Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    28. Travanj 2016. 10:36

Hej cure!

Ja se moram pohvalit da sam se noćas napokon naspavala nakon ona dva dana. Jučer je zaspala oko 21 pa do ponoći, tad sam malo ubila oko i ja, onda se zbudila popapala i spavala sve do pol 6 i to je spavala u kindaču bez problema! Sad opet pajki ne znam jel ovo vrijeme utječe ili šta al konačno malo odahnula :D

Maya30 dobro nam došla! Baš mi drago da vam ide super, neka se tako i nastavi! I meni je bila u bolnici ista situacija, stalno je plakala nisam mogla ni na wc u miru i visila na cici, 5min jede pa zaspi, nikako se nisam mogla namjestiti za dojenje kako su me doveli na krevet i legla na lijevi bok tako sam cijeli dan bila od bolova se nisam mogla ustat. Jedva sam čekala doma doći, odmah mi je lakše bilo.
    Ne znam bi li rekla da sam hiperaktivna sad, možda i jesam jer kad ona spava ja si mislim kao idem odahnut i popit na miru kavu, kako se sjednem tako se sjetim da bi mogla ići veš oprat/opeglat, prat suđe, ma svašta, nikak si mira dat da baš legnem pred tv npr. i odmorim

Bila nam patronažna danas, dobro smo mi skužili, još joj pupak nije zacijelio ima granulom, nije inficiran ni ništa, ponovo ga je spalila pa će još jednom doći da vidi jel je sad ok. Opet ništa od kupanja, čekat ćemo da prođe i to.

Ja odustajem od odvikavanja s ruku, njoj to paše pogotovo kad su grčevi. Baš mi patronažna sad kaže da se ne zamaram s tim, beba je još mala ona zna šta joj paše i to traži, da tako mala ne zna još to iskorištavati.

Pupa2
    28. Travanj 2016. 12:55

NMareN, uzasno mi je zao sto se to sve izdogadalo i sto si to saznala... Ja stalno gledam svog sina i zao mi je sto se tako napatio pri produ i stalno razmisljam o tom krvarenju i svemu...jako me strah za ubuduce i najrade bi si sredila carski koliko god grozno zvucalo, ali ja sam se jako slabo otvarala i gubila snagu, mali zapeo i tako dalje... Na kraju sam morala roditj s 8cm otvorenosti, dalje nije islo...imi cemo jos malo krenuti na vjezbe, svakako moramo zbog krvarenja...idemo na uzv mozga opet 13.pa cemo vidjeti kako i sto. Ja sumnjam na hipertonus. Rijesit cemo vjezbama... I zato nitko nema pravo davati ikakav sud o tvom porodu, odgoju, hrani i bilo cemu.
    Sto se odnosa tice-nismo jos jer sam ja jaaako rezana  i jos uvijek imam traumu od poroda i svega toga dolje i uzasno me strah. Onako, jezim se kad pomislim ba to sve dolje. Imam zelju, ali mi se stvarno povraca kad se sjetim svoje unakazene gospodjice :D bas onaj osjecaj nelagode...

Mi se jaaaako grcimo i dalje, a kad se ne grcimo onda se stalno smijemo i igramo! Presladak je!!! Nocas je bio dobar od negdje 9, pola 10 do 5, u 5 se poceo grciti pa sam ga malo nosila i stavila izmedju nas, dala dudu i zaspali smo tako do 8.
    On nema neki tipican nacin uspavljivanja. Nekad je to na meni, nekad zaspe uz cupkanje moje na lopti a nekad sam u kreveticu, upalimo mu mobil, on malo guguce i igra se i sam zaspe...
    Al kod grceva pomaze samo nosanje.
    A preko dana spavanje-ima par duzih spavanjaca, ostalo onako po pola sata. Ali sve u svemu dobro spava...
    Jos samo da nas hranjenje krene kako spada!

Dobrodosle stare proljetne trudnice :)

kiki_ca
    28. Travanj 2016. 13:59

Helou mamice :)
    Moj od sinoc nesto nije ok, kad jede grci se, pa ga prodje, pa onda dok se pokaki, I sve tako u krug... kontam jesam ja nesto pojela da uzrokujem to, ali samo kasice jedem I voce :/
    Za krupicu ili mlijecac sam kupila neki daktanol gel I cistimo kamilicom, manje place nego kad cistim sa sodom, I bas me je nasekirala ta napast... ali makar njemu ne smeta kad jede hB

Porod... brrr, ja imam fobiju cim cujem zvuk od ctg-a, a tek rana... doktori mi sfuserili sivenjem I sad ce tu ostati uzasni oziljci :'(

