Ajme...kad se pojave grčevi,nakon 4-6 h poslije jela? Ili ranije? Ja sam jučer jela zelenu salatu,pa valjda bi već imala grčeve od toga.
Ja isto izbjegavam mlijeko koliko mogu,ali griz ili žitarice nekad ubacim..probam svaka 2-3 dana,ali inače obožavam mlijeko i jako mi to teško pada. Danas za doručak sam pojela zobene pahuljice skuhane u mlijeku :) eto pa ću malo pratiti..
Ova moja još uvijek spava,sad sam već luda...očito preko noći će biti fešta..ili još gore..valjda neće zamijeniti dan i noć :(
Kriszta ne znaci da ce ti izreagirati, a pogotovo sto si jos jucer jela.
Tiny blago tebi kad si uspjela sve kg skinuti vec, ja jos nisam stala na vagu otkad sam rodila, valjda se bojim
Kako vama ide podrigivanje? Ja svog dizem nakon svakog podoja, al on gotovo nikad ne podrigne nego mi se zna tek kasnije zakasljati dok lezi, onda se jako uplasim da se ne bi zagusio, a zapravo ne znam zasto se zakaslje jeli mu tek onda dodje za podrignuti ili tek tako, ne znam?!
Možda me samo moja vaga laže
Mi imamo problema sa podrigivanjem i bljuckanjem. Primjetila sam da se teže podrigne kad pojede ad. Ponekad se podrigne odmah ponekad uopće ne ni nakon pol sata nanašanja i onda kak ju polegnem kao da se zahlikne pa bljucka malo...Isto tako me strah ulovi da ne mogu zaspat nakon toga, još stojim budna i slušam jel bude opet... Spavamo na boku ali se sama uspije nekak na leđa prebacit..
Patronažna mi savjetovala da ju nakon podoja ne stavljam odmah u ležeći položaj tako da moguće da ih ležeći položaj potjera na to da se zakaslju ili zahliknu ako se nisu podrignuli??
Jutro cure...
Nije istina da su proljetni djecaci bubice-moj je cendravac :D
Koliko vidim, vas i noc muci, nama je makar noc evo vec 6 tjedana (otkad smo dosli iz bolnice) super... Zaspe izmedu 9 i 10 i spava do 7-8-9 zavisi kada zaspe. Budi se 2x za hranu, pojede i nastavi.
Preko dana je borba, iako ima puno vise mirnih trenutaka nego prije, sad se i igramo, pricamo, lezimo, mazimo se... Ali, ja tj mi imamo drugi problem. On opet ne jede. Ne znam jel se sjecate da smo zbog toga bili u bolnici i nis pametno nam nisu rekli... Cijeli prosli tjedan je super jeo, bili i na vaganju, dobio je dosta stvarno... A od nedjelje protestira. Zapravo nije da on ne zeli jesti. Nego se toliko grci za vrijeme hranjenja da je to uzas jedan. Crijeva se jako cuju, sav se crveni i onda kad to malo popusti kao da se boji ponovno progutati mlijeko.. A vidim da je gladan.
Stvarno sam vec luda... Prije je jeo izmedju 700 i 800 ml dnevno (ima 5kg) a jucer jedva 500. Ne bi bio problem da ja ne vidim da je gladan! Gura rucice u usta, pocne mene cuclati i kad mu stavim bocicu bas krene onako vuci i sve i kad krene taj show u stomaku on kao da se boji!
Vise nisam pametna sta da radim!!!! Luda sam od hranjenja i svega. U noci cak ok pojede jer je u snu pa ne dozivljava toliko taj stomak, a preko dana mu cak ni u snu ne uspijem ugurati bocicu u usta. Ne zelim ga toliko ni siliti s tom bocicom... Dnevni san mu je ok, nema problema s tim, ali puno puta se i u snu grci i budi... Kako da mu pomognem, kako da ne gubimo na tezini ako odbija jesti? Znam da mu to sve treba sazrijeti, ali imamo jos bar mjesec i pol do toga... Nadam se da nece duze od toga jer mi je ovo ajme dugo.
Taman kad sam pocela uzivati u djetetu i svemu, ovo hranjenje me ubilo...
Sto se kilaze moje tice-isla sam roditi s +14 a sad sam izgubila 12,5 kg..
Nemam ni apetita cesto... A kad imam normalno jedem, kao i prije trudnoce. Stomaka imam jos mrvu, al i to ce otici. Jedva cekam da on krene normalno jesti i da ja psihicki budem ok. Odmah krecem na treniranje!
Inace, ne dojim pa nemam pametnih komentara vezano uz vasu prehranu, ali se sjecam tecaja i rijeci da beba ima grceve zbog nesazrelih crijeva i svega toga i imat ce ih bez obzira na maminu prehranu! Eto, a sad kolko je to u praksi tako-ne znam...
Garavice ❤️
Nego, kad planirate kod ginekologa?
E, da, moj podriguje poslije svakog hranjenja:.. Nekad na pola i na kraju, nekad samo na kraju. On jednostavno ne moze zaspati ako ne podrigne, sav se grci i izvija i uvija ako ga stavim leci bez podriganca!
Pupa2 i mi imamo isti problem, nama pomogne termofor na trbuščiću dok jedemo i 12-15 kapi espumisana 15 min prije hranjenja. A kad je baš frka i anticolic muzika s youtuba neki zvuk kao kad nema slike na tv-u.
Nasdva, kod nas nema u zadnja 3 dana vrijeme hranjenja. Pojede 30 pa vristi i spava, pa 40 pojede za sat i pol, pa ga tri sata pokusavam nahraniti a ne pojede ni mililitra...
Pupa ne znam sto reci 😕 Nadam se da ce brzo proci ova faza, bas mi je zao 😟
Ja bas dosla od gin, sve uredno, cekam nalaze pape, bit ce u petak. Pao mi kamen sa srca 🎉🎉
Tiny puno teže podriguje i moja kad jede AD,dok siki i usput podrigne,a poslije kad pojede AD puno teže. Ja ju prebacim preko ramena i hodam gore dolje,ako beba nije sklona bljucanju onda možeš i na stomak malo staviti,tako mi je rekla pedić.
Pupa mi smo znale imati takve faze,ono što baš kažeš,vidno je gladna ,a i uplašena i neće jesti,probaj anti colic glazbu kako kaže nadsva,meni to većinom pomaže.
Evo moja je poslije sike počela jesti 90 ml,tako par dana i sad opet neće,grči se,ne može podrignuti,vrišti. Jednostavno moramo čekati da prođu tih 3-4 mjeseca. A nekako mislim da ćemo stalno imati problema sa hranom i kad budemo prešli na kasikice..
Ne znam da li ti imaš ili si ikad imala problema sa želucem? Ja jesam,tako da kontam da je malena na mene :(
Kamikazee ti si već odradila sve kod ginoša,super. Ja sam naručena 12.05. ali mi je rekla da će mi samo uzv raditi,papa još ne.
Sortiraj odgovore
Najstariji