Nasdva, sretna godisnjica ❤️
Prijavljujem fail s prosom! Ubacila sam i malo rizinih pahuljica i kuhanu sljivu da prikrijem proso.. Znaci takvu facu nisam znala da moze uopce napraviti, siroce malo!! Otvorio je usta i mlatio s jezikom, nije uopce htio usta zatvoriti jadnicak 😂 Na kraju sam mu pobrisala usta i s jezika skidala s prstima sto sam mogla i brzo vode dala da dodje k sebi 😂 Spustim ga na tatami, a on jos face slaze! A uzeo je samo s vrha zlice!
Brzo napravila riza/proso/heljda i utamanio 1 veliku zlicu sa 50-60ml vode!
Ivchi, ovo s nosanjem sam ti ja prolazila prije neka 2 mjeseca, sad on sam nekad protestira kad ga se nosi, trazi svoj mir na podu da se moze valjati! 🎉🎉 a u toj fazi sam ga pocela nosati nakon klope, 15 min kasnije ga spustim na tatami, pa baby gym, pa kauc, pa nosam par minuta, pa u sobu na krevet, valjamo se, vjezbamo, prematanje... Vrijeme nekako prodje i onda na ruke uspavljivanje. Pa sam ga od 2 sata budnosti nosala samo 30ak minuta sto mi se cinilo kao dobitak na lotu!
Sad ga drzim dok ne podrigne, 5-10min uspavljivanje i nekad kad bas trazi da djiramo po stanu.
Te grupe po fejsu - pa covjece, to je linc! Jednom je neka zenska rekla u nekoj grupi da ima oleovit d3 i da poklanja kome treba da se javi. A na to ju jedna zenska napala da jel cuva to u hladnjaku. I krenula rasprava moraju li se kapi drzati u hladnjaku prije otvaranja ili ne i kako to stoji u ljekarnama! Citala sam ko ovisnik jer nisam mogla vjerovat kamo ljudska glupost vodi!!! 😂
Joj Kamikaze nadam se da ce i kod mene skoro prestat. Danasnji dan je gori od svih dana jos, poludila sam, ja ne znam jel neko bude tako zivcan ko ja. Stvarno imam osjecaj ko da iskusava moje granice. Pet je sati a ja nisam oprala zube. Bio je zlatno dijete dok nismo otisli na more, jeem mu glupu babetinu sta ga je stalno nosala, danas kad muz dodje doma cemo se posvadjat na mrtvo ime vec vidim kad ja krenem srat da nece vise nikad ic baki. Totalno sam luda i nadam se da ce odspavat sat vremena jer ne znam sta cu ak se probudi, otici cu se bacit kroz balkon umjesto po njega.
Ninach potpisujem sve za cjepiva, tako i ja razmisljam. I isto i Mamasita. Jedino ne potpisujem poznanika koji tvrdi da treba preuzet odgovornost za svoje dijete. Ja nisam doktor i ne smatram se dovoljno kompetentnom da bi mogla iz clanaka i ostalih materijala odlucit o toj stvari. To je rizik koji ne mogu preuzet niti zelim, jer da se zbog mene nesto dogodi ubila bi se vjerojatno. Onda radje idem linijom zakon je zakon. Ali sva cjepiva cu odgodit maksimalno koliko budem mogla, taj savjet sam dobila od jedne zdravstvene radnice i drzat cu ga se.
Sta se treba drzat d3 u frizideru? Meni stoji vani...
Idem buljit u strop, to je jedino za sta imam zivaca.
Hahahahah Ivchi, nemoj skakat kroz prozor 😂 Gdje si doma? Ajmo na kavu 😂
Ma ja ga drzim vani jer se samo tako sjetim dat djetetu, kad je bilo jako vruce drzala sam u frizideru i dala ga max 2 puta tjedno - toliko o odgovornoj mami! 😏
A cjepiva i moja ped hoce odgoditi maksimalno, zato mi je i rekla da odugovlacim s jaslicama i da ga ona ne bi cijepila prije 18 mjeseci ako se slazem. Za mo-pa-ru je bitno da dijete prije jede jaje i nema reakciju jer se to cjepivo tesira na pilicima pa za slucaj da ne znate.. Slucajno sam saznala kako je on meni reagirao na jaje preko dojenja.
Ivchi,to za preuzet odgovornost znaci sljedece....ako dijete cijepis i nesto se dogodi,tko ce odgovarat? Tocno tako. Nitko. I kad oni meni potpisu da se mom djetetu nece nista dogodit, onda me mogu trazit da potpisem da se necu cijepit i zalijepit mi kaznu. Prije ne.
