Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    18. Kolovoz 2016. 10:57

ivka-mi imamo vreću za spavaje iz Lidla-odlična je. Nogice su joj unutra slobodne i baš mi se sviđa.

Halila-pa što pobugu spominješ da je udata kod matičara. Kažeš nije udata, još je cura i bok -.- Grozno kao što ivchi kaže, umjesto da privlače vjernike k sebi, oni ih tjeraju -.- KOd mene nije bilo cjenika ali se zna red od 200 kn na kraju krštenja :P

ivchi-moja je u poluležećem odkad se rodila u košari zbog bljuckanja, ali nije to baš polusjedeci, već samo glava lagano dignuta. Moja sad s 5 mjeeseci se ful bori samnom da sjedne..

Kamikazee
    18. Kolovoz 2016. 11:05

Koliko postovaaaa 🎉🎉
    Ja sam bila kuma, a frendica nije bila udana kad je krstila dijete. Buduci da je bila u Splitu ja sam joj dogovarala krstitke u zg i skoro stjerala svecenika jer kao: ako nisu vjencani sta ce krstiti dijete?! Ma daj me nemoj!!!! Na kraju sve bilo ok kod drugog svecenika u istoj crkvi, cak je s nama i na rucak isao, super lik!

Halila, moj je isto takav, jako aktivan i bas se veselim kad zaspi 😂 Sva sam pokocena od nosanja 8 kila. Nekad ni nosanje nije dosta - on hoce letjeti. Pa ko budala dizem mali uteg 😏

Tiny, ne guglaj dijagnoze i uzivaj!! 😂 

Udvostrucenje kilaze bi trebalo biti sa 6, utrostrucenje s 12 mjeseci, to je kao minimum koliko sam citala. A nozni palac kad sisu to je znak da su spremni za sjedenje kao iducu fazu zbog prijenosa tezine.

Filip ga sad uspjesno izolira pa sise njega i pola sake s kojom ga drzi umjesto 3,4 nozna prsta 😂 I stalno se pridize iz kolica!! Neki dan se izbljuvao, do ledja je proslo, od pokusaja dizanja! Primimo ga za rukice u visini trupa i gledamo sta ce - sam se digne, ne moramo ga vuci, ali ja ga i dalje bacam nazad, strah me da mu je prerano! A ako ga pustimo kad se pridigne, trup mu se presavine prema naprijed jer ipak ne moze on sam sjediti - ali savine se naprijed, doceka na ruke i izvuce nogice nazad pa bude na trbuhu. To mi se cini dosta spretno kako radi i jedva cekam pregled kod pedijatrice iduci tjedan da znam sta smije, a sta ne!

Moj mali parazit se nocas primirio, probudio se samo 5-6 puta i jednom sam ga uspavljivala samo pola sata. 
    U jednom trenutku nemiran, vrti se. Ja sisu, nece. Vrti se. Stisnem ga, jos se vise otima, okrene se na trbuh i digao glavu, sve zatvorene oci. Vidim vec novo uspavljivanje na pomolu. Kad on glavu dolje, malo lupkala po guzi i spavao na trbuhu sat i pol!!!!

• iv-ka
    18. Kolovoz 2016. 11:22

Tiny, jedva čekam neki raspored, ipak me malo pere ocd pa me ovo stihijsko spavanje i jedenje čini nervoznom... i ja sam gledala vreće u bubamari u karlovcu, ali imali su samo ljetne i sviđaju mi se, mislim da ću čak naručiti s njihovog web dućana zimsku, Bog blagoslovio online shopping! To je stvarno super stvar za nas iz provincije :D

Halila, mojoj bebici su noge u ustima već jedno 2 tjedna :D stalno su čarape mokre. U biti primijetila sam da to jako ovisi o tome kakve čarape ima, ako ima neke jednobojne, onda su suhe, a ako su neke interesantne šarene, onda su u ustima :D I isto borbu vodimo s prematanjem, malo na prematalicu, malo na krevet, pa natrag na prematalicu, pa na ruke i tako. Mijenjanje pelene traje 10 min :D
    Nešto sam čula da kad krenu stavljat nogice u usta, da to znači da je s kukićima sve ok.

Ninachh, uh vaš je svećenik dobar, našem se daje 400 kn

U vezi podizanja u sjedeći položaj, moja to pokušava napraviti iz poluležećeg. Pitala sam pedijatra za to, rekao mi je da što god dijete samo može napraviti, da ga se ne sputava, ali da ga se ne smije na ništa forsirati.

nasdva
    18. Kolovoz 2016. 13:53

Pozdrav, 
    I mi papamo nožne prstiće već jedno 2 tjedna. Sad kad ga stavim u polusjedeći redovito se diže u sjedeći. Na kolicima ima neku igračku ko most i uhvati se za nju i diže srećom igračka ima zglob pa se samo savine. 
    Mi krštenje nismo platili rekli su eventualno možemo dat dobrovoljni prilog za crkvu, ali nismo to damo svake god na blagoslovu. 
    Neki dan mališa leži na krevetu i muž i ja mu damo svaku jednu ruku uhvati se digne u sjedeći i odmah na noge on bi stajao ostali smo u šoku.
    Prematanje, prematalicusmo prerasli pa nam noge vise a u kupaoni kod prematalice imamo igračku s kojom se igra u protivnom ga lovim ili grize podlogu za prematanje, body ili šta dohvati.

Halila
    18. Kolovoz 2016. 15:34

Ninachh rekla bi ja da nije udana, al mora donijet potvrde da je krštena i to pa bi vidio da ima drugo prezime. Ma izluđuju me ti svećenici...

I kod nas je to dizanje u sjedeći položaj prisutno. U kolicima je stalno u polusjedećem otkad je navršila 4 mjeseca.

Halila
    18. Kolovoz 2016. 16:18

E da, Kriszta, mi smo danas probali heljda-proso-riža i isto je prošlo ko i kod vas. Veselje čim žlicu vidi, sve je pojela. Ne znam šta je to, njoj je apsolutno sve fino. Do sad je jela rižolino, mrkvu, tikvu, pastrnjak, brokulu, krumpir, mlado povrće s rižom, jabuku, krušku, bananu i danas taj lino 3 žitarice. Što god joj dam, sve pojede i svemu se veseli. Baš onako oduševljeno usklikne kad vidi žlicu. Blago meni s njom. 😁 Samo nek tak bude i dalje! Imamo prave male gurmane, čini mi se! 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.