Ninachh12
    28. Travanj 2016. 17:05

Sve nove dobrodošle, baš mi je drago da nas je sve više i da imam šta čitati kada dođem :D 

Što se muža tiče, kad sam ostala trudna ja sam mu jasno dala do znanja da ce to biti naše dijete, a ne moje. I nema nikakvog spavanja u boravku jer ako ne spavam ja, ne spava ni on. Grozna sam, znam, i nije me sram. Smatram da je njemu odlazak na posao odmor za uši i kičmu jer sjedi 70 % vremena, a ja doma hopsam s njom. Ne budim ga kada ona treba jest jer mi tu ne može pomoći, ali ako ona ima grdu noć, i samo cendra, svi imamo grdu noć,a ne samo ja. Kućanske poslove ne radi, u početku mi je usisavao i prao suđe, a sad kad sam ja super, vratila sam se svojim poslovima, ali briga o bebi je isključivo zajednička. Tako se se još od prije dogovorili :D pupa-takav je i moj muž, šalje poruke da jedva čeka da dođe doma, pita stalno kako je ona, da li spava itd. to je baš lijepo 
    Nosić nismo još na svu sreću imali potrebe čistiti, ali kada ce biti prehlađena već imamo aspirator za usisavač, svi ga naveliko hvale :)
    Lilla-moja cura nema tjemenicu, a dosta kose ima. Od početka jednom dnevno češljamo kosu(tjeme) onom mekanom četkom u suprotnom smjeru rasta kose, a ono što iz struke znam reci je da se to običnim bebi uljem rješava. Stavi se bebi ulja i pričeka malo da se ulje upije i onda češlja suprotnom smjeru rasta kose. 
    tiny-i nama je to malo virkalo van iz pupka, i čak je patronažna rekla da misli da cemo morati opet ići na podvezivanje, ali nakon lipizacije se to sve lijepo uvuklo unutra i brzo zacijelilo :))
    NMareN-ahahah, ja sam to s maramicom pokušavala sa svojom, samo me gledala u čudu kao "jesi ti normalna" :P nisam ni znala da je uopće moguce da posteljica doživi infarkt, jedino što mogu reći da si jedna iznimno sretna mama jer mi to uopće ne zvuci bezazleno. kg ce doći, bitno da bebi nije nešto gore bilo..drži se :)

Mi smo s odnosima lagano krenuli, prvi put malo boli, malo neugodno, potrebno puno nježnosti i lubrikanta, no drugi put vec mnogo ljepše..no..ja nisam neko mjerilo s obzirom da sam imala okej porod bez rezanja i sivanja :)

Halila
    28. Travanj 2016. 18:17

Da prijavim da mi danas imamo grozan dan... svako dojenje prolazi uz grčeve, izvijanje i vrisku... cijeli dan ju nosim i jadna samo na rukama spava, čim ju spustim, kreće grčenje i plač. I ja sam se naplakala s njom danas. Prestrašno nešto, a nisam ništa posebno jela... ne znam od čega je i ne znam kako vi to proživljavate svaki dan nekoliko sati. Meni srce puca kad ju vidim koliko se muči jadna.

Ninachh, sasvim ista stvar i kod nas. Rekla sam mužu još u trudnoći da na spavanje u boravku niti ne pomišlja, jer dijete nije samo moje. Ionako se po noći budi samo za jesti pa on nema posla s njom.

Seks... mi smo počeli pričati o tome.. hahaha... nije da nemam volje, al mislim da nećemo tako skoro baš jer sam ja zaradila rupturu rodnice, sve puklo iznutra tako da se ne usudim još.

Pupa, stvarno te razumijem! Ni ja se nisam otvarala uopće, trudovi jaki o na dvije minute 10 sati, a ja se otvorila 4 prsta. Ne bi baš to htjela ponoviti. Iako sam trenutno mišljenja da mi je jedno dijete dosta.. vidjet ćemo.

NMaren, ovo strašno zvuči. Mogu mislit da ti je bilo grozno čuti. Sva sreća da je sve ok!

TinyBabyToes
    28. Travanj 2016. 20:05

Jooj nadam se da nećemo morat ići na podvezivanje , još će navratit u ponedjeljak pa ćemo vidit šta kaže, a u srijedu smo na prvom pregledu kod pedijatrice pa ću i nju pitat. Pa već imamo mjesec dana a njoj nikak da se unormali pupak.

Kupila danas aspirator za usisavač u dm-u oko 100kn, tako da bude kad će trebat. Nama su bili šmrkljići nakon šta se zbljucala pa je i kroz nos izletilo :D

Za odnose, ipak ću pričekat pregled kod ginekologa neka ona meni kaže da je sve nazad na svom mjestu i da je sve ok :) Ovako se osječam super, sve je prošlo al da nebi bilo...

Halila drži se! I ja sam plakala prekjučer skupa s njom, a evo jučer i danas milina. Malo budu loši dani malo dobri.

Sad sam se sjetila pitat, jel kojoj u otpusnom pismu dana terapija za željezo? Meni su za terapiju napisali 2mj piti tablete za željezo. To mi se čini puno?? Nemam osječaj da mi ga manjka? Podigla sam Heferol tablete u ljekarni al ih nisam krenula piti jer sam ih jednom dobila u trudnoći i nisu mi sjele nikako, zaštopala se i onda još povračala ko budala... Nisam htjela piti odmah nakon izlaska iz bolnice i ovako mi je zbog šavova i hemeroida (koje nisam nikad prije imala) bilo teško na wc a kamoli nakon tih tableta. Radije jedem cikle i zelenjave pa ću vidit jel će trebat. Ne znam nisam previše pametna šta bi...

Lola29
    28. Travanj 2016. 20:13

Halila takav je nama jucer bio dan. Danas se malo nastavilo, al je mirniji. Ja sam predvecer mislila da cu poluditi. Nisam navikla na njega takvog pa sam bila sva izbezumljena. Ne znam i dalje jesu bili grcevi ili skok jer se stalno nacicavao. 

Netko je pitao za nosic, ja mu cistim fizioloskom na vaticu ma to nekako zarolam, malo se buni, al izdrzi.

Nmaren zao mi je cuti tako esto. Glavno da je beba dobro i bit ce sve ok.

seks jos nista, ja jos krvarim tako da 0 bodova, a i ne fali mi iskreno. Uz ovakav tempo navecer se srusim u krevet cim mali zaspi. Ima vremena.

Joj to nosanje i drzanje bebe po rukama, ja sam protiv toga jer vidim da je moj to poceo koristiti i kad nema grceve. Svatko tko dodje ga zeli nositi, a meni prvo bilo bed kao reci daj nemojte, al sad se vise ne suzdrzavam. Pogotovo moja sveki svaki dan dodje taman kad mu pocinju grcevi samo kako bi ga mogla nositi, al danas sam joj rekla E ne moze ja cu ga umiriti i tako je i bilo. Zaspao mi je za 10 min, a ona se skoro pocela plakati jer joj nisam dala da ga nanasa po sat vremena?! Ne razumijem te zene kad hoce imati sve pod kontrolom, onda kad im se NETKO suprotstavi odmah panika.

Ninachh12
    28. Travanj 2016. 20:16

Tiny-meni je dan u terapiji heferol. Zadnja 3 mjeseca trudnoće sam ga pila, zadnju tabletu popila oko 15 dana prije poroda i onda u otpusnom pismu su mi samo napisali heferol. Popila sam cijelu kutiju i sad nakon 10 dana pauze moram vaditi krv da se vidi kakvo je pa cemo dalje vidjeti za terapiju. I ja nikad u životu nisam imala hemeroide i onda nakon poroda u kombinaciji s heferolom je rezultiralo plakanjem na wcu i svježom krvi nakon svake stolice.(koja je bila svaki 3-4 dan) U ljekarni sam zatražila tetu bilo što šta dojilje smiju i dala mi je biljne tablete koje potiču češće praznjenje crijeva. Danas ce mi biti 10ti dan da ih pijem i svaki dan imam okej stolicu i hemeroidi su se povukli.(koristila sam i dvije kreme za njih) i nadam se da se više nikad neće vratiti. 
    Postoje i druge tablete za željezo (ferum lek recimo) ako ti heferol ne sjeda, puno ljudi ne mogu podnijeti heferol jer izaziva povraćanje. Ja bih na tvom mjestu otišla doktorici opće prakse čisto da provjeriš da li je nisko pa dalje razmišljala hoćeš li išta piti ili ne.. :)

Pupa2
    28. Travanj 2016. 21:19

Halila, nama je tako ovaj CIJELI TJEDAN po cijele dane, a prosle tjedne kod svakog hranjenja. Uzas...

Halila
    28. Travanj 2016. 21:59

Pupa, svaka ti čast kad si još normalna. Prestrašno.  Nadam se da ćete uskoro pobijediti te probleme s hranjenjem! 

Inače se moja cura počela sve više smijati i gugutati i jako je draga, znaju mi suze krenuti od miline nekad, ali još uvijek ima previše cendravih minuta ili bolje rečeno sati.

Tiny, ja sam dobila heferol isto dva mjeseca. Pila sam ga i u trudnoći i povraćala od njega, ali sad ga pijem i nemam problema nikakvih.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.