Ma,inace,i ja odugovlacim koliko mogu....to mi je jedina taktika.
Prezivjeli smo... bio super navecer, setao sat i 15 u kolicima bez da je zucnuo. Vjerojatno mu je bilo jasno da sam vec luda i da cu ga ostavit u Konzumu na nekoj polici.
Nisam znala za to jaje. ti ces onda morat cijepit u bolnickim uvjetima ako ce i na jaje reagirat.
Mamasita i to s odgadjanjem je super taktika, meni je prvi put doktorica odgodila al sad ja vec dva mjeseca nedam. Mislim si bolje da ide u vece tijelo... a ona se ne buni. A ovo s odgovornosti nekak si mislim lakse bi podnjela varijantu da cijepim nego ne cijepim pa se nesto dogodi. Ipak ovo prvo bi savjetovala struka a drugo ja posve neuka u tom aspektu... Kamikaze bas ti je super dr kad ti je odma rekla da bi najranije s godinu i pol... a nista, morat cu se pobrinut da taj vrtic stvarno odgodim.
Jutro :)
Vidim ovdje neka draga lica :)
Eva je navršila 5 mj., idalje samo cica i planiram još mj dana samo je držati na cici. Ima skoro 7 kg ( duplali sa 4 mj porođajnu)... Nosimo več 62/68 , s tim da nam je 68 dugi ali nosimo neke stvari :); u Lidlove stane 50/56 jer ostalo joj je ogromno :)
Živahna beba je, okreće se s leđa na trbuh, guguće, ispušta neke neobične zvukove , "pjeva", trči s nožicama, viče i plače ako nije po njenom...
Ne oduševljava se kad je neko drugi čuva a da nije mama ili tata...
Mislim da su je počeli mučiti zubići jer cendra i tak to...
Faza grčeva je kod nas prošla a bila je gadna ...
Kak su vaši malci? :)
nije več nego već :)
sorry :)
btw. ja joj dajem childlife i to kad se sjetim-znam da nije ok ali...
cijepila sam je sa 2 mj, ovo sa 4 mj odgađam, planiram otići za 10 dana... nije da se ne bojim ali s god dana ide u jaslice i ja nemam izbora... nije najbolji odgovor koji mogu dati ali se nadam da bude sve ok
Jutreko!
Jučer smo opet ostavili malu na spavanju kod bake i dede. Ostavljamo je tako svaki petak pa dok ide, ide :D
Nek se navikne i na njih jer neću da se samo na mene navikne, a izgleda da je.
Ostavili mi nju, otišli popit kavu kad zovu starci plače i vrišti, ne mogu je smirit. Vraćamo se nazad, ona u kolicima, sva svijetla upaljena ko u Betlehemu, baka joj nad glavom skače sa zvečkom a ova vrišti, uzmem je u krilo, smirila se odmah i zaspala.
Držali su se oni rasporeda kak smo rekli, u pol 7 kupanje, klopa i spavanac, ali jbga bila je premorena jer popodne nije spavala onaj svoj popodnevni drijem od 2h jer je navratio moj tata i eto ti sr.... !
Sad su vidli šta je to kad im ja kažem da mora spavat inače će biti gadno hahahhaha
I kad im kažem, nakon kupanja nema uspavljivanja, samo u sobu u kindač i ostavit je samu bez ikakvih zabavljanja. Sad su naučili hahahhaha
Jadni bili isprepadani skroz, nisu je nikad čuli da tak plače.
Kamikazee ljubomora sam kak imaš dobru pedicu!
Pojma nisam imala za to s jajem.
I zbilja gdje se drže D3 kapi? Meni su uvijek vani kraj prematalice, da su negdje drugdje zaboravila bi joj i davati...
Iv-ka ne znam odakle si, ali bilo kakav parkić, puno prirode i eto izleta :D
Iskreno pojma nemam da li ih se mora dignut za podrig nakon dohrane, ali tak i tak ju (nakon tih pokušaja hranjenja) iz kolica dignem na ruke pa se nosimo malo da joj se to sjegne. Strah me da se ne zagrcne.
Stavila si trakicu, super
ILovecats mi smo se isto kasnije cijepili ovo drugo cijepivo, prije kojih tjedan dana. Jošš i bolje da je kasnije, što je starija lakše će podnjeti, tako se tješim bar...
Zubići nemam pojma jel ju muče ili ne. Par dana bude nervozna, sad ova dva dana mir. I tako u krug. Nisam joj ništa davala za zubiće još, samo one grickalice koje držim u frižideru da joj budu hladne i to obožava.
Sortiraj odgovore
Najstariji