Kako ste prominile ticker? Pomoć !!!!
https://lb1f.lilypie.com/toVvp2.png
Kriszta probaj jednu večer s ugašenim svijetlom, moja sada stalno gleda u svijetla lampe to ju baš zanima :) pa moguće da neće zbog njih zaspat.
Kamikazee hvala na savjetu, probat ću joj onda čistit nakon šta je nahranim, bilo mi je žao čistit joj kad je mirna jer je rijetko mirna pa odmaram i uživam u tišini :P
Čistila sam joj već sa tim štapićima samo sam uspijela izvući ono blizu, a čujem da ima još toga unutra. Filziološku koristimo.
LillaRose mi još nemamo muku s tim tjemenicama, al nemam pojma kak to izgleda :D
Kad uopće krene to?
Kiki_ca dobro nam došla
Biogaia kapima treba da počnu djelovat kroz tjedan dva nadam se da će pomoći :)
Hvala na dobrodoslici :)
Znaci toliko im treba, uf, a imaju li neke efikasne I da odmah djeluju?
I da nema neciji bebac krupicu? Nama patronazna rekla da ima, I cistim 3x dnevno sa mjesavinom sode bikarbone I vode, place on a ovamo placem I ja :(
Ninach, promijenila sam i hranu, ali nije stvar u hrani nego u grcevima koji su jednaki bez obzira na hranu.
Inace, danas mi je banula patronazna, dosla ko narucena... Uzela ga i rekla da ima bas jake grceve jer se taman grcio kad je ona dosla i zaspao je na njoj... Rekla je da ako dajem Biogaiu da ne dajem Enterokind. I sto se tice brljanja s hranom da se ne brinem, tako neka djeca reagiraju na grceve, on ih nema par sati nego cijeli dan i da se ne sekiram ako malo jede. sad je takva faza, bit ce bolje za par dana... Prosli tjedan je super jeo i manje ga je patio stomak, a ovaj tjedan je opet koma...
Ja se trudim biti mirna koliko mogu, al ne mogu da se ne brinem oko toga hoce li mu nesto biti kad tak brljavi s hranom.
Sto se tice menge, ja dobila odmah poslije lohija, pravu pravcatu mengu. Sljedeca bi trebala bitj sad nekako, vidjet cemo...
Tiny, ne vjerujem da smo u skoku jer smo u pon napunili 7 tjedana!
A muzevi-moj stvarno puno pomaze i obozava bit s malim i stalno me tjera da idem negdje na kave ili kod nekoga dok je on s malim nakon posla. Tako da sam si ja priustila prosli tjedan pramnov :) Navecer ga skupa kupamo, hranimo i uspavljujemo. Jedno hranjenje on obavezno odradi.
I svaki dan salje poruku da jedva ceka doci kuci s posla i bit s nama! Stvarno sve pohvale! Nije bas neki od kucanskih poslova, pa ja pospremim dok je on s malim. Al iskreno, ja onda uzivam u ciscenju, dode mi kao ispusni ventil.
Nas je dobar spavac tako da se uspijemo naspavati. Sinoc j zaspao prije 10 i spavao do 7 s jednim budenjem za hranu.
Ali eto, nas opet ti grcevi pate bas jako.
Danas je jadnicak sav uspavan. Jel do dana ili do slabog jela, ne znam....
A nama je nos vec tjednima u komi tako da sipamo fiziolosku par puta dnevno, inhaliramo i pocistimo aspiratorom na usisavac i bude bolje! Taj aspirator stvarno nije agresivan, usisa ono sto je vidljivo u nosnici i ne vuce punom snagom. I moj klinac voli i to i inhalator :D cudak!
Tjemenica-nama je tek krenula pa smo odmah koristili Mustelinu pjenu i prestalo je nakon 2 nanosenja.
Nosić čistimo onim na usisavac, prvo kapnem fiziološku i onda ovo. Sve povuče, a malena se ne buni uopce. Barem s čišćenjem nosića nemamo problema, mirna je dok ja to ne obavim.
Za tjemenicu vele da je dobro bademovo ulje. Ja sam joj s tim malo nogice mazala jer su joj bile suhe jako pa se ljuštila koža i pomoglo je.
