Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    17. Kolovoz 2016. 08:05

Opaaa kamikaze cestitan! I nama ce to bit veselje ko i vama. Bas se veselimo zubima 😁😁 

Maya-jao. Da. Mogu si mislit kako ti je bilo nakon toga :S gle..covjek uci dok je ziv. Sad znas da ga vise nikad nebudes stavila u jaje a ne zakopcas. Bude to ok :)
    I nasa ti je vise manje na rukama stalno 😕

Kristza-u pravu si za pola cepica, mislila sam da se to podrazumijeva..kam bi cijeli cepic stavila :P kazu da su eferlagan cepici bolji od lupoceta, da se lakse rezu na pola i bolje djeluju. 

Tiny-to ti je bilo normalno prije 20-30 godina. Nije ona to sad izmislila. Nju je njena mama tak hranila i davala kasice od treceg mjseca i ona je prezivjela pa je svoje tako odlucila. Ono sto sam joj htjela reci, ali sam presutila je da upravo zbog toga danasnji ljudi imaju problema s cirevima na zelucima, raznoraznim crijevnim problemima itd.
    Mislim koja je to logika, przit brasno koje jedva ima ikakvu nutritivnu vrijednost i mijesat ga s onim mlijekom iz trgovine i to dat bebi. Apsurd.
    Jos sam ja njoj nudila novalac kutiju koju sam bila kupila za svoju i dali joj svega 3 puta po 20 ml. Znaci puna kutija bila i ona odbila. I onda sam joj nudila onaj topfer koji sam ja dobila na poklon, takoder odbila.

Ninachh12
    17. Kolovoz 2016. 08:11

Kristza-i od nass sretan rodendan!! 😃😃👏🎀🎁🎂🎉🎊

Tiny-kazem ti..skroz se razumijemo za neizuvanje :P
    Da, ljudi imaju obicaj pitati jel dojis, mislim da bi svaka mama dojila kad bi mogla i da je to neumjesno pitanje. Kazes da dojis i izbjeci ces jos neumjesnije komentare poput "nije to dobro" puhanje u bradu i slicnih gluposti..

• iv-ka
    17. Kolovoz 2016. 08:24

Dobro jutro cure!

Meni prije dok nisam imala bebu nikad nije palo napamet pitati neku mladu mamu da li doji, pa sam se iskreno malo šokirala kad su me počeli to ispitivati. Još mi je veće iznenađenje bilo kad bi me neki muški to pitao :O (doduše, to su bili muški koji imaju djecu, ali svejedno...)
    A što se tiče dojenja i izjava drugih u vezi toga, moram se i ja malo izjadati :) moja je svekrva inače divna žena, ali kad nešto utuvi u glavu onda ne odustaje. Iz nekog razloga je, još otkad smo došle iz rodilišta, uvjerena da nemam dovoljno mlijeka ili da mi mlijeko nije kvalitetno i da bih bebici trebala dati bočicu. Izludi me nekad :D

0905, moja cura će sljedeći tjedan imati 5 mj, a muž ju još uvijek ponekad nuna u jastuku :D kaže da mu je tako lakše. Samo ju položi na njega, ne može ju u njega zakopčati jer ga je prerasla. Ja bih taj jastuk zbog toga najradije bacila :D ali kad mi je sav lijep na točkice i volančiće i sviđa mi se kao poplončić.

E da, bebica mi je dobila neki osip po licu. A u mom malom selu je pola doma zdravlja na godišnjem i sve ih mijenja jedan doktor, tako da je jučer nisu uspjeli primiti na pregled. Jupi.

Netko je pred par stranica pitao za uspavljivanje bebe, e to mi ne polazi za rukom nikako drugačije nego nosanje i duda. I to nosanje u ritmu bečkog valcera :D Od prijateljice mala legne, duda u usta, krpica preko face i spava. E kad bi moja tako...

• iv-ka
    17. Kolovoz 2016. 08:26

Kamikaze, čestitam na zubiću!

ivchi87
    17. Kolovoz 2016. 08:40

Maya grozno ali desava se, ak je proslo bez povrede zaboravi. Bit ce gorih padova :) ja svom svaki dan nesto napravim, jucer sam ga kvalitetno porezala dok sam mu rezala nokte. On ni pisnuo a krv ide :(

Tiny sta joj nisi rekla, dojim, trebas malo za kavu?

Po noci sam razmisljala kak nema jos ni jednog zuba na forumu. Ne vjerujem :))))

Cure mozda da odustanemo od foruma bi nasa djeca pocela samostalno se uspavljivat. Vidim sva ova neka djeca izvan foruma se uspavljuju sama... 

Kriszta sretan rockas, nek ti noc prije il noc poslije odspava u komadu za poklon!!! :)))

Ninachh12
    17. Kolovoz 2016. 09:34

Ivka-jel imamo istu svekrvu? :P
    U ovih 5 mjeseci mi je bar 15 puta rekla nesto u tom stilu. Da nemam dovoljno jako mlijeko i da joj treba dat ad. Cak i muzu rekla. Muz dobio bukvicu, a njoj na sve na fino da mojoj bebi nista ne fali. Tko god dode kaze kaze da se mala bas lijepo zbuckala, a ja joj nedam nista osim mog mlijeka i onda mi ona kaze da bi joj jednu cijelu noc trebala davati ad i da bi spavala. A isto je predivna zena, njena djeca su bili na ad i od kceri joj djeca bili na ad i valjda zato toliko zagovara ad :S
    Ne sikiraj se, mi se uspavljujemo iskljucivo pod napom s dudom i nosanje. Jednog dana ce i nasa djeca nauciti sama zaspati :P

Ivchi-trebas malo za kavu 😂😂😂😂😂 ovo je super! 😂😂
    U pravu si, samo nasa djeca na forumu ne spavaju, sva ostala bacis gazu na lice, dva puta kazes ni-na, na-na i dijete spava :P

• Anna123
    17. Kolovoz 2016. 09:35

Bok cure! Evo moja beba ima 4 mj i tjedan dana i jučer smo probali dati kašicu od riže + proso + heljda. Sve je pojeo i zaspao, vidjet ćemo kak će biti danas. 
    Jastučić sam jednom ili dvaput koristila na početku jer mi je bilo nezgodno hranit ga tako i podići ga brzo ako se zagrcne pa sam ga izbacila. 

Što se pitanja u vezi dojenja tiče meni je to stv čudno bilo kako me ljudi samo tako pitaju jel dojim i ako kažem da ne dojim onda "eeee ccccc, danas se tako hrane moderna djeca". baš ću ja njima objašnjavat kako sam svoju bebu morala budti za jesti svaka 2 h od 0-24 h i tako mj dana, kako beba u tom periodu na mom mlijeku nije baš ništa napredovala, ustvari lažem, bio je 10 gr teži. =) i još dosta toga. 

A sad da ja budem neispavana i nesretna, a ni moja beba nije sretna ako je gladna, zar ne? Zar trebam mučiti i sebe i bebu kako bih mogla ponosno reći da dojim, da bih izbjegla osude okoline? 
    Tako da se više ne obazirem na tuđa pitanja, samo ih smatram nekulturnima jer ne znam otkud im potreba da ne pitaju ništa drugo nego "jel dojiš". Ajd da me pita osoba s kojom sam baš bliska (prijateljica, sestra, mama), ali ovako mi je pitanje nekulturno bilo i kad sam dojila i kad mu dajem ad. 

Kriszta, sretan ti rođendan!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.