kraju mi nije žao,jer sam tako barem napravila ranije kontrolu za dojke (uzv).,jer ti ja imam krvžicu (fibroadenom) 7 godina,koju bi trebala odstraniti,a na kontrolu sam tek trebala ići na ljeto,a sad su ustanovili da je počela rasti i mijenja se.Tako da sva sreća što se upalila. Sve se događa sa razlogom,tako i kod mene upala dojka.
Sortiraj odgovore
Najstariji