Kiki_ca ima naravno i drugih kapi, sab simplex, espumisan ima još al se ne mogu sjetit više,te kao djeluju odmah, a biogaia su probiotičke kapi pa zato njima treba duže...
Trebao mi šalabahter google da vidim za krupicu šta je mi nismo imali, od prijateljice mali imao pa mi rekla da joj je u ljekarni teta dala kremu Daktarin i da su se brzo povukle.
Pupa2 onda držimo fige da što prije prođe to i da nastavi opet uredno papati ;)
Moja je isto danas uspavana očito je od vremena..
Mi baš zvali patronažnu da nam opet dođe u posjet da pogleda pupak, izgleda nam kao da još nije zacijelio. A do neki dan je normalno izgledalo, sad kao da izviruje van onaj ostatak i crvenkasti je nekako...
Kod nas proljetnica sve neki dobri mužeki
Love cats, sunshine,kikica dobro nam došle, uživajte,mazite se i pazite. Love cats rodila si točno na moj termin,samo mi smo uranile mjesec dana,koliko je beba bila velika?
Moja mrvica je dobro,tokom dana spava mi tri puta racunajuci i ono prvo spavanje od nekih 7ujutro,spava mi tokom dana po nekih 3h,nekad manje nekad vise. Noci su super,jedno do dva budenja,evo npr prošla noc-zaspala je u 22h,probudila se prvi puta u 5.30, drugi puta je zaspala oko 6.30 pa do 10. U noci kad se probudi treba nam nekih cca sat vremena da zaspi, papanje,podrig,pa ju na brzaka premotam,pa se razbudi(ne premetam je na samom početku jer se probudi s jakim plačom sto i nije cudno jer spava bas dugo pa je gladna vec) i onda opet papanje.
Grci mi se nakon jela,ne uvijek ali skoro svaki puta,srecom ne traje dugo,podignem je,ili je stavim na svoju ruku ali potrbuške i tako joj je najlakse i podrignuti i puk puk obaviti.
Jednu noć nikako da zaspi a vidjela sam da joj malo fali,baš je nekako na pola bila,i sjetila se jednog filmica i super tate koji je bebu uspavao u trenu, znači uzmete gazu,platnenu pelenu,i sa jednim malim dijelom,onako njezno i pažljivo prelazite bebi preko ociju i lica,dok prodete opet ispočetka. Kod nas je upalilo,zaspala nakon par puta,eto ideje pa možda nekom pomogne.
Krupicu,soor ili candidu smo imali i mi,tj tako je rekla dr,da bi mi dan kasnije drugi dr reko da nije to nego samo nakupine mlijeka,znaci ako možete skinuti gazicom onda nije to krupica,ako se cvrsto drzi na jeziku i ne skida se onda je. Mi smo dobili gel kojim se premaze usna šupljina,Rojazol a navodno postoje i neke kapi.
Što se tiče oporavka,pa dobro se osjecam iako se još pazim da ne dizem teško i dok mi dođe umor legnem i odmorim malo,dok beba spava cesto i ja ležim,krvarenje sam imala nekih cca5t i mengi se ne nadam još barem 3-4mj,iskreno super mi je bez nje.
Što se tiče muzeva-tatica,nemogu se pozaliti,pomaze mi puno,uskoci,bila sam vec i na kavama,i jedan mini izlazak,i malo po trgovinama setala,ne hrani je jer smo samo na cici,ali ako treba ode mi ponju,evo npr danas sam ga bas probudila jer mi bilo teško dici se,zajedno je kupamo,pospremi što god da treba,ne pegle i ne kuha baš. Naravno da nije snjom koliko ja jer srecom radi,ali želi svaki trenutak provesti snama. Što se tiče odnosa,svaku vecer zaspimo jedan kraj drugog,dok se probudimo uvijek se približimo jedan drugome,sexsic...hmmm to još ne,ja bi,ali njega je strah još,prije nego dr potvrdi da mozemo kaze nista :).... boji se radi mog reza....
Nosić--- cistim ga tako da vaticu umočim u vodu,zarolam tako da vrh bude tanki tanki,i snjim lagano u nosic,i uspijem pokupiti sve,ako su vam smrkljici suhi možda bi bilo dobro da navlazite zrak malo,tipa namociti krpu i staviti je preko krevetica.
Ako još jednom cujem da mi netko pametuje oko mog poroda,dojenja ili ne mislim da cu ga prvo poslati u tri krasne a onda mu otkinuti glavu.... nemojte mi zamjeriti ali pod negativnim sam dojmom.... Moja posteljica je bila poslana na analizu i ustanovljeno je da je pretrpila vise manjih infarktica,beba je srecom dobro,jedino "loše" je što je u trudnoci dobivala manje kila,sto se rodila s manje kila i što ce mjesecno dobivati manjekg,a moglo je biti i drugacije.... Mogla je imati ostecenja vitalnih organa ili da je ostala bez kisika,dok sam to čula možete samo zamisliti kako sam se osjecala,bojala... evo cijeli dan sam u suzama i tuzna,kad god je pogledam padne mi na pamet što je moglo biti... znam kazu mi moji ma pusti to,srecom prošlo je sve dobro,i da tako je ali nemogu se još oteti iz tih rijeci dr.... I onda neka mi netko pametuje da ovaj porod nije porod ili da dohrana nije ok i bla bla bla.... sve je to super dok su nam nase bebice zdrave a svi ti dobronamjerni dusebriznici pošaljem ih gdje im je mjesto....
Ispricavam se na duzem postu i mozda neprimjerenom izrazavanju ali pod dojmom sam...
Ja to mogu, ja to hoću....
Hej cure, evo i ja se pridruzujem ovoj temi. Rodila sam 20.04. svog Jakova. Mi super funkcioniramo sada, stari smo tjedan dana i sve smo uspjeli uskladiti, puno nam je pomogla patronazna sestra koja je dosla kod nas.
Na pocetku sam imala problema s dojenjem u tom smislu da je htio svaki sat vremena jesti po 5-10 min. Nisam u bolnici uopce spavala, jedva sam stigla na wc da on ne place, stalnovsam morala bit uz njega, a imala sam epiziotomiju i razrezali me dosta tako da me ta bol rasturala. Doma smo imali pomoc pa je nekako islo, ali opet prva dva dana je bilo uzasno.
Da bi sada, na kraju shvatila zasto ke to sve bilo. U bolnici ti na brzinu pokazu kak se stavi na cicu. Ti u onom transu nakon poroda ne zapamtis tocno sto su rekli i onda pocinje improvizacija. Stavljas ti djete na cicu, vica ono, vuce nesto i tako. A na kraju se vise nagutao zraka nego jeo. A sve zbog krivog polozaja, zbog neznanja, jer teorija je jedno, a praksa drugo. Na kaju sam si sve otezala, a dojenje je stvarno jednostavna stvar, samo se treba tome malo posvetiti.
Sad je sve super, mali cica i spava super, sve po sabloni. Nasla sam sebi najudobniji polozaj za dojenje, pogotovo sam s tim imala problema jer ne mogu lezati ni sjediti, vec samo lezati na boku.
Stvarno je biti majka nesto najbolje na svijetu i za to vrijedi zivjeti. Ja sam postala nakon poroda hiperaktivna, a prije sam bila pospanac. I bas mi sve godi i sretna sam.
Nadam se da se i vi tako osjecate uz svoje bebice :), najbolji poklon :)
Maya
Ja sam danas ZOMBI!!! Nocas je spavao kao prije po danu - max pola sata u komadu, ostalo se ili igraj ili hopsaj po lopti ili daj sisu!!! 😳😳😳
Ne znam jel zbog novog rezima prehrane kako ide vise po zahtjevu pa opet idem probati nekakav red uvesti s obrocima. Poludit cu vise s tom hranom 😂
Hocu ga poceti trenirati da ne spava samo na rukama, naucio s grcevima kad smo ga nosali. Ali da bih to napravila moram znati da nije gladan. Jer kad malo sisa pa bocica pa sisa plus bocica k vragu sve, on place i normalno prvo mislim je li gladan i onda nema treniranja strogoce.
Prvo ga hocu nauciti da se sam uspava, a onda ide prebacivanje u krevetic. Vec vidim da nema sna ni odmora bar mjesec dana 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji