Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivchi87
    18. Kolovoz 2016. 10:00

Kakve pobogu veze ima sta nije vjencana u crkvi?? Pa sta da nije u braku??

Halila
    18. Kolovoz 2016. 10:02

ivchi87

Rekli su mi da "živi u grijehu i ne može bit kuma." Zato sam se i posvadila. Za njih brak sklopljen po zakonu RH ne vrijedi. Super. 😠

TinyBabyToes
    18. Kolovoz 2016. 10:07

ivchi87

Ak nisi u braku onda nema veze? Moja frendica normalno bila kuma a nije u braku...

Izmišjalju toplu vodu hahahha .... Ak nije crkva onda nije ništa :P

Kriszta
    18. Kolovoz 2016. 11:03

Ovo za krštenje i kumove i meni ide na živce. Npr.moj muž je kum svom nećaku,nismo još bili u braku,kad je bio krštenje,a mi smo samo vjenčani kod matičara. Po tome onda sad ne bi smio više biti kum??!! Eeee zato mi stalno odgađamo krštenje,jer svi naši bliži su samo vjenčani kod matičara.

Za raspored,ne mora biti neki strogi raspored,ali otprilike neki okvirni,jer kad budete krenuli sa kašicama,mora biti neki raspored. Novu namirnicu u popodnevnim satima ne preporučuju davati zbog reakcije. Jučer se moja probudila u pola 10. Iza 10h je jela bočicu i slijedeće hranjenje je bilo oko 14h. A to već "kasno" . Tako preporučuju,jer ako bude reakcija nakon par sati,da ne bi bilo navečer ili u noći. Ali definitivno ne možeš utjecati na to,kad i koliko da pojede. Samo više volim kad se ranije budi,pa odmah i ljepše i više jede.

Imam na dojci fibroadenom ( dobročudni tumor),koji moraju odstraniti što prije,ali neće me operirati prije nego što prođe 6 mjeseci nakon poroda. To je kao neko pravilo: Ne dirati ženu do 6 mjeseci poslije poroda.

Ninach bila je jedna moja poznanica sa mužem u babinjama,koja mi je pričala de njihovo dijete 7 mjeseci samo urlalo. A preko noći nikako nije spavalo ,jedino u kupatilu!!!!!!!!! Ili dok su ga gurali u kolicima. Zato više ni ne žele još jedno dijete ahahahahaha
    Isto tako bratićeva kćerka preko noći nije spavala par mjeseci i godinu dana urlala,vrištala zbog svega.Sjećam se kad je sestra išla kod njih sa malim,da je na kraju i mali počeo plakati,jer ova skvičila ko mala svinjica :D
    Meni kad je teško s njom,samo na to pomislim i odmah mi je lakše. Možda i tebi pomogne. 

Tiny moja legica ima takvo mirno dijete,di je staviš,tamo ostane. Kad dođu kod nas to izgleda tako,da njena beba mirno leži na leđima,niti skoro noge ne podigne,a ova moja divlja. Legica mirno sjedi i pijucka kavu,a ja ko tornado sa raščupanom kosom,neumivano trčaram okolo ,na kraju mi se i čaj ohladi,večinom ga ni ne popijem. Njena beba prespava noć otkad je napunila mjesec dana. Jako je mirna beba.ali se okreće na stomak i nazad. Rijetko,ali kad je zainteresirana dira hvata igračke,noge...ma sve radi,samo što je većinom jako mirna. Kontam da je i tvoja Mia takva,napredna,ali mirna! Budi sretna. Ali ako se dobro sjećam na kraju mjeseca ideš kod pedijatrice,pa ju pitaj.
    A što se tiče buđenja i moja se probudi i nema glasa od nje. Gleda okolo ,igra se sa prstićima,priča....nikad ne plače,zna da sam blizu. I moja isto više voli gledati sve oko sebe,pa se igrati sa čarapama i tako,nego se okretati,mislim da ima veze s tim što ne vole biti na stomaku. Imamo svakakve dane,ali ja tu imam sreće,jer ona hoće biti sama ,nekad se buni,ali dosta hoće!

Inače i ova moja cucla prste već nekih 10 dana,ali zato se neće nikako okretati,ustvari samo na desnu stranu sa leđa na stomak i to je to.Ma sve će doći na isto kad prohodaju :))))

Moju sam stavljala otprilike od 4 mj u polsjedeći ali ne stalno, još i sad puno bude u vodoravnom položaju,ali hoće sjesti stalno,pa se isto borimo!

Ivchi jesi ti na kraju otišla na uzv.?

Halila
    18. Kolovoz 2016. 10:00

Tiny ne znam kakva vam je pedijatrica, al nekako vjerujem da bi primjetila da ima hipotonus. Možda je jednostavno takvo, mirno dijete. Nije to uopće loše. Ovaj moj zvrk mene nekad izludi. Dan je tek počeo, a meni već dosta 😅
    Ovo stavljanje noge u usta vidim da piše da obično sa 6 mjeseci počnu to raditi. Od frendice mali je isto tek sa punih 6 mjeseci krenuo s tim. Valjda onda nije pravilo.. nemam pojma.

TinyBabyToes
    18. Kolovoz 2016. 10:13

Halila

Tiny ne znam kakva vam je pedijatrica, al nekako vjerujem da bi primjetila da ima hipotonus. Možda je jednostavno takvo, mirno dijete. Nije to uopće loše. Ovaj moj zvrk mene nekad izludi. Dan je tek počeo, a meni već dosta 😅
    Ovo stavljanje noge u usta vidim da piše da obično sa 6 mjeseci počnu to raditi. Od frendice mali je isto tek sa punih 6 mjeseci krenuo s tim. Valjda onda nije pravilo.. nemam pojma.

Ne znam, do sad me pedica nije nešto baš oduševila...

Ma gledala sam malo videa na youtube-u o hipotonusu, uglavnom su sve te bebe mlohave, opuštene. A ona nije takva..

Vidit ću još kod pedice kad opet odemo šta kaže, ali mislim da jednostavno imam mirno i dobro dijete pa sam u čudu

Skužila sam šta je problem, zašto se ne kreće toliko. Ona se zabavi sa svim šta vidi oko sebe!

Ako nema igračke u blizini ili nečega šta može pipati materijale onda si zna proučavat prstiće na rukama ili si uhvati nogice i skida čarape pa njih proučava i žvaće. Ako nema ni čarape onda si hlače povlači ili bodi... Ma šta god joj dođe pod ruku ona taj predmet može proučavat sat vremena. Zabavlja se sama sa sobom najviše.

ivchi87
    18. Kolovoz 2016. 10:02

Reci ti onda fino sveceniku da ju neces krstit. Bokte ponasaju se ko da njih treba molit da ti krste dijete umjesto da je obratno buduci da imaju sve manje vjernika. Strasno.

TinyBabyToes
    18. Kolovoz 2016. 10:08

ivchi87

Reci ti onda fino sveceniku da ju neces krstit. Bokte ponasaju se ko da njih treba molit da ti krste dijete umjesto da je obratno buduci da imaju sve manje vjernika. Strasno.

Pa baš i zbog tog njihovog ponašanja i imaju manje vjernika...
    Još i cjenik imaju! Treba im fiskalnu još uvesti da bude red

ivchi87
    18. Kolovoz 2016. 10:15

:DDDDDD bez racuna se ne racuna!

Ma kakav hipotonus Tiny, bas to kak kaze Halila, pedijatrica bi to vidla. Najbolje mi je tu na nekim temama kak mame dijagnosticiraju hipotonuse i hipertonuse :D prestala sam uopce citat druge teme, samo dodjem direkt na ovu...

Ja s ovim svojim imam problem sa podizanjem, on se poceo dizat kao da oce sjedit (ne bi me zivciralo da ne izbaci pritom zavidnu kolicinu mlijeka van a ja i moje cice jadnice ga ionako jedva snabdijevamo). Kad ste vi pocele stavljat nekakav polulezeci polusjedeci polozaj? Sad mu je tek 3 i pol, nekak mi se cini do navrsena 4 da ne bi trebala...

TinyBabyToes
    18. Kolovoz 2016. 10:19

ivchi87

:DDDDDD bez racuna se ne racuna!

Ma kakav hipotonus Tiny, bas to kak kaze Halila, pedijatrica bi to vidla. Najbolje mi je tu na nekim temama kak mame dijagnosticiraju hipotonuse i hipertonuse :D prestala sam uopce citat druge teme, samo dodjem direkt na ovu…

Ja s ovim svojim imam problem sa podizanjem, on se poceo dizat kao da oce sjedit (ne bi me zivciralo da ne izbaci pritom zavidnu kolicinu mlijeka van a ja i moje cice jadnice ga ionako jedva snabdijevamo). Kad ste vi pocele stavljat nekakav polulezeci polusjedeci polozaj? Sad mu je tek 3 i pol, nekak mi se cini do navrsena 4 da ne bi trebala…

Hhahahhaha a vidjela sam tamo onu temu di na temelju jedne rečenice dijagnosticiran hipertonus
    Ma, velim u čudu sam da je tak mirno dijete pa si mozgam da nije nešto drugo hahahaha

Ja sam u toj dobi stavljala u polusjedeći u kolicima, ali ne na dugo. Većinom kad bi jela onda...Ili kad je u AS-u.
     Sad s 4mj može i duže biti u tom položaju. Za sad još držim polusjedeći, sjedeći nikako.

A bljuckanje je moja počela ovih dana? Ne znam zašto pak sad? Nije da ju šopam?

TinyBabyToes
    18. Kolovoz 2016. 10:16

Puno puta je uhvatim (kako preko dana spava u kolicima) kad se probudi da grebe po kolicima i gleda. Ništa se ne glasa, možda nešto guguče malo. Čekam da vidim šta će dalje, da li će plakati ili možda ako sam sreće zaspati.
    Onda nakon ispipavanja kolica hvata noge i igra se.
    Tek kad joj dosadi onda zakmeči da mi da do znanja da je budna

ivchi87
    18. Kolovoz 2016. 10:18

Tiny ti si sretnica, donesi ju meni na cuvanje a ja cu tebi svog. Tom pak moras konstantno pricat price i pokazivat igracke da bi bio zadovoljan. Maks zabavljanje samim sobom 10 min.

TinyBabyToes
    18. Kolovoz 2016. 10:32

ivchi87

Tiny ti si sretnica, donesi ju meni na cuvanje a ja cu tebi svog. Tom pak moras konstantno pricat price i pokazivat igracke da bi bio zadovoljan. Maks zabavljanje samim sobom 10 min.

Hahhahahaha ako bi ti to pomoglo da se odmoriš malo

Tak je došla do mene ona frendica šta ima milo dijete, pa sam ostala u šoku koliko je plakao i imao nagle divlje pokrete, rušio sve pred sobom, nije uopće doživljavao ovu moju a ona ga je tak gledala sa zanimanjem, pa ga malo pipa i gleda hehehe... Mislim si ako je to mirno dijete onda šta je ova moja

Frendica isto u čudu kak je moja tak mirna.. Moja se samo smijuljila i igrala u kolicima dok su bili kod nas..
    Kasnije mi se javi, kao ne znam šta mu je bilo, moj nije tak društven kao tvoja

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI